ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΣΑΝΙΔΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ!!!

 

Ο Γιώργος Φράγκος στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ουγγαρίας

(Μάθαμε σήμερα το πρωί από μέηλ συνεργάτη μας πως ο ανδριώτης αθλητής Γιώργος Φράγκος βγήκε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλατοσανίδας (SUP), που έγινε στην Ουγγαρία. Ο Γιώργος Φράγκος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την επιχείρηση ναυταθλητισμού στο Κυπρί και έδωσε οικονομική και κοινωνική πνοή σε μια ολόκληρη περιοχή της Άνδρου, αλλά και προπονητής πολλών πρωταθλητών στο ναυταθλητισμό της Άνδρου. 

Τον πήραμε τηλέφωνο και ζητήσαμε ένα κείμενο για τους αγώνες και μερικές φωτογραφίες. Ο Γιώργος – αθλητής εργατικός και πρόσχαρος - έστειλε μέσα σε μισή ώρα κείμενο και φωτογραφίες! Μείναμε έκπληκτοι από την αποτελεσματικότητα του, το καλό γράψιμο του και την συνεργατικότητα του. Αλλά πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς; Βγήκε δεύτερος στον κόσμο στο ομαδικό της κωπηλατοσανίδας! Κάτι που σημαίνει υψηλό επίπεδο συνεργασίας με άλλους τρεις στον αγώνα. Στη συνεργασία με μόνο άλλον ένα στο σάιτ μας θα δυσκολευόταν; Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον ανδριώτη παγκόσμιο πρωταθλητή κωπηλατοσανίδας Γιώργο Φράγκο με τα δικά του λόγια – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

Ένας δύσκολος και απρόβλεπτος αγώνας 

Γράφει ο Γιώργος Φράγκος

Ο Γιώργος Φράγκος (ασημένιος στο ομαδικό) και Πένυ Τσαούτου (χρυσή στο Mastetr) με τα μετάλλια τους στην Ουγγαρία. Και οι δύο κρατούν την ελληνική σημαία που τίμησαν.

Εχθές ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP της ICF. Ο Αγώνας έγινε στην λίμνη Mπάλατον της Ουγγαρίας. Συμμετείχαν πάνω από 500 αθλητές από 50 διαφορετικές χώρες. Διαγωνιστικά στα 1.000 μέτρα τεχνικού αγώνα και 18 km μεγάλη απόσταση.

Την ημέρα των αγώνων οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες με ανακατεμένα νερά με αποτέλεσμα να πάρω απόφαση να χρησιμοποιήσω ένα κομμάτι του εξοπλισμού, το φινάκι (πτερύγιο) διαφορετικά για να μου δίνει σταθερότητα.

Ήταν λάθος επιλογή γιατί με αυτό το πτερύγιο μάζευα πάρα πολλά φύκια και καλάμια της λίμνης με αποτέλεσμα να μου επιβραδύνουν την ταχύτητα πάρα πολύ και ενώ βρισκόμουν αρχικά στο πρώτο γκρουπ των αθλητών σε πολύ καλή θέση αναγκαστικά να πέσω στο νερό για να καθαρίσω το σκάφος μου από κάτω και να φύγουν τα φύκια και τα καλάμια.

Στην δεύτερη θέση του βάθρου: ο Γιώργος Φράγκος και οι συναθλητές του με το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό. Δίπλα στο ιστό η ελληνική σημαία και πλάι της η ιταλική για την πρώτη θέση...

Αυτό χρειάστηκε να το κάνω δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να χάσω αρκετές θέσεις. παρόλα αυτά κατάφερα και πλασαρίστηκαν 24η θέση της γενικής κατάταξης με 90 διαγωνιζόμενους. Τέσσερις από τους καλύτερους Έλληνες όπου είμαστε εθνική ομάδα είχαμε δηλωθεί στον αγώνα των μεγάλων αποστάσεων για το ομαδικό. Με αποτέλεσμα της καλύτερης επίδοσης που είχαμε: εγώ, ο Τάσος Tσουρής, ο Αλέξανδρος Πράπας και ο Βασίλης Σαμιώτης να καταφέρουμε να κερδίσουμε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων στο ομαδικό.

Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στην Πένυ Τσαούτου, που κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Μάστερ. Αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή - 20 στον αριθμό - για την προσπάθεια της και τις πάρα πολύ καλή εμφάνιση!!!

Η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ουγγαρία.

Ήταν μία πάρα πολύ καλή διοργάνωση και ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική ομοσπονδία κάνοε-καγιάκ, που μας έδωσε τη δυνατότητα αυτή να συμμετάσχουμε, να διακριθούμε, αλλά και να πάρουμε αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην kosmocar όπου με την πολύτιμη χορηγία της με το volkswagen amarok είναι 10 χρόνια τώρα δίπλα μου στο forward shop, στην quicksilver και suunto.

Επόμενος μεγάλος στόχος το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία του χρόνου τον Σεπτέμβριο μέχρι τότε πολύ-πολύ προπόνηση στην Άνδρο και όπου άλλου πρέπει…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet