Άνδρος: Καθολικό όχι στις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου...

Από την συγκέντρωση στην πλατεία Γηροκομείου.

Καθολικό ήταν το χθεσινό όχι όλων στις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου στην Άνδρο. Μια καταστροφικη επένδυση με ένα καταστροφικό νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα να τον αναιρέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Έτσι κρέμονται πάνω από τα κεφάλια 4 νησιών εκατοντάδες ανεμογεννήτριες χωρίς μέτρο και χωρίς σχέδιο. Καταστροφικές για το μέγεθος των νησιών μας. Ποιος είπε πως οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές δεν συνεχίζονται - παρά την εναλλαγή των κυβερνήσεων - και πέρα από όσα λέγονται για γαρνιτούρα από τα κόμματα εξουσίας; 

Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση που έγινε παρουσία 130 περίπου ατόμων στην πλατεία Γηροκομείου με θέμα την αιτούμενη εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Άνδρο. Καθολική ήταν η παραδοχή όλων ότι η επένδυση Κοπελούζου είναι απαράδεκτη και προβληματική. Aκόμα και από ανθρώπους που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και ήταν υπέρ των ανεμογεννητριών.

Άλλη μια άποψη της συγκέντρωσης.

Όλοι καταδίκασαν τον εξωφρενικό νόμος του Γ. Μανιάτη - επί συγκυβέρνησησς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - που δεν δίνει το δικαίωμα συναπόφασης με της τοπικές κοινωνίες, Αλλά θεωρεί τις τοπικές κοινωνίες ανώριμες και αναθέτει σε άλλους μακριά από το νησί να αποφασίζουν χωρίς ρωτήσουν τους κατοίκους του και για τις περιοχές που θα μπουν οι ανεμογεννήτριες και για το ύψος τους και για την ισχύ τους!!! Το παράδοξο - όμως όπως φάνηκε στην κουβέντα - είναι πως και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις μέχρι σήμερα περιβαλλοντικές διακηρύξεις της,  δεν έχει αγγίξει αυτό τον απαράδεκτο νόμο που μπορεί να οδηγήσει τα νησιά σε πλήρη παραμόρφωση.

Οι τρεις από τους χθεσινούς ομιλητές της συγκέντρωσης.

Κατά τα άλλα στους συγκεντρωμένυς μίλησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Κ. Μπιζάς έκανε αναφορά στο ιστορικό των ενεργειών που έχουν γίνει από την περιφέρεια και τους δήμους κατά της συγκεκριμένης επένδυσης από το 2011. Μετά ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης εξέφρασε την προσωπική του αντίθεση για τις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου και είπε για τις τις ενέργειες του Δήμου από το 2011 μέχρι σήμερα. Τέλος ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης εξήγησε πως δεν μπορούμε να λέμε ναι σε όλα ή όχι σε όλα, αλλά να συγκεκριμενοποιήσουμε και να πούμε κατηγορηματικά όχι στις συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες.

Από τους παραβρισκόμενους τέθηκαν επίσης θέματα τόσο για τα οφέλη της τοπική κοινωνίας όσο και για επένδυση καταστροφικής κλίμακας για το τοπίο και το περιβάλλον, που με τον τρόπο αυτό το στερούμε από τις επόμενες γενιές.

«Εν Άνδρω»

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πως αποδεικνύεται αυτή η καθολική άρνηση; εγώ καθολική αποδοχή βλέπω όταν μόνο 130 άτομα προσέρχονται σε μια τέτοια εκδήλωση. Επιπλέον πάψτε να βλέπετε τοπικιστικά το θέμα. Είναι ζήτημα εθνικής ενεργειακής στρατηγικής και όχι ζήτημα του δήμου Άνδρου. Και πως στα κατσάβραχα στις απομακρυσμένες βουνοκορφές βλάπτεται η αισθητική του νησιού; μην διαστρευλώνουν την πραγματικότητα κάποιοι που πετάνε πχ πως θα αντιδρούσατε αν βλέπατε ανεμογεννήτριες πάνω από το Κόρθι και κάτι τέτοιες ανυπόστατες δηλώσεις. Και ποιοι είναι για πολλοστή φορά αυτοί οι παντογνώστες που εκφέρουν τέτοιες απόψεις και με τι γνωστικό υπόβαθρο; Αυτά τα πράγματα μόνο ως φασιστικές αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν, εκδηλούμενες από μια αμεληταία μειοψηφία 130 ανενημέρωτων ατόμων.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΌΧΙ ΕΊΝΑΙ ΕΎΚΟΛΟ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ. ΝΑ ΠΩ ΕΓΏ ΜΙΑ! ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΊ Η ΔΕΗ ΜΕ "ΚΑΘΑΡΌ" ΜΑΎΡΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΌΜΗ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΛΙΓΝΊΤΗ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κύριε μου το Εν Άνδρω όπως και οι περισσότεροι ομιλητές εστιάσαν στις αεμογεννητριες ΚΠΕΛΟΥΖΟΥ που δόθηκαν χωρίς σοβαρά κριτήρια στους δύο κεντρικούς ορεινούς όγκους του νησιού: Από Άχλα μέχρι Κουβάρα κλπ. Και οι προσφυγές στο ΣτΕ αυτές αφορούν. Άρα μην βιάζεστε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την περιοχή Της Υδρούσας πιο είναι το χειρότερο κακό οι ανεμογεννήτριες ή τα σκουπίδια
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΪΖ
Οι ανεμογεννήτριες γιατί θα απλωθούν σε μεγάλη έκταση σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η επένδυση/καταστροφή Κοπελούζου. Τα σκουπίδια αφορούν μόνο 90 στρέμματα. Άλλωστε και στην Χώρα που είναι 40 χρόνια δεν είδα να καταστρέφεται η πόλη εκτός από τον μεγάλης αχραιολογικής αξίας Στρόφιλα. Αλλά εσείς δεν ζείτε στην Άνδρο και δεν το ξέρετε. Ή, μήπως ζείτε και το ξέρετε, αλλά θέλετε να κάνετε πλάκα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

130 άτομα! Τα θεωρείτε πολλά? Η μισή Άνδρος έπρεπε να είναι εκεί!
Ντροπή και καλά να πάθουμε. Τα ζητάει ο οργανισμός μας. Τέλος.