"Σωσίβιο" από την Άνδρο για τον Παναθηναϊκό; Κρίσιμο ραντεβού με τον Αδαμάντιο Πολέμη…

Από τους πιο πλούσιους εφοπλιστές στην Ελλάδα ο Αδαμάντιος Πολέμης που το όνομα του ακούγεται για τον Παναθηναϊκό.

«Σωσίβιο» από την… Άνδρο, δεν αποκλείεται να σώσει τον Παναθηναϊκό, που βουλιάζει ακυβέρνητος σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα από χρέη! Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου, ο  σύλλογος με πορεία 109 ετών, βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του και χρειάζεται επειγόντως… «καπετάνιο».

Την επόμενη εβδομάδα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» θα συναντηθούν και με τον Ανδριώτη εφοπλιστή Αδαμάντιο Πολέμη, μέλος της πρώην «Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης» και πρωτεργάτες της συσπείρωσης υπό τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Το όνομα του Αδαμάντιου Πολέμη  ακουγόταν  παλαιότερα έντονα ως εκείνο του επόμενου προέδρου του Παναθηναϊκού. Τα πράσινα φρονήματά του σε συνδυασμό με το ότι ήταν ο μοναδικός εκ των μετόχων, ο οποίος έσπευσε να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ τον Μάιο του 2011 καταβάλλοντας 260.000 ευρώ ,ενίσχυσε την αίσθηση αυτή μεταξύ των φιλάθλων του Τριφυλλιού.

Ο ίδιος ωστόσο, αρνήθηκε την προεδρία που του πρότειναν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, καθώς όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, καθώς δεν έλαβε καμία δέσμευση από τους υπόλοιπους μετόχους πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την ομάδα όποτε χρειαστεί. Απόδειξη πως κανένας άλλος δεν συμμετείχε στην αύξηση, με αποτέλεσμα και εκείνος να ζητήσει πίσω τα χρήματα που είχε δώσει.

 Αν και πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως προσεκτικό «παίκτη», βαρύτητα στην απόφασή του να μην εμπλακεί περαιτέρω στον ΠΑΟ είχε το «πάθημά» του να χάσει σημαντικό μέρος της περιουσίας του με επενδυτικές κινήσεις που απέτυχαν και δεδομένων των οικονομικών ανοιγμάτων της ΠΑΕ, δεν ήθελε να αναλάβει ένα ακόμη ρίσκο. Οι προθέσεις του πάντως θα ξεκαθαρίσουν μετά το κρίσιμο ραντεβού.

Κ,Π.