Andros on Foot Festival: Απολογισμός της 2ης διοργάνωσης...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, με μια υπέροχη πεζοπορία στην ξεχωριστή κοιλάδα της Καππαριάς κι ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα, το 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου - Andros on Foot Festival. Οι εγγραφές στο Φεστιβάλ έφτασαν φέτος τις 526, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι οι 98 από τους συμμετέχοντες έφτασαν στην Άνδρο από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Οι περισσότεροι ήταν Άγγλοι (39), ωστόσο υπήρχαν συμμετοχές και από Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελβετία και Λουξεμβούργο!

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως οι συμμετέχοντες κάλυπταν όλο το ηλικιακό φάσμα (οι 44 από τους 526 ήταν κάτω των 18 ετών), με την πολυπληθέστερη ομάδα (119 άτομα) να είναι από 55 μέχρι 64 ετών. Τέλος, οι γυναίκες που συμμετείχαν ήταν περισσότερες από τους άνδρες, σε ποσοστό 55-45%.

Οι πεζοπόροι συμμετείχαν σε 14 προγραμματισμένες πεζοπορίες και σε δύο ειδικές επισκέψεις στη Γυάρο και στη Χώρα Άνδρου και είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, να γευτούν τη φιλοξενία των ανθρώπων του και να γνωρίσουν από κοντά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται -με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή- για τη συντήρηση του πολύ μεγάλου δικτύου μονοπατιών που υπάρχει στην Άνδρο.

Για ακόμη μία χρονιά, ο πολύ καλός καιρός του Οκτωβρίου ήταν σύμμαχος της διοργάνωσης. Μοναδικές εξαιρέσεις η 7η Οκτωβρίου, όταν ματαιώθηκε λόγω βροχής η πεζοπορία στην προγραμματισμένη διαδρομή, αλλά και η πεζοπορία της 14ης Οκτωβρίου (Άγιος Νικόλαος – Άχλα), που τροποποιήθηκε λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για την υλοποίηση του Φεστιβάλ συνεργάστηκαν υπό τον συντονισμό 8αμελούς οργανωτικής ομάδας εθελοντών του εγχειρήματος Andros Routes:

- 17 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ομάδες της Άνδρου

- 22 εθελοντές του Andros Routes

- 14 νέοι εθελοντές του Φεστιβάλ

- 44 χορηγοί

- 35 πάροχοι υλικών και υπηρεσιών

Το Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου αποτελεί το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια και αφορά την προστασία, συντήρηση και αναβίωση του μοναδικού δικτύου μονοπατιών της Άνδρου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet