KANGOO: Η νέα μόδα γυμναστικής που εξαπλώνεται και στις Κυκλάδες...

 

Τις μέρες της πανδημίας ένας νέος τρόπος γυμναστικής που καταπολεμά την μελαγχολία και την κατάθλιψη, ενώ ταυτόχρονα σφίγγει το σώμα έγινε μόδα! Είναι το kangoo. Μείγμα χορού και ασκήσεων, στους ήχους ρυθμικής μουσικής, που δημιουργεί ευχάριστο συναίσθημα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Οι πρώτες ομάδες εμφανίστηκαν σε ανοικτούς χώρους της Αθήνας, στο πρώτο lockdwon, και εντυπωσίασαν. Ήταν νέες κοπέλες με πρωτότυπες χορογραφίες που κυριολεκτικά… έδιναν παράσταση.

Έτσι το kangoo, απλώθηκε σε όλη την χώρα, κι έφτασε και στις Κυκλάδες! Ήδη στην Σύρο, την Μύκονο και την Νάξο δημιουργήθηκαν τα πρώτα γυναικεία γκρουπ που γυμνάζονται στο ύπαιθρο εντατικά… εν όψει καλοκαιριού! Στην Άνδρο έχει εκδηλωθεί ένα πρώτο ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται σύντομα να εμφανιστεί κάποιο γκρουπ…

Το kangoo είναι μια μέθοδος γυμναστικής που γίνεται με ειδικές μπότες (μοιάζουν με αυτές του σκι) που έχουν ελατήρια με αποτέλεσμα η γυμναστική να γίνεται πιο εύκολα αφού προστατεύονται οι κλειδώσεις και οι μύες δεν καταπονούνται. Πήρε την ονομασία του από το καγκουρό και τα παρόμοια άλματα που κάνει.

 

Η αερόβια αυτή άσκηση, καίει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό, ενεργοποιεί πιο γρήγορα τον μεταβολισμό, μειώνει την κυτταρίτιδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι ιδανικό για τη σύσφιξη του δέρματος. 

Κάθε workout έχει διάρκεια περίπου 45', περιλαμβάνει άλματα, καρδιαγγειακές ασκήσεις, σε συνδυασμό με χορευτικές φιγούρες, τρέξιμο και πηδηματάκια στο στάδιο, σε εξωτερικό χώρο ή γύρω γύρω στο γυμναστήριο. Όλα αυτά με χορό, δυνατή μουσική και... καγκουρό- διάθεση.

Σ.Μ.