Andros Trail Race: απολογισμός και προοπτικές ενός σπουδαίου αγώνα και φωτογραφίες από τις διαδρομές

Στα Διποτάμαρα ο αθλητής μόλις αντιλαμβανεται τον φωτογράφο κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο συνεργάτης μας τον πρόλαβε στον αέρα και έτσι έχουμε αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τους διοργανωτές, για το Κόρθι, για την Άνδρο. Ο λόγος για τον μεγάλο αγώνα τρεξίματος στα μονοπάτια της Νότιας Άνδρου. Ήταν επιτυχία από άποψη προσέλευσης μεγάλου αριθμού δρομέων: από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από όλη την Άνδρο και από το Κόρθι.

Ο Περικλής Ρίτας που τερμάτισε δεύτερος στην διαδρομή των 22 χιλ. ανηφορίζει στα Διποτάματα (φωτ. Δ. Αντωνέλλος) 

Και άλλοι αθλητές σε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο σε ανηφόρα της διαδρομής (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Από τους 280 ήρθαν από το εξωτερικό 25 δρομείς ειδικευμένοι σε τέτοιους δύσκολους αγώνες. Ήρθαν από Νορβηγία, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Ιαπωνία κλπ. ‘Ήρθαν από την Ελλάδα 120 περίπου δρομείς. Ήρθαν Καλαμάτα, Χαλκίδα, Μαραθώνα, Τήνο, Σύρο, Ελευσίνα, Λειβαδιά κλπ.

Στην ίδια διαδρομή άλλος αθλητής ανηφορίζει το πέτρινο μεσαιωνικό μονοπάτι της Άνδρου (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Κατηφορίζοντας από την Μονή Παναχράντου (φωτ. Ι.Μ. Παναχράντου). 

Από τους περίπου 100 που έτρεξαν τα 22 χιλ. τερμάτισαν όλοι εκτός από 2!!! Και από τους 180 που δήλωσαν στα 10 χιλ. έτρεξαν περίπου 140 και τερμάτισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τους τελικούς αριθμούς θα τους μάθουμε αύριο. Πάντως τα νούμερα μιλάνε για αθλητές που ήρθαν αποφασισμένοι να τερματίσουν. Και τερμάτισαν.

Εισερχόμενη θριαμβευτικά στην Μονή (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου). 

Κατεβαίνοντας τα τελευταία σκαλιά στο προαύλιο της Μονής (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Μετά από αυτή την επιτυχία η Αριάνα Μασέλου ανακοίνωσε στο Εν Άνδρω πως του χρόνου ο αγώνας θα φτάσει μέχρι την Χώρα και θα υπάρξει CityTrailγια μικρά παιδιά ενός χιλιομέτρου στην παλιά πόλη της Άνδρου!!! Βλέπουμε πως ο αγώνας πλέον δεν μένει στα εφετινά δεδομένα του, αλλά επεκτείνετε με σκοπό να τον αγκαλιάσει, αλλά και αυτός να αγκαλιάσει όση περισσότερη Άνδρο μπορέσει.

Και η προσέλευση καλά κρατά (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Ο Γιώργος Μπάτας που βγήκε πρώτος στα 22 χιλ. κατεβαίνει τρέχοντας την σκάλα για το προαύλιο της Μονής (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Αν στην παραπάνω προοπτική προσθέσουμε όσα είπε ο Ρόμπερτ στην απονομή το απόγευμα για την εφετινή συνολικά Κυκλαδική προσπάθεια που συμπεριέλαβε τρία νησιά: την Τήνο, την Σύρο και την Άνδρο, Και την προοπτική για πέντε του χρόνου τότε βλέπουμε μια νέα προοπτική ενός πρωταθλήματος Trail Race Κυκλάδων με διεθνείς προεκτάσεις που μπορεί να δημιουργήσει έναν αθλητικό τουριστικό πόλο για τις Κυκλάδες και την Άνδρο. Κάτι πολύ ενδιαφέρον...   

Πάλι ο Γιώργος Μπάτας μπροστά στη βρύση της Μονής (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Σταθμός ανασυγκρότησης στο μοναστήρι της Παναχράντου. Εθελοντές και πυροσβέστες. Μαζί και ο Χρήστος Παπαϊωάννου από την πυροσβεστική, Θωμάς από το Κόρθι και ο Δημήτρης Λάσκαρης από την Χώρα. (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

ΟΙ εφετινές χορηγίες του αγώνα ήταν πολλές. Συνέβαλαν με την παρουσία τους το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, η πυροσβεστική και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια/Επαρχείο, η Vodafone, η Fast Ferries και η Golden Star Ferries, η εταιρεία αθλητικών οργάνων MyAthlete, η Stoiximan, η Χ. Βουραζέρης και συνεργάτες, η νέα ελληνική εταιρεία αναψυκτικών Frutop, η μπύρα Νήσος της Τήνου, η Σάριζα, η Vitality, η Tununu, η Verykiosκλπ.

«Εν Άνδρω»