Άνδρος Experience: μια ανάσα ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στην Υδρούσα

Διεξήχθησαν με επιτυχία οι αθλητικοί αγώνες τριάθλου που διοργάνωσε επιτροπή που συγκρότησε ο Δήμος Άνδρου στην οποία την ευθύνη είχε η Ιωάννα Σαραβάνου με την βοήθεια πολλών δραστήριων γυναικών όπως  η Σοφία Τουντασάκη, η Ευαγγελία Λάμπρου, η Έλενα Κουκίδου και μαζί με αυτές πλήθος εθελοντών και εθελοντριών από το Μπατσί (ο Σύλλογος Γυναικών Μπατσίου) και το Γαύριο. Είναι επιτυχία μέσα σε χαλεπούς καιρούς να γίνεται ένα αθλητικό γεγονός που φέρνει κόσμο στο Μπατσί και στο Γαύριο που πλήττονται (όπως όλη η Άνδρος) από την πανδημία. Τουριστικές περιοχές που στήριξαν και στηρίζουν οικονομικά την ύπαρξη τους στους επισκέπτες του νησιού.  

 Βίντεο από την εκκίνηση του κολυμβητικού αγώνα

Για το γεγονός λάβαμε από την υπεύθυνη Ιωάννα Σαραβάνου μετά από σχετική συνεννόηση φωτογραφίες και ένα σχετικό σημείωμα. Το σημείωμα της κ. Σαραβάνου όπου περιγράφονται περιληπτικά κάποια από τα δρώμενα έχει ως εξής:

 

Καλημέρα...

Σας έστειλα λίγες φωτογραφίες των αγώνων του Andros EXPERIENCE  όπου όλα πήγαν καλά. Στον φιλανθρωπικό αγώνα συμμετείχαν και σπουδαία ονόματα του ορεινού τρεξίματος με πανελλήνιες διακρίσεις.

Στη δεύτερη μέρα στο Μπατσί σήμερα έγιναν όλα τα κολυμβητικά δρώμενα και μετά οι απονομές. Στο τέλος ο Σύλλογος Γυναικών Μπατσίου πρόσφερε λεμονάδες στους παρευρισκόμενους και μετά είχε υπαίθριο πάρτι για όσους παρέμεναν εκεί. Στη συνέχεια όσοι συμμετείχαν στο τρίαθλο και το ακουαθλο στο Γαύριο όπου έγινε  τεχνική ενημέρωση σε υπαίθριο χώρο πάλι και μετά τους περίμεναν οι εθελόντριες του Γαυρίου που έβραζαν και σέρβιραν μακαρόνια και ρύζι για όλους. Ήταν ένα «pasta party». Πολλοί γνωστοί αθλητές του χώρου όπως ο Χρήστος Γαρέφης, ο Παναγιώτης Πολύζος, η Στεφανία Πολυχρονιάδου, η Μαρία Μαλαί, ήταν χαρούμενοι για την πρωτοβουλία και είπαν ότι θα ξανάρθουν όταν το ξανά κάνουμε.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 240 και μαζί με τους συνοδούς υπολογίζετε ότι οι επισκέπτες για το αθλητικό γεγονός ξεπέρασαν τους 450.

Ιωάννα Σαραβάνου

 Στιγμιότυπα από την εκκίνηση των κολυμβητικών αγώνων 

 

Για το αθλητικό γεγονός αξίζουν συγχαρητήρια στις 4 γυναίκες που ήταν η ψυχή του, αλλά και στους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του, να πούμε πως αξίζουν συγχαρητήρια στην Ιωάννα Σαραβάνου, που το εμπνεύστηκε, τέθηκε επικεφαλής και το διοργάνωσε με επιτυχία. Σίγουρα σε επόμενα αντίστοιχα δρώμενα όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Κι εδώ είναι ο κόμπος: Πως όμως θα υπάρξουν προγραμματισμένα επόμενα δρώμενα; Έχει η τουριστική επιτροπή του δήμου Άνδρου και οι υπεύθυνοι κάποιον προγραμματισμό; Για παράδειγμα τι είχαν για εφέτος το καλοκαίρι προγραμματίσει; Τι δρώμενα είχαν στο καλεντάρι τους; Αθλητικά; Εορταστικά; Επετειακά; Άγνωστό. Ο κορονοϊός δεν είναι δικαιολογία που δεν έχουν ανακοινώσει κάτι...

 Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις

 

Μήπως βαδίζουν την διαδρομή της προηγούμενης επιτροπής και την προηγούμενης υπεύθυνης που πήγαινε "έτσι χωρίς πρόγραμμα" σε εκθέσεις και υπέγραφε πρωτόκολλα με Κινέζους (!!!) και όταν συμπλήρωνε δεύτερο συνεχόμενο γεγονός στην 5ετία θεωρούσε πως έχτισε προφίλ η ίδια και τουρισμό στο νησί. Και στις μεν εκλογές ανακάλυψε πως δεν είχε χτίσει κανένα προφίλ. Και επιπλέον φεύγοντας (παρά τα τόσα τιμητικά που τις είπαν) δεν άφησε τίποτα πίσω της πέρα από ευκαιριακές δράσεις και περιστασιακές διοργανώσεις, που τυχαία έγιναν. Όμως έτσι δεν χτίζεται ο τουριστικός χαρακτήρας ενός νησιού. Χτίζεται κάτι για ένα Σαββατοκύριακο και τίποτα άλλο.

Τα παραπάνω σε τίποτα δεν ακυρώνουν φυσικά την πρωτοβουλία δραστήριων στελεχών όπως η Ιωάννα Σαραβάνου. Όμως τέτοιες δράσεις για να χτίσουν το τουριστικό προφίλ του νησιού πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα. Περιμένουμε, λοιπόν, από την μέχρι σήμερα αφανή τουριστική επιτροπή να ανακοινώσει το πρόγραμμα της και τα σχέδια της. Η δουλειά είναι πολύ σοβαρή κι έχει μάλλον αργήσει...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"