Νίκος Συρίγος: από το Κυπρί στο πανελλήνιο και μέχρι το παγκόσμιο!

 

(Ο Νίκος Συρίγος είναι κοντά 18 χρόνων. Ζει στο Γαύριο και κάνει αθλητισμό από 10 χρονών με τον προπονητή Γιώργο Φράγκο στο Κυπρί. Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια ο μικρός Νίκος κατάφερε πολλά πράγματα. Ξεκίνησε με κέφι, αλλά και με τις δυσκολίες που έχει ένας αθλητής στην Άνδρο. Διακρίθηκε στο windsurf και μετά στην κωπηλατοσανίδα. Πέτυχε πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις.

Τον γνωρίσαμε στο Γαύριο. Του προτείναμε να γράψει την αθλητική ιστορία του. Με ενθουσιασμό έστειλε μέσα σε μια ώρα το παρακάτω σημείωμα. Κάτι που δηλώνει ετοιμότητα, αντίληψη και αποτελεσματικότητα. Στοιχεία που προφανώς τον βοήθησαν μέχρι σήμερα να διακριθεί – Εν Άνδρω)

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

Μόλις τέλειωσα το σχολείο στο Γαύτριο. Κάνω αθλητισμό 8 χρόνια. Ξεκίνησα το 2010 με windsurf στον Άγιο Πέτρο με τον Γιώργο Φράγκο, που είναι προπόνητης μου μέχρι σήμερα. Πρώτος μου αγώνας το 2011. Τότε ανέβηκα στο βάθρο στην τρίτη θέση με τον συναθλητή μου Λεωνίδα Τσορτανιδη στην πρώτη.

Τα συναισθήματα, θυμάμαι, ήταν πολύ έντονα. Αυτό μου έδωσε ώθηση και προχώρησε στα επόμενα βήματα. Ακολουθεί ένα ακόμη πανελλήνιο την επόμενη χρόνια.

Τον Οκτώβρη του 2012 ετοιμαζόμασταν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ισπανία. Όμως, 3 μήνες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα πέφτω και κόβω το πόδι μου. Αυτό με άφησε εκτός αθλητισμού για περίπου ένα χρόνο.

Στη συνέχεια λόγω της σωματοδομής μου (μεγάλωνα πολύ γρήγορα), άλλαξα άθλημα και την αμέσως επόμενη χρόνια ξεκίνησα το sup (stand up paddle board), αυτό που λέμε κωπηλατοσανίδα. Ήταν το 2013. Την χρόνια εκείνη μπήκαν πολλοί στον sup στην Ελλάδα. Και από τότε το άθλημα αναπτύσσεται ραγδαία.

Από το 2013 μέχρι σήμερα προπονούμε καθημερινά στο Κυπρι με τον Γιώργο Φράγκο. Έχω κατακτήσει δυο πανελλήνια πρωταθλήματα τα τελευταία δυο χρόνια.

Τον Σεπτέμβρη του 2017 έτρεξα το πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Δανία όπου κατέκτησα την 15η θέση στην κατηγορία ανδρών ενώ στην ηλικία κάτω των 18 την πρώτη. Ήταν το πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια πολύ καλή θέση ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Το 2018 προκρίθηκα για ακόμη μια φορά για το παγκόσμιο αφού κατέκτησα την πρώτη θέση στον άγιο Νικόλα της Κρήτης στον αγώνα της hssa. Εφέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Βραζιλία.

Είμαι πολύ αφοσιωμένος στις προπονήσεις μου με τον Γιώργο Φράγκο γιατί θέλω να πετύχω μια θέση στους 10 πρώτους καλύτερους αθλητές του κόσμου.