Εγκαίνια της έκθεσης Man Ray στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Άνδρου


Με πλήθος προσκαλεσμένων από την Άνδρο και την Αθήνα έγιναν το Σάββατο το βράδυ 27 Ιουνίου 2015 τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης με αναφορά τα πρόσωπα της γυναίκας στο φωτογραφικό και ζωγραφικό έργο του αμερικάνου καλλιτέχνη Man Ray.

Ο Man Ray, όπως σημειώνεται στα εκθέματα της έκθεσης, υπήρξε απόμακρος αλλά όχι αδιάφορος. Εστιάσε αρχικά στην ζωγραφική, αλλά αναδείχθηκε με την φωτογραφία. Η Γυναίκα υπήρξε ως θέμα κυρίαρχη φιγούρα με κάθε μέσο και τρόπο σε ολόκληρη την πορεία της δημιουργίας του.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου παρουσιάζεται η πορεία του από το 1912 μέχρι το 1971 μέσα από 150 έργα όλων των ειδών: φωτογραφίες, ζωγραφικά έργα, χαρακτικά, σχέδια, γλυπτά και ready-mades.

Από όλα τα πολλά και θετικά σχόλια που λέχθηκαν από τους παρεβρισκόμενους στην έκθεση ξεχωρίζουμε του γνωστού παραγωγού μουσικών εκπομπών Γίωργου Παπαστεφάνου που τόνισε σε φίλους πως πρόπκειται για μια αριστουργηματική παρουσία μιας φωτογραφικής τέχνης, που αν και αποτύπωσε την εποχή της με τον τρόπο της συνάμα την ξεπέρασε φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας με τη δύναμη της.  

Ο Κ. Κουτσομάλης ανοίγει την έκθεση με ομιλία του

Το ακροατήριο παρακολουθεί την ομιλία του Κ. Κουτσομάλη

Δύο απο τους μεγαλύτερους έλληνες εκδότες στα εγκαίνια, ο Γιώργος Δαρδανός (Goutenberg) και ο Νίκος Καρατζάς (Ιανός)

Βλέποντας τα έργα

Αυτή τη χρονιά λόγω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων των ημερών δεν παραβρέθηκαν οι προσκαλεσμένοι πολιτικοί από την Αθήνα. Παραβρέθηκε ο δήμαρχος Άνδρου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Την έκθεση άνοιξε με ομιλία του ο διευθυντής Κ. Κουτσομάλης και η πρόεδρος Fleurette Καραδόντη του Ιδρύματος Γουλανδρή .

 

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet