Ένας "Πρίγκηπας" στο τελευταίο ταξιδι του ανοιχτά της Άνδρου

Φωτογραφία με τηλεφακό από την Παλαιόπολη (φωτ. Γιώργος Γρηγορίου).

(Το site δημοσιεύει μια ακόμα εξαιρετική ναυτική αναφορά αναγνώστη μας. Πρόκειται για το πλοίο-ναυαρχίδα του ισπανικού στόλου - κοντά 30 χρόνια - που παροπλίστηκε και περνά μπροστά μας ρυμουλκούμενο στην Τουρκία για παλιοσίδερα! Ο  Γιωργος Γρηγορίου το εντόπισε από την Παλαιόπολη, κοίταξε τα στοιχεία του στον υπολογιστή, συγκινήθηκε και μας έστειλε τις φωτογραφίες του που τράβηξε από την περιοχή, μαζί με ένα εξαιρετικό σχεδιάγραμα του,και ένα κατατοπιστικό σημείωμα της ιστορίας του. Τα δημοσιεύουμε συμμετέχοντας στη συγκίνηση του που ένας "πρίγκηπας της Αστούριας" περνά από τα νερά μας για το τελευταίο του ταξιδι - Εν Άνδρω).

Αξιότιμε κύριε Μπασαντή,

Όσοι πέρασαν χθες το απόγευμα ή σήμερα από την Παλαιόπολη ή την ευθεία του Απροβάτου, θα αντίκρισαν ανοιχτά, προς την Γυάρο, ένα μεγάλο πλοίο . Επρόκειτο για το Príncipe de Asturias, Ισπανικό αεροπλανοφόρο που αποτελούσε την ναυαρχίδα του Ισπανικού στόλου από το 1988, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης παροπλίστηκε το 2013 και πουλήθηκε για παλιοσίδερα.

Ρυμουλκούμενο από το Alice One με κατέυθυνση (σύμφωνα με το AIS) από την Ισπανία, το λιμάνι El Ferron, προς τα διαλυτήρια Αλιάγα της Τουρκίας. Προφανώς λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, άλλαξε πορεία από χθες το απόγευμα όπου και παραμένει μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι.

Μια ακόμα φωτογραφία με τηλεφακό από την Παλαιόπολη (φωτ. Γιώργος Γρηγορίου).

Πρόκειται για ένα πλοίο 195,9 μέτρων, μέγιστου εκτοπίσματος 16.700 τόνων, με μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και εμβέλεια 6500 ναυτικών μιλίων. 

Πληροφορίες για το πλοίο υπαρχουν στη wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_aircraft_carrier_Pr%C3%ADncipe_de_Asturias) και http://www.naval-technology.com/projects/asturias/

Σας παραθέτω 2 φωτογραφίες που τράβηξα χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί με τηλεσκόπιο, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών και της απόστασης των 5 μιλίων, η ποιότητα δεν είναι πολύ καλή, καθώς και ένα σχεδιάγραμμα του πλοίου (πηγή https://www.the-blueprints.com/blueprints/ships/ships-other/29992/view/s_cvs-11_principe_de_asturias/ ).

Μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να τροποποιήσετε όποια πληροφορία θέλετε και ελπίζω να μην το δούμε σε καμιά παραλία της βόρειας Άνδρου!!

Με εκτίμηση

Γ.Ε.Γρηγορίου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Thanks for Sharing such a Nice information.

This comment was minimized by the moderator on the site

enjoyed reading this article

This comment was minimized by the moderator on the site

you guys great blog post! its very helpfully for me

This comment was minimized by the moderator on the site

You guys do a great blog and have some great contents. Keep up the good work
for this post thumbs up. want additional updates further.

This comment was minimized by the moderator on the site

This is such a unique post. I really like this. You have done very good work.
Photos are very beautiful.

This comment was minimized by the moderator on the site

This is a very informative article. I also agree with your post title and your really well explain your point of view. I am very happy to see this post. Thanks for share with us. Keep it up and share the more most related post.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι άλλο βαπόρι που πάει στην Τουρκία για διάλυση.Άραγε οι Έλληνες εφοπλιστές ,είτε κάποιος άλλος επιχειρηματίας, δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα διαλυτήριο πλοίων;;τα μεροκάματα στην Ελλάδα έχουν πάει στα τάρταρα.....