Andros Experience 12/6-13/6: Μεγάλοι κολυμβητικοί, ποδηλατικοί και αγώνες αντοχής στην Άνδρο...

Αφίσα των αγώνων

Για δεύτερη χρονιά διεξάγονται εφέτος οι κολυμβιτικοί, ποδηλατικοί και αγώνες αντοχής υπό την ονομασία ANDROS EXPERIENCE 21 το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Άνδρου με  τον Κολυμβητικό Σύλλογο Επιλέκτων (SwimmingClub.grτο τριήμερο 12/6/2021-13/6/2021 που θα διεξαχθεί στο νησί της Άνδρου. Οι αγώνες έγιναν πρώτη φορά πέρσι με εξαιρετική επιτυχία, καθώς ήρθαν στο νησί 420 αθλητές και άλλοι τόσοι συνοδοί. Και πέρσι κι εφέτος τους αγώνες διοργανώνει μια οκταμελή ομάδα εθελοντών με επικεφαλής την υπεύθυνη Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου Ιωάννα Σαραβάνου.

Τους αγώνες χορηγεί εφέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς προσφέρει τα μεταφορικά αξίας 2.000 για 40 άτομα: διοργανωτές, γιατροί, διασώστες, κριτές κλπ. Συνοπτικά, θα γίνουν εφέτος κολυμβητικοί αγώνες σε 3 κολυμβητικές αποστάσεις 750m, 3.600m και 5.200m. Καθώς και κολυμβητική διαδρομή Brave  3.300m μόνο για 30 συμμετοχές και μόνο αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ακόμα, παιδική κολυμβητική διαδρομή 200m. Επίσης, Swim Relays 3.400 m όπου ένας συμμετέχοντας από κάθε ομάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι άλλου φύλου. Επιπλέον, Sprint άκουαθλο, 750 m κολύμβηση, 5.000 m τρέξιμο. Sprint τρίαθλο, 750m κολύμβηση, 23.500 m ποδηλασία, 5.000 m τρέξιμο. Και τέλος, Olympic τρίαθλο, 1500 m κολύμβηση, 40.000 m ποδηλασία, 10.000 m τρέξιμο.

 

Ποδηλατικός αγώνας Κυριακής

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1.Φιλανθρωπικό δρομικό event: θα διεξαχθεί με εκκίνηση και τερματισμό στο Μπατσί.

ΜΠΑΤΣΙ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Ιουνίου 2021 

2.Κολυμβητικά events:

Διεξάγονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

750μ. κολύμβηση Μπατσί

3.600μ. κολύμβηση Κυπρί-Μπατσί.

  1. Η απόσταση των 750 μέτρων θα διεξαχθεί με εκκίνηση στην παραλία «Κολώνα» και τερματισμό στο Μπατσί.
  2. Η απόσταση των 3.600 μέτρων θα διεξαχθεί με εκκίνηση την παραλία «Κυπρί», οι αθλητές θα κολυμπάνε παράλληλα με την ακτή περνώντας τις σημαδούρες με τον αριστερό ώμο, και θα τερματίσουν στο Μπατσί.
  3. Η απόσταση των 5.200 μέτρων θα διεξαχθεί με εκκίνηση την παραλία του «Αγίου Πέτρου», οι αθλητές θα κολυμπάνε παράλληλα με την ακτή, περνώντας τις σημαδούρες με τον αριστερό ώμο και μετά από 1.600m θα ενταχθούν στη διαδρομή των 3.600m. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Μπατσί.
  4. Η απόσταση των 3.300 μέτρων BRAVE θα διεξαχθεί με εκκίνηση από τη νήσο «Μεγάλο». Οι αθλητές θα μεταβούν στη νήσο με καΐκι, το οποίο θα αναχωρήσει από το Μπατσί συγκεκριμένη ώρα. Φτάνοντας στην παραλία της νήσου, θα αφήσουν τα πράγματα τους στο καΐκι, τα οποία θα βρουν τον τερματισμό σε ειδικό χώρο φύλαξης. Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν ευθεία απέναντι για να τερματίσουν στο Μπατσί περνώντας όλες τις σημαδούρες με τον αριστερό ώμο.

Brave 3.300μ 

ΠΡΟΣΟΧΗ: H διαδρομή αυτή θα διεξαχθεί μόνο αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αυστηρά για τους πρώτους 30 που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί η διαδρομή, οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν σε ποια άλλη διαδρομή επιθυμούν να λάβουν μέρος και τους επιστραφεί η διαφορά του κόστους έως και 10 μέρες μετά το event. Στις διαδρομές των 3.600 μέτρων και των 5.200 μέτρων θα υπάρχει 1 σταθμός ανεφοδιασμού με νερά και μπανάνες.

 ΓΑΥΡΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Ιουνίου 2021

Στην αφετηρία την Κυριακή στο Γαύριο

3.Sprint τρίαθλο: θα διεξαχθεί με εκκίνηση και τερματισμό στο Γαύριο.

Κολύμβηση 750 μ. Γαύριο

Κολύμβηση 1500μ. Γαύριο

  • Κολύμβηση(750m): η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία που βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και οι αθλητές θα διασχίσουν κάθετα το λιμάνι. Η έξοδος από το νερό θα πραγματοποιηθεί από ανηφορικό διάδρομο ο οποίος θα είναι καλυμμένος με μοκέτα, η οποία θα καταλήγει στη ζώνη αλλαγής μόλις λίγα μέτρα μακριά.
  • Ποδηλασία(1*16km+ 1*6.9): οι αθλητές βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής θα ακολουθήσουν την επαρχιακή οδό Άνδρου-Μπατσίου. Θα κατέβουν στο Μπατσί από την πρώτη είσοδο με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ λόγω απότομης κατηφόρας και επικίνδυνων στροφών, θα διασχίσουν το Μπατσί από τον παραλιακό δρόμο και θα βγουν από την πίσω μεριά όπου είναι και το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής όπως φαίνεται και στο κόκκινο στο χάρτη. Για μια απόσταση 1-2χλμ η κλίση είναι 4-6% και στιγμιαία αγγίζει το 8%. Μόλις φτάσουν στην αναστροφή στο Γαύριο θα ξαναφύγουν προς Μπατσί αλλά περίπου στα 3χλμ θα έχει αναστροφή για να επιστρέψουν.
  • Τρέξιμο(2*2,5km): οι αθλητές βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής θα κατευθυνθούν προς το βόρειο τμήμα του λιμανιού και θα περάσουν στην πεδιάδα του Γαυρίου όπου γυρνώντας στο λιμάνι θα έχουν συμπληρώσει 2,5χλμ. Θα υπάρχει ζώνη ανεφοδιασμού και checkpoint για να ξεκινήσουν το δεύτερο τους γύρο όπου στο τελείωμα θα κατευθυνθούν στο νότιο τμήμα της προβλήτας του λιμανιού για να τερματίσουν.

 

Τρέξιμο 2.500μ. Γαύριο

  1. Olympic Triathlon: θα διεξαχθεί με εκκίνηση και τερματισμό στο Γαύριο.

Κολύμβηση 1.500μ. Γαύριο

  • Κολύμβηση(1500m): η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία που βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και οι αθλητές θα διανύσουν το 80% της ίδιας διαδρομής της μικρής απόστασης. Θα περάσουν την πρώτη κόκκινηση σημαδούρα με αριστερό χέρι, θα περάσουν την δεύτερη και στην Τρίτη θα στρίψουν με αριστερό χέρι αλλά κατεύθυνση προς τα πίσω όπου θα υπάρχει μια κίτρινη. Στρίβουν εκεί με αριστερό χέρι και κατευθύνονται στην κόκκινη που πέρασαν πριν ως 2η. Ξαναμπαίνουν στη διαδρομή, κολυμπάνε μέχρι τη Τρίτη κόκκινη και κατευθύνονται προς την έξοδο. Η έξοδος από το νερό θα πραγματοποιηθεί από ανηφορικό διάδρομο ο οποίος θα είναι καλυμμένος με μοκέτα, η οποία θα καταλήγει στη ζώνη αλλαγής μόλις λίγα μέτρα μακριά.
  • Ποδηλασία(2*16km+ 1*6.9): οι αθλητές βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής θα ακολουθήσουν την επαρχιακή οδό Άνδρου-Μπατσίου. Θα κατέβουν στο Μπατσί από την πρώτη είσοδο με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ λόγω απότομης κατηφόρας και επικίνδυνων στροφών, θα διασχίσουν το Μπατσί από τον παραλιακό δρόμο και θα βγουν από την πίσω μεριά όπου είναι και το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής όπως φαίνεται και στο κόκκινο στο χάρτη. Για μια απόσταση 1-2χλμ η κλίση είναι 4-6% και στιγμιαία αγγίζει το 8%. Μόλις φτάσουν στην αναστροφή στο Γαύριο θα ξαναφύγουν προς Μπατσί. Μόλις ολοκληρώσουν και δεύτερη φορά θα ξαναφύγουν προς ίδια κατεύθυνση αλλά περίπου στα 3χλμ θα έχει αναστροφή για να επιστρέψουν.
  • Τρέξιμο(4*2,5km): οι αθλητές βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής θα κατευθυνθούν προς το βόρειο τμήμα του λιμανιού και θα περάσουν στην πεδιάδα του Γαυρίου όπου γυρνώντας στο λιμάνι θα έχουν συμπληρώσει 2,5χλμ. Θα υπάρχει ζώνη ανεφοδιασμού και checkpoint για να ξεκινήσουν το δεύτερο τους γύρο όπου στο τελείωμα θα κατευθυνθούν στο νότιο τμήμα της προβλήτας του λιμανιού για να τερματίσουν.

 

Ποδηλασία Γαύριο-Μπατσί-Γαύριο 

  1. Sprint Aquathlon:

Θα ισχύσει ό,τι ισχύει στην κολύμβηση και στο τρέξιμο του τριάθλου απόστασης Sprint.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet