Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/enandro.gr/httpdocs/plugins/system/contentprotection/contentprotection.php on line 33
Αθλητισμός
Τριήμεροι αγώνες τριάθλου τον ...
  (Ζητήσαμε και λάβαμε ειδικό φυλλάδιο, φωτογραφίες και ένα σημείωμα από την κ. Ιωάννα Σαραβάνου, άμισθη ειδική σύμβουλο του δημάρχου Άνδρου, από την παρουσίαση αγώνων τριάθλου που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 26/1 στο ξενοδοχείο Περάκη παρουσία 50 περίπου εκπροσώπων του νησιού και οι οποίοι θα διοργανωθούν τον προσεχή Ιούνιο στην Άνδρο από αθλητική εταιρεία με σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός μια μεγάλη αθλητική γιορτή στην αρχή του καλοκαιριού που θα φέρει το νησί στο τουριστικό προσκήνιο – Εν Άνδρω).
Andros on Foot Festival: Απολο...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, με μια υπέροχη πεζοπορία στην ξεχωριστή κοιλάδα της Καππαριάς κι ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα, το 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου - Andros on Foot Festival. Οι εγγραφές στο Φεστιβάλ έφτασαν φέτος τις 526, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι οι 98 από τους συμμετέχοντες έφτασαν στην Άνδρο από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Οι περισσότεροι ήταν Άγγλοι (39), ωστόσο υπήρχαν συμμετοχές και από Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελβετία και Λουξεμβούργο!
Blue Enigma: Βάλτε τ' Αποίκια ...
Στην ανοικτή πίστα ποδηλάτου στ' Αποίκια To Blue Enigma (Μπλε Αίνιγμα) στ' Αποίκια είναι μια μοναδική γωνιά για την Άνδρο και την Ελλάδα. Ένα ιδιότυπο ξενοδοχειακό συγκρότημα με πίστα για σκέιμπορντ και ποδήλατο επιδείξεων. Κάτι σπάνιο που υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά σπανίζει στην Ελλάδα. Κάτι που αναζητούν οι φαν (οι πιστοί) του είδους με... φανατισμό! Και όταν το βρίσκουν - κυρίως μέσω ίντερνετ - ξεκινάνε από την άλλη άκρη της Ελλάδας ή του κόσμου για να κάνουν σκέιτμπορντ ή ποδήλατο σε μια σπάνια, ξεχωριστή και πανέμορφη γωνιά του κόσμου. Και μια τέτοια υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στ' Αποίκια της Άνδρου...
ΓΥΑΡΟΣ: Το Περιπατιτικό Φεστιβ...
   Φυλακές Γυάρου Αγαπητό Εν Άνδρω, Καλημέρα. Δύο λόγια για την μεγάλη εκδρομή των περιπατητών της Άνδρου στη Γυάρο. Φύγαμε πρωί στις 8.30 με ναυλωμένο σκάφος. Μετά από περίπου 2 ώρες φθάσαμε στο απέναντι της Άνδρου νησί και επισκεφθήκαμε πρώτα τις φυλακές, μετά τις αποθήκες και το νοσοκομείο.  Η ΕΚΔΡΟΜΗ     ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ    ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ  ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ   Ακόμα πήγαμε στα μέρη που όταν λειτούργησε το μέρος ως τόπος εξορίας είχαν βάλει και σκηνές. Και στο νεκροταφείο όπου και έγινε τρισάγιο. Επισκεφθήκαμε  και το μνημείο, που από ότι έμαθα θα γίνουν εγκαίνια αυτό το Σάββατο (12/10). Μετά μπάνιο όσοι ήθελαν. Και τέλος επιστροφή Άνδρο. Ήταν μια εμπειρία αυτή η εκδρομή πέρα από τα όρια του δικού μας μικρόκοσμου που έδειξε άλλες πτυχές και άλλες διαδρομές της ζωής και του τόπου μας.  ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ   ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ     ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ Αυτά αγαπητό Εν Άνδρω και γράψτα εσύ όπως καλύτερα νομίζεις. Κωνσταντίνος Τομαράς ΥΓ Οι φωτογραφίες είναι δικές μου. Την πανοραμική την τράβηξαν τα παιδιά με drone. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ Αγαπητέ Κωνσταντίνε πιο ωραία από την λιτή γραφή τη δική σου για μια τέτοια εμπειρία δεν γίνεται νομίζουμε. Την αφήνουμε αυτούσια.                      
Απολογισμός 4oυ Andros Trail R...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απολογισμός 4oυ Andros Trail Race Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Andros Trail Race by Fast Ferries, για 4η συνεχόμενη χρονιά στον Όρμο Κορθίου της Άνδρου το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με Συνδιοργανωτές το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
4ο Andros Trail Race (οι νικητ...
  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4oς αγώνας ορεινού τρεξίματος Άνδρου (Andros Trail Race) σήμερα 29/9/19) στο Κόρθι. Συμμετείχαν 285 αθλητές στους αγώνες ενηλίκων και 101 παιδιά στον παιδικό αγώνα. Από αυτούς 91 συμμετείχαν στον μεγάλο αγώνα των 24 χιλιομέτρων 87 στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και 107 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Στο σύνολο 285 αθλητών ξένοι ήταν το 15%. Δηλαδή, περίπου 42. Οι περισσότεροι δρομείς δήλωσαν στο Εν Άνδρω πως εντυπωσιάστηκαν από τα βουνά και το πράσινο της Άνδρου. Εδώ σε μια πανοραμική φωτογραφία η δρομέας από την Ελευσίνα τρέχει προς το Πάνω Κάστρο. Πίσω της το εντυπωσιακό φόντο της Ράχη Όρμου Κορθίου.
ΚΟΡΘΙ: pasta-party παραμονή τω...
 Εκατοντάδες Ανδριώτες βρέθηκαν Σάββατο βράδυ στο pasta-party που διοργανώνεται την παραμονή των δύο μεγάλων αγωνισμάτων του Andros Trial Race. Γέμισε η πλατεία του Δημοτικού Σχολείου κόσμο. Ουρές έκαναν όλοι για τις ανδριώτικη pasta (είδαμε αρκετά χάρτινα τσουβάλια γεμάτα)... 
Γήπεδο Μπατσίου: παράδοση - πα...
Το γήπεδο πριν μερικά χρόνια. Μια φορά κι έναν καιρό σ' έναν τόπο όχι και τόσο μακρινό που τον έλεγαν Μπατσί υπήρχε ένα γήπεδο που διεξάγονταν ποδοσφαιρικοί αγώνες. Η παραπάνω φωτογραφία πάει πίσω μόνο μερικά χρόνια και είναι από το γήπεδο του Μπατσίου στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Το οικόπεδο που είναι το γήπεδο αποτελεί δωρεά της οικογενείας της αείμνηστης Σαμαρίνας εις μνήμη της αδικοχαμένης της κόρης της στην δεκαετία του '80, που χάθηκε σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Το γήπεδο προς τιμήν της έχει ονομαστεί Σαμαρίνειο. Λειτουργεί από την δεκαετία του '80. Αρχικά ως χωμάτινο γήπεδο. Το 2005 - επί δημαρχίας του Κυριάκου Θωμά το γήπεδο ανακαινίστηκε πλήρως μπήκε πλαστικό χορτάρι, περίφραξη, πυλώνες φωτισμού και ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια.
Το Andros Trail Race 2019, ξεκ...
Το Andros Trail Race 2019, ξεκινά γαστρονομικά με την βραδιά του pasta party που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Χειροποίητες χυλοπίτες, μοναστηριακή συνταγή σάλτσας τομάτας, πιπεράτες γεύσεις τοπικών τυριών, παραδοσιακοί χοροί: μία γεύση από Άνδρο, δηλαδή!