Ένα σκαλοπάτι πριν το τέλος ο ΧΥΤΥ Άνδρου

Εν αναμονή της απόφασης, ένα σκαλοπάτι πριν το τέλος, για τον ΧΥΤΥ Άνδρου. Η μελέτη για τον ΧΥΤΥ  Άνδρου εξετάστηκε την Πέμπτη 14/1 από την επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου στον Πειραιά. Η επιτροπή θα εξετάσει νομικά τις διαδικασίες και θα εκδοσεί την απόφασή της, που είναι γνωμοδοτική, στις επόμενες μέρες.

Στην επιτροπή παραβρέθηκαν για να στηρίξουν την μελέτη ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης, ο μελετητής Δ. Μπούρκας και ο σύμβουλος του δημάρχου Μ. Μανσόλας. Επίσης παραβρέθηκαν για να αντικρούσουν την μελέτη οι εκπρόσωποι των κατοίκων Θ.Μανούσος, Μ.Αμμολοχίτου, Λ.Βλάμης, Δ.Σίδερης, Ε.Πάνου, Σ. Τατάκης, καθώς και οι καθηγητές Γ.Σταμάτης και Γ.Μιγκίρος. Παρών επίσης και η αντιδήμαρχος Άνδρου Μ. Μαμάη, η οποία απλώς παρακολούθησε τα τεκταινόμενα.

Ο δήμαρχος με τον σύμβουλο του πέρασαν πρώτοι στην επιτροπή. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι κάτοικοι με τους καθηγητές που έμειναν για αρκετή ώρα μέσα και εξήγησαν με την συνδρομή των καθηγητών τις θ'εσεις τους. Τέλος μπήκε η μελετητική εταιρεία που εκπροσωπούσε ο Δ. Μπούρκας για να παρουσιάσει την μελέτη.

Η επιτροπή εξέτασε αυστηρά υπηρεσιακά τις εκατέρωθεν θέσεις. Η απόφαση θα εκδοθεί σε 10 μέρες και θα είναι γνωμοδοτική. Επόμενη και τελευταία φάση, η οποία θα είναι και η αποφασιστική, θα είναι η θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που έχει και τον τελευταίο λόγο για την μελέτη.

«Εν Άνδρω»