ΕΥΑ ΧΑΝΤΑΒΑ: Η διεθνής βολεϊμπολίστρια δίδαξε τα κορίτσια στο Γαύριο

Ο Απολλώνιος, η ομάδα βόλεϊ της Άνδρου, με αφετηρία το Γαύριο, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα της μικρής ιστορίας της. Προσκάλεσε την διεθνούς εμπειρίας και πρωταθλήτρια Ελλάδος βολεϊμπολίστρια με τον Παναθηναϊκό Εύα Χαντάβα για ένα σεμινάριο βόλεϊ στο Γαύριο. Ήταν μια εμπειρία ανεπανάληπτη για τα μικρά κορίτσια που μόλις ξεκινούν την αθλητική διαδρομή τους να έχουν μαζί τους μια μέρα μια σπουδαία διεθνή πρωταθλήτρια να τους διδάξει και να παίξει μαζί του βόλεϊ για μια μέρα στο camp που διοργάνωσε ο Απολλώνιος Άνδρου.

Εκτός της ομάδας του Απολλωνίου στο camp συμμετείχαν και μικρά κορίτσια του γυμνασίου που ήθελαν να ξεκινήσουν ή να εξοικειωθούν με το βόλεϊ. Η Εύα Χαντάνα με πολύ κέφι εξήγησε, δίδαξε, έδειξε, προπόνησε την ομάδα των νεαρών κοριτσιών της Άνδρου τα μυστικά του βόλεϊ και τα εμψύχωσε στην προσπάθεια τους.  

Τα κορίτσια του Απολλώνιου έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί της φορώντας τις εμφανίσεις τους και χαμογελώντας πλατιά στο καλογυαλισμένο και καλοχρωματισμένο γήπεδο που συντήρησε ο Δήμος εν αναμονή τα επόμενα χρόνια του κλειστού που αναμένεται μα προκηρυχθεί μέσα στο 2023. Μέχρι στιγμής μαθαίνουμε έχει ήδη ολοκληρωθεί η τελική προμελέτη, οι εγκρίσεις από την ΓΓ Αθλητισμού από τον Δήμο και ήδη αναμένεται στην Τεχνική Υπηρεσία το ΦΕΚ της πολεοδομικής εξαίρεσης για να προκηρυχθεί είτε η τελική μελέτη είτε να γίνει μελετοκατασκευή ανάλογα με τι θα κάνει η Περιφέρεια που είναι και ο τελικός αποδέκτης και χρηματοδότης της προσπάθειας του κλειστού στην Άνδρο. Αυτά παρεμπιπτόντως για ένα θέμα που επί 8ετία ακούσαμε λόγια του αέρα και το οποίο μπήκε στο αυλάκι από τη σημερινή διοίκηση που το είδε εξ αρχής ζεστά και σωστά το 2020-2021 ξεκινώντας πραγματικές μελέτες, σχέδια, εγκρίσεις και αναζήτηση φορέα και δεσμεύσεις χρηματοδότησης...

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως μαζί με την Εύα Χάνταβα ήρθε στην Άνδρο και ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Ken Smith III, ο οποίος χάρηκε ευρισκόμενος ανάμεσα στα παιδιά της Άνδρου και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Στην παραπάνω φωτογραφία Εύα Χαντάβα και Ken Smith με την πρόεδρο του Απολλώνιου Μίνα Μπάλλα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης, ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, η αντιδήμαρχος Αθηνά Μακρή, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού Ιωάννα Σαραβάνου και η πρόεδρος της Κοινοφελούς Σοφία Τουντασάκη.

 Στο ερώτημα: πως έφτασε στην Άνδρο η Εύα Χαντάβα η τυπική απάντηση ήταν "την προσκάλεσε ο Απολλώνιος". Ψάχνοντας λίγο τα αθλητικά παρασκήνια μάθαμε πως η διεθνής βολεϊμπολίστρια είναι φίλη και πελάτης στο οικογενειακό εστιατόριο του δημάρχου. Από εκεί ξετυλίγεται το νήμα της έλευσης της. Εξ ου και το χάρισμα της φανέλας που φορούσε η Εύα Χαντάβα στον εφετινό τελικό - του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό - στον δήμαρχο πριν το camp της Άνδρου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"