Γήπεδο Μπατσίου: παράδοση - παραλαβή ή της παλαβής...

Το γήπεδο πριν μερικά χρόνια.

Μια φορά κι έναν καιρό σ' έναν τόπο όχι και τόσο μακρινό που τον έλεγαν Μπατσί υπήρχε ένα γήπεδο που διεξάγονταν ποδοσφαιρικοί αγώνες. Η παραπάνω φωτογραφία πάει πίσω μόνο μερικά χρόνια και είναι από το γήπεδο του Μπατσίου στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Το οικόπεδο που είναι το γήπεδο αποτελεί δωρεά της οικογενείας της αείμνηστης Σαμαρίνας εις μνήμη της αδικοχαμένης της κόρης της στην δεκαετία του '80, που χάθηκε σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Το γήπεδο προς τιμήν της έχει ονομαστεί Σαμαρίνειο. Λειτουργεί από την δεκαετία του '80. Αρχικά ως χωμάτινο γήπεδο. Το 2005 - επί δημαρχίας του Κυριάκου Θωμά το γήπεδο ανακαινίστηκε πλήρως μπήκε πλαστικό χορτάρι, περίφραξη, πυλώνες φωτισμού και ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια.

Γήπεδο χωράφι! Στον πλαστικό χλοοτάπητα που έχει εντελώς καταστραφεί φύτρωσαν χορτάρια ύψους 50 πόντων!!!

Τέρμα εντελώς κατεστραμμένο και σκουριασμένο...

Το 2015 δήμαρχος Άνδρου ήταν ο και αθλητικός παράγων (ιδρυτής και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ) Θ. Σουσούδης. Θα περίμενε κανείς πως ο ασχολούμενος με τα αθλητικά δήμαρχος θα συντηρούσε το δημοτικό γήπεδο στο Μπατσί όπου ακόμα γίνονταν ποδοσφαιρικοί αγώνες. Θα περίμενε κανείς ο κ. Σουσούδης να έφτιαχνε το δημοτικό γήπεδο της Χώρας όπου είχε πέσει ένας πυλώνας, το ταρτάν είχε χαλάσει σε πολλά μέρη και το χορτάρι είχε προβλήματα εγκατάλειψης. Ο Κ. Σουσούδης παρέδωσε ένα γήπεδο στο Μπατσί στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες. 

Περίφραξη κατεστραμμένη...

Εξωτερική πόρτα γηπέδου διαλυμένη...

Περίφραξη παντού για κλάματα...

Και γήπεδο όπου βολτάρουν αυτοκίνητα για πλάκα...

Παρουσιάζουμε σε όσους ασχολούνται με τα δημοτικά και τον αθλητισμό, σε όσους έχουν παιδιά, σε όσους αγαπάνε την άθληση την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το γηπεδάκι στο Μπατσί όπως μας την βρήκε νεαρός αθλητής που πήγε για τρέξιμο. Και τις φωτογραφίες όπως μας τις προώθησε ο αναγνώστης Ν.Χ. Αυτό παρέδωσε στους επόμενους ο αθλητικός παράγων και πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης και η διοίκηση του στην επόμενη δημοτική αρχή, που ανέλαβε πριν 25 μέρες...

Πόρτες ψιλοδιαλυμένες και σπασμένα τζάμια...

Παράθυρα αποδυτηρίων σπασμένα. Λείπουν μέχρι και οι κάσες!...

Τώρα το δημοτικό στάδιο της Χώρας είναι σήμερα χωρίς δύο πυλώνες φωτισμού και σε εξέλιξη εργολαβία για το ταρτάν με χρηματοδότηση και μελέτη του Επαρχείου. Το γήπεδο σήμερα δεν είναι κατάλληλο για ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β’ Κυκλάδων αν θα έπαιζε ο Ανδριακός που αποσύρθηκε λόγω έλλειψης χρημάτων! Τα στοιχεία έχει παραθέσει στο Εν Άνδρω πριν δύο χρόνια το τότε μέλος της διοίκησης του Ανδριακού στον στίβο Άρης Διαπούλης. 

Συναντήσαμε αρκετούς στην Χώρα που ζήτησαν να γράψουμε την απογοήτευση τους για την εξέλιξη αυτή στον Ανδριακό. Μόνο ένας μόνο, ο Ν. Γαλανός ήξερε την κακή κατάσταση του γηπέδου της Χώρας. Όμως δεν φανταζόταν την κατάσταση στο γήπεδο του Μπατσίου όταν έλεγε: «το γήπεδο της Χώρας για να γίνουν αγώνες θέλει να λειτουργήσει ο τρίτος πυλώνας. Μέχρι τότε αν υπήρχε η ομάδα θα έπρεπε να παίζει στο γηπεδάκι στο Μπατσί».

 Τα αποδυτήρια του γηπέδου στο Μπατσί όπως τα βρήκε η κ. Άννα Βολίκα που τα επισκέφθηκε. Πλήρης διάλυση... 

  

Κι όταν λέμε πλήρης διάλυση εννοούμε πλήρης διάλυση... 

Επικοινωνήσαμε με την τοπική πρόεδρο Άννα Βολίκα να μας πει την γνώμη της. Η κ. Βολίκα είχε φρίξει από αυτά που πήγε και είδε. Επιχειρήσαμε δύο-τρεις φορές να επικοινωνήσουμε με τον τέως αντιδήμαρχο Γ. Ψωμά (Γκούλα) να μας πει την γνώμη του κι αυτός. Δεν απάντησε σε κανένα τηλεφώνημα μας. Προφανώς αναζητούσε καράβι να τον πάει στη Χώρα στο χτεσινό συμβούλιο που η αντιπολίτευση λίαν επιθετική έκανε από κοινού απολογισμό έργου και επίθεση λόγων στη σημερινή συμπολίτευση. Πολύ σωστά αφού αυτός και ο δήμαρχος του έχουν παραδώσει τέτοιο «έργο».

Παρένθεση: Ο κ. Σουσούδης επεμεινε και είναι στην επιτροπή ελέγχου των έργων του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου. Μάλλον λόγω των αθλητικών "έργων" του σε αυτό και στο Μπατσί. Θέλει να ολοκληρώσει το "έργο" του... 

Μόνο μια ερώτηση σε όσους πονάνε για τον Ανδριακό:

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"