Πρεμιέρα του Αθλητικού Συλλογου Στενιών με νίκη... του Γαυρίου! Bibiana Tennis Club...

 Αρχικά ακούσαμε για ένα τουρνουά τέννις στις Στενιές μέσα στον Αύγουστο! Μάς φάνηκε πολύ καλό για να είναι αλήθεια (too good to be true στην τρέχουσα αγγλοελληνική διάλεκτο). Μετά θυμηθήκαμε ένα τουρνούα τέννις το Πάσχα. Έτσι όταν Σάββατο αργά το απόγευμα μάς στο Bibiana Sports Club, που έχει στηθεί στο κτήμα Καμπάνη, πήγαμε να δούμε την κατάσταση. Η πρώτη έκπληξη: υπάρχει πλέον αθλητικό σωματείο στις Στενιές για τέννις! Κι όχι μόνο... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

 Η δεύτερη έκπληξη. Υπάρχει έδρα και γήπεδο. Αυτό το τελευταίο ήταν επιδιώξη κι άλλων. Κάποιοι πριν μερικά χρόνια θέλανε να φτιάξουν στο Παραπόρτι τότε. Και στο γήπεδο, όταν φτάσαμε, ολοκληρωνόταν ο τελικός ανδρών. Από την μια ένας παίκτης της περιοχής. Κι από την άλλη ένας από το Γαύριο! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το καλύτερο: το Γαύριο είχε έρθει ως ομάδα/παρέα. Οργανωμένα πράγματα δηλαδή. Και επιτυχημένα αν σκεφτεί κανείς πως Γαυριώτης ήταν στον τελικό και νίκησε κιόλας! Όπως έλεγε ο ηττηθείς παίκτης από την Χώρα με χιούμορ: "άμα περιμένεις να κάνει το λάθος ο αντίπαλος τότε δεν έχεις πολλές ελπίδες..." (φωτ. Εν Άνδρω).

 Οι δύο επόμενες έκπληξεις: ο κόσμος και ο αγιασμός αγιασμός για την πρώτη εμφάνιση του σωματείου... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Γέμισε κόσμο το προαύλιο του σπιτιού του Γ. Καμπάνη! Εδώ μια σκηνή από τον αγιασμό... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Πρώτα τα αγόρια που έφτασαν στο τελικό και το βραβείο στον νικητή από τον Γ, Καμπάνη (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά τα κορίτσια που έφασαν στον τελικό και η βραβευση της νικήτριας από τον Δημήτρη Στεφάνου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ακολούθησαν οι του τελικού των νέων παικτών και η βράβευση από τον Γιώργο Στεφάνου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά η βράβευση των δύο του τελικού γυναικών από τον Πάρη Αμοργιανό. Εδώ είχαμε και ξένη συμμετοχή! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τέλος η βράβευση των δύο παικτών του τελικού ανδρών, από τον Γ. Καμπάνη, όπου πρώτευσε... ο αθλητής από την Υδρούσα! Δηλαδή οι Γαυριώτες ήρθαν, είδαν και ενίκησαν! Μπράβο στο Γαύριο... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με χαρά διαπίστωσα ότι ο ευπατρίδης Στενιώτης κ.Καμπάνης για άλλη μία φορά προσπάθησε να προωθήσει το διαφορετικό στις ζωές των ανθρώπων γύρω του.

Αφιέρωσε μέρος του χρόνου, της ησυχίας και της περιουσίας του, επειδή συνειδητοποίησε ότι η χαρά βρίσκεται στον αγώνα και στην προσπάθεια και όχι στη νίκη καθώς και ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που μπορεί να καλύψει τα κενά της κρατικής μέριμνας. Με μεράκι και μεθοδικότητα δημιούργησε τις υποδομές για την εγκατάσταση και ίδρυση του νέου αυτού συλλόγου προώθησης της αθλητικής ιδέας, προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και της ιδιαίτερης πατρίδας του που υπεραγαπά.

Ενός χωριού που ξεχωρίζει μέσα στο νησί, τόσο εξαιτίας του φυσικού του περιβάλλοντος, όσο και για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων του, που είναι η συνεχής πρόοδος, η εργατικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο ανταγωνισμός, η υπερηφάνεια και παθολογική αγάπη για τον τόπο τους.

Με συμπαραστάτες στην προσπάθεια του αυτή τους ευπατρίδεις συμπατριώτες του αδελφούς Στεφάνου έδωσε την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περάσουν μέρος των διακοπών τους μ΄ ένα διαφορετικό, παραγωγικό τρόπο, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ακόμη παρακαταθήκη για την οικονομική ανάκαμψη του νησιού μέσω της αύξησης του τουρισμού:

- Επειδή μια ουγκιά πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας και αυτό που έχει σημασία δεν είναι το μέγεθος των υλικών αγαθών, αλλά η δύναμη των ιδεών μας,

- Επειδή μετρά η ηθική κληρονομιά που αφήνουμε πίσω μας,

- Επειδή θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν πολλά στο νησί καλωσορίζω και επαινώ αυτή την καλοπροαίρετη πρωτοβουλία.

Όπως έλεγε ο Σωκράτης, «Τα δυνατά μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια τα γεγονότα και τ’ αδύναμα για άλλους ανθρώπους». Είναι ευτύχημα να υπάρχουν δυνατά μυαλά ανάμεσα μας που να μας δίνουν το φωτεινό παράδειγμα. "