Στις 26/10 - καιρού επιτρέποντος - ίσως έρθει κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο!!!

 

Το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο Filoxenia στο Μπατσί το 2019... 

Γίνονται προσπάθειες να έρθει στις 26 Οκτωβρίου 2021 το πρώτο για εφέτος κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο. Το φέρνει γνωστός πράκτορας του νησιού. Το πλοίο λέγεται «La Belle de l' Adriatique» είναι βέλγικης εταιρείας. Είναι 110 μέτρα μήκος και μεταφέρει 170-200 επιβάτες. Ήδη στο Γαύριο σήμερα το πρωί Τρίτη 19/10 έγινε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του Δήμου και της εταιρείας με θέμα τις προδιαγραφές ασφαλείας που είναι πολύ αυστηρές.

Το πλοίο αν τα καταφέρει να έρθει θα δέσει στο λιμάνι. Θα προέρχεται από Πειραιά. Η άφιξη του, αν ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει στις 26/10 ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 το πρωί. Οι επιβάτες πάλι υπό την αίρεση του καιρού, θα βγουν στο νησί μέχρι το απόγευμα. Το πλοίο προβλέπεται να αναχωρήσει για Σαντορίνη το απόβραδο της ίδιας μέρας στις 19:00 για Σαντορίνη.

Δύο παρατηρήσεις. Το πρώτο αναφέρεται στην άφιξη του πλοίου. Όπως βλέπουμε το να έρθει κρουαζιερόπλοιο είναι θέμα πρακτόρευσης και προτάσεων στην εταιρεία. Αλλά και βέβαια σωστής εξυπηρέτησης ώστε να ενταχθεί και η Άνδρος στον κύκλο των λιμανιών του. Τα δεύτερο είναι συνάρτηση και παραγόντων όπως η ασφάλεια, η τύχη κλπ. Εν προκειμένω ο καιρός που προβλέπεται για την μέρα άφιξης δημιουργεί προβλήματα.

Κι ένα συμπέρασμα: Αν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Άνδρου αρχίσουν να το ψάχνουν και να το κυνηγάνε τότε όπως βλέπουμε μπορεί το νησί με τον ένα (μικρότερα σκάφη που μπορούν και δένουν στο λιμάνι) ή τον άλλο τρόπο (λάτζες που μπορούν να βγάζουν έξω τον κόσμο) να γίνει σταδιακά προορισμός κρουαζιέρας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»