Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας στην Άνδρο για Πάσχα!!

Η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ που είναι ανοικτά στο Μπατσί

ΑΝΔΡΟΣ, ΩΡΑ 11.00 - Έφτασε πριν λίγο στην  Άνδρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο. Θα γιορτάσουν σήμερα το Πάσχα με το πλήρωμα της φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού ΑΔΡΙΑΣ, που ναυλοχεί ως «σκοπούν πλοίο» έξω από το Μπατσί. Αυτή τη στιγμή χαιρετούν τους αξιωματικούς και το πλήρωμα.

Η επίσκεψη αυτή έχει υψηλό συμβολισμό γιατί σηματοδοτεί την κυριαρχία του πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες τουρκικές προσκλήσεις. Πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας προςνηώθηκαν στην φρεγάτα με ελικόπτερο. Τους υποδέχτηκε ο κυβερνήτης αντιπλοίαρχος Π. Χαρίτος, ενώ το πλήρωμα αποδίδει τιμές.

Η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ σε ασκηση του πολεμικού ναυτικού

Οι κ. Τσίπρας και Καμένος θα τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά στα καρέ του πλοίου με πλήρωμα και αξιωματικούς. Ο λόγος που θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το κλίμα έχει βαρύνει στο Αιγαίο μετά τα τελευταία επεισόδια με την γειτονική χώρα. Από αυτή την άποψη θα δώσει δείγμα γραφης για το τι θα κάνει η ελληνική ηγεσία από εδώ και πέρα και έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία.

Επίσης υψηλό συμβολισμό έχει το γεγονός πως τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας συνοδεύουν στην επίσκεψη αυτή στελέχη της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνουμε πως είναι πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας επισκέπτεται πολεμικό πλοίο στην Άνδρο…

Υπάρχει ένδεχόμενο, όπως μας είπε στρατιωτικός συντάκτης που τους συνοδεύει, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας να βγουν βόλτα στο νησί. Σημειωνουμε πως ο κ. Καμένος έχει στενούς προσωπικούς δεσμούς με την Άνδρο και με την Μονή Παναχράντου. Πάντως για το νησί μας είναι σημαντικό γεγονός καθώς σήμερα μέρα που είναι όλα τα ελληνικά ΜΜΕ θα κεντράρουν την προσοχή τους στην Άνδρο. Επίσης με αφορμή τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από τα διεθνη ΜΜΕ για το τι θα πει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας... 

Δεν γνωρίζουμε αν η τοπική άρχη γνωρίζει κάτι και αν θα υπάρξει από την μεριά της κάποια ανταπόκριση στο σημαντικό αυτό γεγονός για το νησί μας.

Ο πολιτικός συντάκτης του Εν Άνδρω