Απολογισμός 4oυ Andros Trail Race

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός 4oυ Andros Trail Race

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Andros Trail Race by Fast Ferries, για 4η συνεχόμενη χρονιά στον Όρμο Κορθίου της Άνδρου το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με Συνδιοργανωτές το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Ο αγώνας έχει πλέον καθιερωθεί στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών ορεινού τρεξίματος ως μια κορυφαία διοργάνωση σε ένα πανέμορφο κυκλαδονήσι με πλούσιο φυσικό τοπίο, εναλλαγές εικόνων και τερέν και με πολύ πλούσιες παροχές και αγάπη από την τοπική κοινωνία. Εκατοντάδες κόσμου από όλες τις περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν στην Άνδρο και στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού στον Όρμο Κορθίου, αθλητές, συνοδοί, οικογένειες και θεατές για να πάρουν μέρος σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στις Κυκλάδες. 

 Με ρεκόρ συμμετοχών για φέτος, περίπου 300 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετείχαν στις τρεις κύριες διαδρομές των 24, 10 και 5χλμ ενώ περίπου 100 παιδιά έτρεξαν το 1 χλμ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και το φετινό αθλητικό διήμερο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έλληνες και ξένοι αθλητές μίλησαν με τα καλύτερα λόγια,  τόσο για την διοργάνωση, όσο και για τα μονοπάτια του νησιού, τα μοναδικά χωριά, τη θετική ενέργεια και φιλοξενία των εθελοντών που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη τους.  Για ακόμη μια φορά, ακούραστοι και γεμάτοι κέφι, πάνω από 100 εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εξυπηρετώντας απ’ όλα τα πόστα του αγώνα δρομείς, συνοδούς και επισκέπτες.

  

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον Πολυχώρο του Όρμου Κορθίου πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές ομιλίες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Από το ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ παρευρέθηκαν η ιατρός-δερματολόγος Μαριτίνα Ρόππα και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ομίλου, κυρία Λιοντοπούλου Όλγα ενημερώνοντας το κοινό σχετικά με τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα αλλά και τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ενώ μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό. 
Ακολούθησε ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδα” όπου εκπρόσωποι του, οι κυρίες Σαμαρά Πηνελόπη  και Ζωχιού Κωνσταντίνα μας ενημέρωσαν γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία καθώς μέχρι και τη λήξη των αγώνων, είχαν εγγραφεί πάνω από 100 εθελοντές. Με την παρουσία της μας τίμησε η Αντιδήμαρχος Αθηνά Γ. Μακρή – Κοζανίτη, υπεύθυνη για θέματα υγείας . 

Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε η προθέρμανση με ασκήσεις yoga από την Τατιάνα Παχή και δόθηκε η εκκίνηση των 5χλμ όπου 107 αθλητές έτρεξαν την κυκλική διαδρομή City Trail γύρω από τον Όρμο περνώντας από το γραφικό οικισμό του Ρωγού. 

Νικητές Άνδρες 5χλμ :

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΝΗΣ    00:19:55    

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΡΔΟΣ    00:21:01    

ΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ        00:21:17    

Νικητές Γυναίκες 5χλμ : 

ΣΤΑΥΡΙΑΝΑ ΝΤΟΤΣΙΑ      00:28:14

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΣΕΛΟΥ     00:30:09 

ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΤΑΖΗ    00:30:15

Μετά και τον τελευταίο τερματισμό, 102 παιδιά , με μεγάλη συμμετοχή μικρών αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, έτρεξαν τη μικρή διαδρομή του 1χλμ. 


Και ενώ στην πλατεία ετοιμαζόταν τα καζάνια για το πάστα πάρτυ που θα ακολουθούσε, οι αθλητές των 10 και 24 χλμ συγκεντρώθηκαν στον Πολυχώρο για το ετήσιο καλωσόρισμα από την Υπεύθυνη της Διοργάνωσης Αριάνα Μασέλου και την Τεχνική Ενημέρώση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πολιτιστικά μνημεία που συναντούν οι αθλητές στο πέρασμά τους, την ιδιαιτερότητα των μονοπατιών του νησιού ενώ επισήμανε την αντίθετη γνώμη της Διοργάνωσης απέναντι στην επικείμενη εγκατάσταση των πρώτων ανεμογεννητριών γιγαντιαίων διαστάσεων, τη βιομηχανοποίηση του τοπίου της Άνδρου και την αλλοίωση του χαρακτήρα του. Ακολούθησε η λεπτομερέστατη τεχνική ενημέρωση του Τεχνικού Διευθυντή και ιδρυτή του Cyclades Trail Cup Ρόμπερτ Καραλή, εξηγώντας στους αθλητές που πρέπει να δώσουν προσοχή ενώ έδωσε περιγραφές για τις διαδρομές, το έντονο ανάγλυφο, το τερέν, τους σταθμούς ανεφοδιασμού κα. 

 

Το Pasta Party που ακολούθησε είχε τους γνωστούς πρωταγωνιστές, τις χυλοπίτες του  Τυροκομείου Λούβαρη, τα αλεύρια των Μύλων Λούλη, τη μοναστηριακή σάλτσα , την παρουσία του Π. Αέτιου, το δικό μας κρασί Εν χώναις Θαύμα από το οινοποιείο της οικ.Μάστορη,  αλλά και την υποστήριξη της Γαστρονομικής Ομάδας Άνδρου “Άνδρος πέρα από …” και της σεφ Γεωργία Κουτσούκου και τους μαθητές του ΙΕΚ Πράξις.

Παράλληλα όλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να δοκιμάσουν τα υγιεινά προϊόντα της Blfoods.gr μια γκάμα κρεατο- σκευασμάτων και αλλαντικών με μέγιστη διατροφική αξία μόνο από φρέσκα άπαχα ελληνικά κρέατα.  

Αναπόσπαστο κομμάτι της βραδιάς, ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας που έδωσε και φέτος το παρόν, με πολύ κέφι και χορό, παρουσιάζοντας στους καλεσμένους μας τους παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές του τόπου μας. 

Το βράδυ του Σαββάτου στο Κόρθι βρέθηκαν ο Δήμαρχος Άνδρου κος Δημήτρης Λοτσάρης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γιαννίσης. 

 

Tην Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με τον ίδιο ηλιόλουστο καιρό να ενθαρρύνει τη διάθεση, και αφού οι αθλητές “ζεστάθηκαν” με ασκήσεις yoga, δόθηκε νωρίς το πρωί η εκκίνηση της Μεγάλης Κύριας Διαδρομής των 24χλμ και ξεκίνησε η πρόκληση για 88 αθλητές. Πρώτος τερμάτισε κάνοντας τον καλύτερο χρόνο o ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, αθλητής της DYNAFIT Greece με χρόνο 02:30.

Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση για τα 10χλμ με 86 αθλητές να τερματίζουν στην πλατεία του Όρμου.  

Ακολούθησαν οι απονομές των νικητών των δύο κύριων διαδρομών, της πρώτης γυναίκας και πρώτου άνδρα Ανδριώτη που τερμάτισαν αλλά και του γηραιότερου αθλητή στα 24 χλμ. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Ν.Μουστάκας, Δ.Τηνιακός και ο Γ.Μπακέλας και η δική μας αθλήτρια δρομέας Ιωάννα Σαραβάνου, καθώς έκαναν και τις απονομές.  

Νικητές 24 χλμ Άνδρες 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ- DYNAFIT- 02:30:26

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ -02:40:49  

RAMAN BURAKOV-  I Run - 02:42:21

Νικητές 24 χλμ Γυναίκες

ΜΑΙΡΗ ΣΥΛΙΒΑΝΗ-Δρομείς Σύρου    03:37:56

ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΗΛΟΥ-TSOUMELEKA TRAINING    03:43:15    

ΕΛΕΝΗ ΕΞΑΡΧΟΥ - Vamosteam    03:46:12

Νικητές 10χλμ Άνδρες

ΑΝΤΩΝΗΣ ΥΔΡΑΙΟΣ    01:01:16

ΣΑΒΒΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ-iRun-01:03:00

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΝΗΣ-01:05:38

Νικητές 10χλμ Γυναίκες 

OKSANA BOLDYVERA - 01:08:40

ΑΣΗΜΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΟΥ -Dynafit-  01:13:13

ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΥ -  01:17:36

Πρώτη Ανδριώτισσα : Κατερίνα Πέτσα 
Πρώτος Ανδριώτης : Αντώνης Υδραίος
Γηραιότερος στα 24χλμ : Γιώργος Ρουγγέρης