ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ποιος (και πως) κυβερνά αυτό τον τόπο;

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2014 την στιγμή που αποφασιζει  τις πάγιες χρεώσεις. Η συνέχεια της "απόφασης"...επί της οθόνης!!!

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι, μόλις 15 ώρες μετά την δημοσίευση στο Εν Άνδρω της απόφασης του ΤΚ Γαυρίου, που θέτει την διοίκηση του Δήμου Άνδρου ενώπιον των πολιτικών και διοικητικών ευθυνών της για πλήρες το αλαλούμ των χρεώσεων της Υδρούσας. Όμως το θέμα που άνοιξε χτες δεν μπορεί πια να κλείσει πλέον με «έκτακτες διαδικασίες». Αντιθέτως, πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα απίστευτης διοικητικής ανοργανωσιάς και πλήρους αδυναμίας πολιτικού έλεγχου των σημερινών διοικούντων. Κάτι που γνωρίζαμε, αλλά περιμέναμε να δούμε που θα πάει η κατάσταση. Δυστυχώς η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω. Και τώρα αναζητύν με έκτακτες διαδικασίες να την χειριστούν. Όμως όπως έχει πει έμπειρο πολιτικό στέλεχος: όταν λείπει η οργάνωση περισσεύουν οι χειρισμοί…

Η κατάσταση

Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 πάρθηκε, κατά πλειοψηφία, η απόφαση στο ΔΣ Άνδρου να χρεωθεί για την ύδρευση από το 2011 μέχρι το 2014 το πάγιο στους πολίτες/καταναλωτές της Υδρούσας. Η απόφαση, όμως, που καθαρογράφτηκε και δημοσιεύθηκε είναι άλλη!!! Και μιλά για χρέωση παγίου όπου δεν μπορεί να γίνει μέτρηση. Και όπου μπορεί να γίνει επιμερισμός του χρέους ανά εξάμηνο «σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»!!!

Ποια απόφαση;

Δύο αποφάσεις: αυτή που ψηφίστηκε με εισήγηση του κ. Βουραζέρη και ψήφισε ο κ. Θωμάς και στήριξε ο δήμαρχος και έλεγε για χρέωση παγίου και  αυτή που καθαρογράφτηκε και μιλούσε για χρέωση παγίου και για χρέωση σύμφωνα με τους μετρητές; Φυσικά μετρά τυπικά η δεύτερη γιατί η πρώτη κάπου χάθηκε (!), ξεχάστηκε (!), άλλαξε (!), ή συνέβη κάτι άλλο και πέρασε στα αζήτητα! Όλα αυτά τα ωραία μέχρι που διασταύρωσε το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου το βίντεο με το έγγραφο και φάνηκε το αλαλούμ!!!

Τι χρεώθηκε τελικά;

Η χρέωση έγινε στην πλειοψηφία με το κυβικό. Όμως επειδή τα κυβικά ήταν πολλά λόγω του χρόνου που πέρασε προστέθηκαν και… οι προσαυξήσεις!!! Το τελικό αποτέλεσμα ήταν τεράστιες χρεώσεις.

Πως έγινε η διαχείριση του αλαλούμ;

Ακόμα χειρότερα. Όπως μας είπαν από το Τοπικό Συμβούλιο του Γαυρίου αρμόδιος περί τα οικονομικά πήγε στο δημοτικό κατάστημα και δεχόταν τους δεκάδες διαμαρτυρόμενους στους οποίους απαντούσε: «κανένα πρόβλημα. Πληρώστε ότι έχετε»!!! και αυτοί έφευγαν ευχαριστημένοι!!!

Αλλά όπως μας εξήγησαν από το ΤΚ Γαυρίου αυτό δεν γίνεται με βεβαιωμένα έσοδα και τα «ρέστα» θα πήγαιναν στους πολίτες/καταναλωτές η χρέωση από την εφορία!!! Το χειρότερο πως μετέτρεπε το δικαίωμα του πολίτη στην ένσταση σε προσωπική χάρη!!!

Αυτή είναι η κατάσταση και η διαχείριση της. Και αυτή η κατάσταση κρυβόταν μέχρι χτες το βράδυ που το Εν Άνδρω έβγαλε στη δημοσιότητα την επίσημη απόφαση του ΤΚ Γαυρίου η οποία πλέον θέτει στην διοίκηση του Δήμου Άνδρου ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα.

Η απάντηση των αρμοδίων

Απλή και σύντομη: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο!!! Χωρίς εισηγήσεις! Χωρίς επεξεργασία ενός σχεδίου. Απλώς 15 ώρες μετά την ανάρτηση του Εν Άνδρω αποφάσισαν …να κάνουν κάτι! Για να προλάβουν τα χειρότερα!

Και τα έκαναν μαντάρα.

Πρώτα έφτιαξαν λάθος τις αποφάσεις και τις «αποφάσεις». Μετά τις σκέπαζαν και δεν μιλούσαν. Στη συνέχεια δεν απάντησαν τίποτα στο ΤΚ Γαυρίου. Ενδιαμέσως αρμόδιος έπαιζε την κολοκυθιά στο Γαύριο με τους πολίτες (και πόσα έχεις να πληρώσεις;).  Και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με «έκτακτο δημοτικό συμβούλιο» χωρίς οι σύμβουλοι να ξέρουν σχεδόν τίποτα πέρα από τις δικές μας αναρτήσεις.

Είναι εικόνα διοίκησης αυτή; Ή, παραφράζοντας κατά τι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ρωτάμε: «αλήθεια, ποιος (και πως) κυβερνά αυτό τον τόπο;»

«Εν Άνδρω»