Ρήγμα στη δημοτική παράταξη του Θ. Σουσούδη

 

Πολιτικό ρήγμα στην παράταξη Νέοι Ορίζοντες του δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη ενόψει της επερχόμενης κρίσιμης συνεδρίασης με θέμα την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Άνδρο, καθώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Θωμάς εμφανίζεται πλέον να παίρνει αρνητική θέση για την θέση Πλούσκα.

Η αρνητική θέση του Κ. Θωμά είχε γίνει αντιληπτή από την περασμένη Κυριακή. Ίσως αυτό να ανάγκασε τον δήμαρχο να αφήσει στην άκρη τους όποιους δισταγμούς και την Δευτέρα να επικοινωνήσει με δημοτικούς συμβούλους και στελέχη όλων των παρατάξεων ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, που μάλλον θα γίνει την προσεχή Κυριακή το πρωί.

Ίσως η αρνητική θέση του Κ. Θωμά να ήταν αυτή που ανάγκασε τον δήμαρχο να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Τοπικού στο Μπατσί την Τρίτη το βράδυ όπου και συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης στην Πλούσκα. Βεβαίως το Τοπικό του Μπατσίου δεν είχε λόγο στο θέμα μιας και η Πλούσκα είναι στα διοικητικά όρια του Γαυρίου. Όμως από την ώρα που τα 2/3 των μελών του ζήτησαν σύγκλιση αυτή έγινε με σκοπό να ενταθεί η πιέση κατά της χωροθέτησης.

Στη συνεδρίαση του Τοπικού στο Μπατσί επικράτησε ένταση. Ο δήμαρχος βρέθηκε ουσιαστικά αντιμέτωπος με τις ανέφικτες υποσχέσεις που μοίραζε αφειδώς ως αντιπολίτευση. Υποσχέσεις που όταν βρέθηκε στην εξουσία κατάλαβε (κάπως αργά) πως δεν ήταν εφικτές.

Μετά από την αρνητική στάση του κ. Θωμά είναι προφανές πως η προσεχής ψηφοφορία για την χωροθέτηση παίρνει δραματικό χαρακτήρα καθώς αναμένεται να καταψηφίσουν όλοι οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Νέοι Ορίζοντες στην Υδρούσα την θέση της Πλούσκας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα της παράταξης του Θ. Σουσούδη.

Υπενθυμίζουμε πως ο Κ. Θωμάς, πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Άνδρου, είναι μέχρι σήμερα ο βασικότερος συνεργάτης του δημάρχου. Αν και βεβαίως ο δήμαρχος τον είχε αφήσει πολιτικά ακάλυπτο τον Μάιο όταν ο κ. Χ. Βουραζέρης στο Γαύριο επαιρόταν πως "αν αυτός ήταν στην θέση των δημοτικών συμβούλων της Υδρούσας θα είχε παραιτηθεί" για την Πλούσκα. Ο δήμαρχος τότε ξεπέρασε το πολιτικό ατόπημα του άλλου στενού συνεργάτη του χωρίς να δηλώσει κάτι. Ίσως από τότε ο κ. Θωμάς να θεώρησε πως δεν τον κάλυψαν πολιτικά και είχε αρχίσει να προβληματίζεται. Και τώρα που εντάθηκαν οι πιέσεις εκδηλώθηκε.

Μένει, λοιπόν, να δούμε τι θα σημάνει αυτή η διαφοροποίηση που αλλάζει και το πολιτικό κλίμα ενόψει των κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων της επόμενης Κυριακής. 

 «εν Άνδρω»