Αndros Trail Race 2019

Αndros Trail Race 2019: πλησιάζει το ετήσιο ραντεβού μας με το ορεινό τρέξιμο! Με την υποστήριξη της ακτοπλοϊκής εταιρείας FAST FERRIES

Μετράμε ήδη αντίστροφα για την εκκίνηση του πιο συναρπαστικού αγώνα ορεινού τρεξίματος των Κυκλάδων,  του Andros Trail Race  που φέτος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο νησί της Άνδρου.

Πρόκειται για έναν αγώνα που μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς και συνεπούς υλοποίησης έχει κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό των αθλητών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και πλέον έχει γίνει θεσμός με πιστούς συμμετέχοντες που μαζί  με τους εκατοντάδες εθελοντές  επιλέγουν να ξαναζήσουν την μοναδική εμπειρία που προσφέρει. 

Το Andros Trail Race απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αθλητές όλων των επιδόσεων, οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν και φέτος τη διαδρομή που τους ταιριάζει.

Τέσσερις διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, μέσα στην ιδιαίτερη φύση του νησιού που συνδυάζει την Κυκλαδίτικη αύρα και την άγρια ομορφιά της ορεινής Ελλάδας, περιμένουν και φέτος να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες.

Στο Andros Trail Race η αθλητική δράση συνδυάζεται ιδανικά με την πολιτιστική εμπειρία καθώς λαμβάνει χώρα στο μοναδικό νησί στην Ευρώπη που κατέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Πεζοπορικού Δικτύου, ταυτόχρονα δε περνά ανάμεσα από ιστορικά μνημεία και φυσικά τοπία εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σπάνιας ομορφιάς όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου, τους Νερόμυλους στο φαράγγι των Διποταμάτων κα.

Ένας αγώνας που προκαλεί, ενθουσιάζει, αποκαλύπτει και που ενσωματώνει όλα αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο και συνθέτουν τη μοναδική της ταυτότητα.  ‘Ένα πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού !

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με εκκίνηση το πλακόστρωτο δρομάκι της πλατείας του Όρμου Κορθίου ξενικά ο αγώνας ενός χιλιομέτρου για τους μικρούς αθλητές, ενώ την ίδια μέρα διοργανώνεται και ο Run&Hike – City Trail 5 χλμ., ένας αγώνας που συνδυάζει την πεζοπορία και το ορεινό τρέξιμο, και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. 

ΟΙ αθλητές της δεύτερης μέρας της διοργάνωσης θα τρέξουν στις δύο μεγαλύτερες διαδρομές του αθλητικού αυτού γεγονότος, στον Αγώνα 10 χλμ. κατά μήκος μέρους της Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 5 και στη Μεγάλη αγωνιστική διαδρομή των 24 χλμ. , σε ένα μαγευτικό, διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο, ανάμεσα από παραδοσιακά μονοπάτια, τοπικούς οικισμούς, χωματόδρομο και άσφαλτο που συνδυάζει τέσσερις πεζοπορικές διαδρομές Andros Rοutes 5, 1, 18 & 3.

Φέτος το Andros Trail Race 2019 καινοτομεί ενσωματώνοντας φιλανθρωπικά και οικολογικά στοιχεία στις δράσεις του. Πιο συγκεκριμένα, στηρίζουμε και τρέχουμε μαζί με το « ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και μέσα από αυτόν βοηθάμε να μεγαλώσει ο αριθμός εθελοντών δοτών μυελού των οστών για τους ασθενείς  που πάσχουν από καρκίνο και έχουν ανάγκη συμβατού δότη, καλώντας αθλητές και κατοίκους να γίνουν δότες. 

Παράλληλα, και με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος,  η διοργάνωση έχει φροντίσει όλα τα υλικά εστίασης των σταθμών τροφοδοσίας αλλά και του κλασσικού PastaParty να είναι από βιοδιασπώμενα υλικά. 

Πολλές και διάφορες θα είναι και φέτος οι παράλληλες δράσεις όπως ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Χώρας, επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεοπροβολές και πολλά άλλα. 

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα. 

Τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει φέτος η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ANDROS TRAIL RACE με την Trekking Andros & Outdoor Activities και Συνδιοργανωτές  το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 
Το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup. 

Η FAST FERRIES

Η Fast Ferries υπήρξε αρωγός του Andros Trail Race από την πρώτη χρονιά αναγνωρίζοντας την αξία των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και κάνει πράξη για ακόμα μία φορά το όραμά της, συμμετέχοντας ως Μεγάλος Χορηγός στο 4ο Andros Trail Race. H Fast Ferries θέτει ως στόχο της τη στήριξη και την ανάδειξη της ομορφιάς των Κυκλάδων στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά μας να προάγουμε το αθλητικό ιδεώδες και το σεβασμό στη φύση μέσα από μία ποιοτική αθλητική δραστηριότητα. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet