Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από Ανδριώτη! Έπιασε τεράστιο λαβράκι με νέα μέθοδο…

Ο Δημοσθένης Αδάμης με το 5,1 κιλά λαυράκι του

Νέα διάκριση και νέο παγκόσμιο ρεκόρ υποβρύχιας αλιείας από νεαρό Ανδριώτη, που για δεύτερη φορά αναδεικνύεται κορυφαίος ψαροντουφεκάς! Ο Δημοσθένης Αδάμης, είναι ερασιτέχνης ψαράς που ασχολείται με το υποβρύχιο «κυνήγι» και  μέλος του Δ.Σ της Πανελληνίας Ένωσης Ερασιτεχνών Αλιέων.

Κατάγεται απ το Γαύριο και είναι πρεσβευτής της μεθόδου αλιείας με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, το υποβρύχιο ψάρεμα με ελεύθερη κατάδυση. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ συναγρίδας με ψαροντουφεκο, πιάνοντας ένα ψάρι 12,7kg.

Ο Δημοσθένης Αδάμης με την 12,7 κιλά συναγρίδα του.

Την τελευταία μέρα του 2018 (31/12) έκανε και πάλι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πιάνοντας ένα λαβράκι 5,1kg αυτή τη φορά με Polespear σε θαλάσσια περιοχή βόρεια και πολύ κοντά στην Αθήνα. To polespear είναι είναι στην ουσία ένα καμάκι, με ένα μικρό ελαστικό στο πίσω μέρος του και αποτελεί την δυσκολότερη μέθοδο σύλληψης ψαριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλούς προστατευμένους υφάλους παγκοσμίως, το ψάρεμα με polespear είναι η  μοναδική επιτρεπτή μέθοδος αλιείας! Ο Δήμος είναι ο πρώτος Έλληνας που άρχισε να ασχολείται με αυτή την μέθοδο υποβρύχιας αλιείας τα τελευταία πέντε χρόνια!

Είναι μάλιστα απ' τους λίγους που έχουν ασχοληθεί με αυτή τη μέθοδο στην Μεσόγειο, καθώς η δυσκολία σύλληψης ενός ψαριού με Polespear είναι πολλαπλάσια αυτής με ψαροντουφεκο, μόνο και μόνο λόγω της δυσκολίας χρήσης του εργαλείου αυτού.

Ιδού πως παρουσιάστηκε η επιτυχία του από το διεθνές κλαμπ ψαρέματος

To κανάλι του ''Spearfishing Life'' στο YouTube, είναι το μεγαλύτερο κανάλι με σχετικό περιεχόμενο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ευρώπη, με εκατομμύρια views!

Δείτε το κανάλι  εδώ:

https://www.youtube.com/channel/UCIpOb7Isl4B3_pSdadqRuPQ
Παγκόσμιο ρεκόρ Συναγρίδας με Ψαροντουφεκο -> http://www.iusarecords.com/ViewRecord.aspx?id=1033
Παγκόσμιο ρεκόρ Λαβρακιου με polespear -> http://www.iusarecords.com/viewrecord.aspx?ID=1114

 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»