Η τελευταία αναχώρηση του "Παναγία Τήνου"

Από την χθεσινή αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά

(Για όσους αγαπούν τα καράβια, αυτά που ταξιδέψαμε, αλλά κι αυτά που επρόκειτο να ταξιδέψουμε… Εν Άνδρω)

Το «Παναγία Τήνου» πρώην Άγιος Γεώργιος, που είχε μισοβυθιστεί πέρσι στο λιμάνι του Πειραιά ανελκύστηκε από την εταιρεία antipollutionπριν λίγο καιρό χτές σήκωσε άγκυρα γι το τελευταίο του ταξίδι στην Τουρκία όπου θα διαλυθεί και θα πουληθεί ως scrap.

Από την χθεσινή αναχώρηση του πλοίου. Πανοραμική άποψη στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πλοίο ήταν "αδελφάκι" με το αξέχαστο "Πηνελόπη" και πριν δύο χρόνια είχε δρομολογηθεί στη γραμμή μας, αλλά ποτέ δεν ήρθε λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας που το είχε. Το πλοίο κατέληξε να δέσει στον Πειραιά ώσπου ξαφνικά πήρε νερά μπάταρε και μισοβούλιαξε. Πριν λίγο καιρό, αφού πρώτα βρέθηκε αγοραστής, ανέλαβε ελληνική εταιρεία να το ανεκλύσει.

Από την ανελκυση του πλοίου στις αρχές Μαρτίου

Ιδού πόσο ωραία και συναισθηματικά περιέγραψε το ναυτιλιακό sitenautilia.grτην αναχώρηση του από το λιμάνι του Πειραιά για το τελευταίο ταξίδι του:

«Λίγο πρίν τις 09:00 το πρωί, το Παναγία Τήνου, σήκωσε άγκυρες για τελευταία φορά από το λιμάνι του Πειραιά. Με την “emergency” σε λειτουργία και λευκό καπνό να βγαίνει από την τσιμινιέρα του, έφυγε όρθιο και περήφανο, παρά την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε επί 10 περίπου μήνες. Με τα ρυμουλκά Παντοκράτωρ και Μεγαλόχαρη VI, ξεκίνησε για την τελευταία περατζάδα στο Αιγαίο που τόσο πολύ αγάπησε και το αγάπησε και αυτό. Για το τελευταίο του δρομολόγιο. Κενό επιβατών, μα φορτωμένο ασφυκτικά με αναμνήσεις, χαμόγελα και όμορφες στιγμές, όλων όσων ταξίδεψαν μαζί του. Αυτά θα σε συνοδεύουν για πάντα φίλε…»

Και ένα βιντεο για την ιστορία:

Από την βύθιση στον Πειραιά 

Σημ.: Φωτογραφίες ΟΛΠ


 .

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

το πηγαίνουν σε διαλυτήριο ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ................................αφού φρόντισαν να διαλύσουν τις εγχώριες τέτοιου είδους επιχειρήσεις! Μετά περιμένουμε ανάπτυξη (λέει) ξεπουλώντας τα ¨ασημικά¨