Από το... "ερυθρόλευκο" νησί ένας "ανδριώτης" ίσως σώσει τον Παναθηναϊκό!

 

Ας μη γελιόμαστε… Η Άνδρος είναι ένα… «ερυθρόλευκο» νησί! Ο Νίκος Γουλανδρής, έριξε από παλιά τον σπόρο στην νεολαία του τόπου και την έκανε να αγαπήσουν την ομάδα του Πειραιά, στην οποία για χρόνια ήταν επιτυχημένος πρόεδρος. Μάλιστα, όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε στο στάδιο Καραϊσκάκη, έπαιρνε από την Χώρα τα αγόρια της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου, τα έφερνε στην Αθήνα, έβλεπαν τον αγώνα και Δεύτερα πρωί, επέστρεφαν με το πλοίο στο Γαύριο.

Ωστόσο και οι Παναθηναϊκοί, δεν λείπουν από το νησί. Και είναι πολλοί. Ακόμα και τώρα, τουλάχιστον στο Μπατσι και το Γαυριο, έχουν «χαρτογραφηθεί» καφετέριες που άλλες είναι πράσινες και άλλες κόκκινες και όταν εχει αγώνα οι οπαδοί των δυο ομάδων μοιράζονται! Στη Χώρα και το Κόρθι ο ποδοσφαιρικός φανατισμός είναι πιο ήπιος.

Αυτές τις μέρες που ο Παναθηναϊκός διανύει τις δυσκολότερες-ίσως-μέρες της ιστορίας του, είχαμε αποκαλύψει ότι ένας Ανδριώτης φίλος του, μπορεί να τον σώσει. Και εννοούσαμε τον εφοπλιστή Αδαμάντιο Πολέμη.

Όμως τελικά, ένας άλλος… «ανδριώτης» βγήκε μπροστά. Πρόκειται για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αντώνη Αντωνιάδη, που εδώ και χρόνια έχει πολιτογραφηθεί πολίτης και κάτοικος Άνδρου, όπου ζει για μεγάλο διάστημα κάθε χρόνο.

Με την σύντροφο του Γαυριώτισα γέννημα-θρέμμα, ευαισθητοποιημένη στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ενεργή πολιτικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατοικούν στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού και μοιράζουν τον χρόνο τους με φίλους και γνωστούς.

Ο Αντωνιάδης έρχεται στην Άνδρο από παλιά. Ως ποδοσφαιριστής τα καλοκαιρία ξεκουραζόταν στο ξενοδοχείο του Αντώνη Μαντζαβελακη στη Χώρα και αργότερα την επισκεπτόταν  για διακοπές.

Στην πρόσφατη συγκέντρωση βετεράνων του «τριφυλλιού», επιλέχτηκε από τους πρώην συμπαίκτες του, μαζί με τον Μίμη Δομαζο, να εκπονήσουν σχέδιο για την σωτηρία του συλλόγου.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε είπε: «Δεν καταλογίζουμε ευθύνες σε κανέναν. Κοιτάζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε πως ο Παναθηναϊκός να μη βρεθεί στα βράχια. Αν βρεθούν χρήματα, θα συμβεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και να μην έχουμε πρόβλημα. Βέβαια, δε λέμε ότι το άνοιγμα θα το λύσουμε εμείς, όμως. αν ο Παναθηναϊκός αναρρώσει από τα άμεσα προβλήματα, τότε θα έχει δημιουργηθεί και ένα κλίμα ιδανικό για να βρούμε επενδυτές για να σωθεί ο Παναθηναϊκός.

Αν ο κόσμος ενεργοποιηθεί και βοηθήσει με το σχέδιο, νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα. Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι. Είναι η πρώτη συγκέντρωσή μας. Οι παλαίμαχοι είναι άτομα που βάζουν πάνω από όλα τον Παναθηναϊκό γιατί έχουμε ταυτίσει την παρουσία μας στον αθλητισμό με τον Παναθηναϊκό.» 

Χ.