ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ: Όταν υπάρχει σύμπνοια υπάρχει και ελπίδα

Του Άρι Διαπούλη

Αντιπροέδρου Ανδριακου Ο.Φ.

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία - μετά από 4 ολόκληρα χρόνια - και πάλι αθλητική διοργάνωση στίβου στο πανέμορφο δημοτικό στάδιο της Χώρας. Η συνεργασία Δήμου Άνδρου, Επαρχείου Άνδρου και Ανδριακού Ο.Φ απέδειξε ότι όταν συντονίζουμε τις προσπάθειες μας όλοι μαζί μπορεί να γίνουν σπουδαίοι αγώνες προς όφελος της νεολαίας και της κοινωνίας του νησιού.

Να σημειώσουμε λοιπόν το γεγονός και να σταθούμε αναλυτικά στην ημερίδα του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Στίβου Κυκλάδων Παμπαίδων και Παγκορασίδων στο Δημοτικό στάδιο της Χώρας, "Ιωάννης Γουλανδρής", το Σάββατο 14/04.

Πρώτη σημαντική παρατήρηση: για την ημερίδα έφτασαν στο νησί 74 αθλητές και 22 σύνοδοι από 9 συλλόγους στίβου διαφόρων νησιών των Κυκλάδων. Αναλυτικά:

  ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ    
           
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΠΑ ΠΚΑ ΣΥΝΟΔΟΙ Α ΣΥΝΟΔΟΙ Γ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΦ 1 6     7
ΑΙΑΝΤΑΣ ΤΗΝΟΥ 4 5 2 1 12
ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ   13 1 2 16
ΑΟ ΠΑΡΟΥ 3 2   1 6
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 8 14 2   24
ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΓΣ 2 5 1 2 10
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΘΗΡΑΣ 3 4 1 1 9
ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 1 3 2   6
ΙΕΡΑΞ ΠΛΑΚΩΝ 1 4 1   6
ΣΥΝΟΛΟ 18 56     96
           
           
           

 

Δεύτερη σημαντική παρατήρηση: το τμήμα στίβου του Ανδριακού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατετάγη τρίτο στην γενική κατάταξη των Συλλόγων με 35 βαθμούς, κατακτώντας 2 χρυσά, 1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια.

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
           
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΠΑ ΠΚΑ      
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 16 94 110    
ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ   57 57    
ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΦ 2 33 35    
ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΓΣ 13 22 35    
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΘΗΡΑΣ 9 22 31    
ΑΟ ΠΑΡΟΥ 8 16 24    
ΑΙΑΝΤΑΣ ΤΗΝΟΥ 10 13 23    
ΙΕΡΑΞ ΠΛΑΚΩΝ 2 12 14    
ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 7 1 8    
ΣΥΝΟΛΟ 49 270      

 

Τρίτη σημαντική παρατήρηση: με 7 αθλητές κερδίσαμε 6 μετάλλια!!

Αναλυτικά:

Η Ευθαλία Παπαδοπούλου στο ύψος, του Ανδριακού Ο.Φ..

Εντυπωσιακή και πάλι η Ευθαλία Παπαδοπούλου που πήρε πρώτη θέση με ατομικό ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με 1.46, επίδοση που είναι όριο πρόκρισης για πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο οποίο η αθλήτρια μας έχει δικαίωμα συμμετοχής από του χρόνου!!! Πρώτη θέση πήραμε και στον ακοντισμό με την Κωνσταντίνα Κοζανίτη με 24.07μ.

Η Κωνσταντίνα Κοζανίτη στο ακόντιο, του Ανδριακού Ο.Φ..

Δεύτερη θέση πήραμε στα 1.000μ με 3.30.05' και ατομικό ρεκόρ για την Μαρία Τσορτανίδου. Και αυτό το ρεκόρ είναι πολύ κοντά στο όριο για πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει από του χρόνου!

Η Μαρία Τσορτανίδου στα 1.000μ, του Ανδριακού Ο.Φ..

Τρίτη θέση πήραμε στο μήκος για την Ηλιάνα Χώνα και ατομικό ρεκόρ με 4.53μ και στο ύψος από την ίδια με επίδοση 1.33μ. Τρίτη θέση πήραμε καθ στα 80μ για την Ελένη Ζουμή με επίδοση 10.90'' πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης του πανελληνίου πρωταθλήματος (10.70'')!

Η Ηλιάνα Χώνα στο ύψος και στο μήκος, του Ανδριακού Ο.Φ.

Τέλος πέμπτος κατετάγη ο Σταύρος Τσορτανιδης στα 1000μ με ατομικό ρεκόρ 3.13.63'' και έκτη η Αλεξάνδρα Χαντάι στα 1000μ κοριτσιών και ατομικό ρεκόρ με 3.40.65''.

Κατά γενική ομολογία το επίπεδο διοργάνωσης ήταν εξαιρετικό και οι αθλητές με τους συνοδούς εντυπωσιάστηκαν με το Δημοτικό Στάδιο «Ιωάννης Γουλανδρής». Να υπενθυμίσουμε πως είναι το μοναδικό στάδιο στις Κυκλάδες με 8 διαδρόμους πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να φιλοξενήσει πανελλήνια πρωταθλήματα ή ακόμα και διεθνείς συναντήσεις στίβου.

Η επιτυχία της ημερίδας οφείλεται στην συνεργασία των αρμόδιων φορέων του νησιού (Δήμου, Επαρχείου και Ανδριακού). Η εξαιρετική παρουσία των αθλητών μας έδειξε, για μια ακόμα φορά, πως οι δυνατότητες αυτού του μοναδικού σταδίου είναι πολλές και ελπίζουμε ότι τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα του φωτισμού και του ταρτάν θα λυθούν άμεσα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τέλος να πω πολλές ευχαριστίες στον Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, που χρηματοδότησαν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, στον Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη που ανταποκρίθηκε άμεσα και   αποκατέστησε προσωρινά τα σημεία του ταρτάν ώστε να είναι λειτουργικό για τους αγώνες και τον πρώην Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λάσκαρη για το συντονισμό και τις εσωτερικές μεταφορές των αθλητών.

Και ακόμα τα σωματεία των Κυκλάδων (αθλητές, προπονητές, κριτές, συνοδούς), που με κόπο αλλά και μεράκι, έδωσαν το παρόν και τίμησαν τον αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Δημήτρη Παππά και τον Πέτρο Σιδερή για την οργανωτική βοήθεια, όπως και στα μέλη του Δ.Σ του ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ.Ο.Φ., που έκαναν ότι μπορούσαν για να πετύχει η ημερίδα.