Συμφόρηση από Απρίλη στο λιμάν...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/19, ΩΡΑ 10:07 π.μ. Συμφόρηση σήμερα στο λιμάνι του Γαυρίου σε μία απλή καθημερνή ημέρα. Το Aqua Jewel από Σύρο και ο Θεολόγος από Τήνο περίμεναν σήμερα αρόδο για μισή ώρα προκειμένου να αποπλεύσουν διαδοχικά από το λιμάνι - χωρίς να υπάρχει άλλο πλοίο - πρώτα το Άνδρος και κατόπιν το Super Ferry. Δεν ξέρω τι αποφασίσθηκε στην κομματική αρχικά συνάντηση που προκάλεσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ.Καπάκης με τον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας την Κυριακή 14 Απριλίου για ένα τόσο ζωτικό θέμα, αλλά ανάπτυξη και τουρισμός στην Άνδρο χωρίς εκβάθυνση του λιμανιού, χωρίς κατασκευή νέας προβλήτας στην υφιστάμενη λιθορριπή και χωρίς κατασκευή νέου δρόμου, δεν γίνεται. Ιωάννης Ξανθός Δικηγόρος ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφίες από το συμβάν του Γ. Ξανθού
Ήρθαν οι πρώτοι τουρίστες στο ...
 Το Μπατσί, κεντρική τουριστική αναφορά της Άνδρου εδώ και χρόνια, ετοιμάζεται σιγά-σιγά για το Πάσχα. Ο συνεργάτης μας έκανε μια βόλτα στα μέσα της εβδομάδας και αποτυπώνει τους πρώτους τουρίστες, αλλά και τα παλιά προβλήματα που πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να αντιμετωπιστούν... 
Συνελήφθη ένας και αναζητούντα...
Έλεγχος σε αυτοκίνητο κατά την επιβίβαση στο Γαύριο την Τετάρτη 17/4/19. Κατά την έρευνα που έγινε της Δευτέρα στη Ραφήνα στο πλοίο Θεολόγος προσήχθη ύποπτος αλλοδαπός, τον όποιον είχαν δείξει κάμερες ασφαλείας για τις κλοπές σε δύο ναούς στην Τήνο. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης αποκάλυψε άλλα δύο ονόματα αλλοδαπών, που αναζητούνται. 
Σταθμός αέριας ρύπανσης στο λι...
Αριστερά ο σταθμός μέτρησης της ρύπανσης στο λιμάνι της Ραφήνας. Δεξιά ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος που τον εγκαθιστά.
Εκτεταμένες έρευνες σε επιβάτε...
Εκτεταμένοι έλεγχοι ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Γαυρίου, της Τήνου και της Ραφήνας. Το Λιμενικό έψαξε ότι αυτοκίνητο και επιβάτη έφυγε από την Άνδρο προς Ραφήνα και Τήνο. Τα δυο πλοία Superferry II και Θεολόγος βρέθηκαν μαζί στο λιμάνι της Άνδρου και οι έλεγχοι ήταν συνεχείς και στις δύο επιβιβάσεις. Στη φωτογραφία που έστειλε ο αναγνώστης μας Κ. Τομαράς βλέπουμε τους επισταμένους ελέγχους επιβάτη-επιβάτη με την άφιξη του Θεολόγου σήμερα το μεσημέρι (15/2) στην Ραφήνα. 
Κλοπή χτες σε ναούς και στην Τ...
Τριπόταμος Τήνου. Διακρίνεται η εκκλησία της Παναγίας όπου σημειώθηκε η κλοπή.  Εκλάπησαν χτες βράδυ και στην Τήνο χρυσά τιμαλφή και αφιερώματα πιστών στους ιερούς ναούς Παναγίας Τριποτάμου και Αναλήψεως Αρνάδου, που βρίσκονται στο εσωτερικό του νησιού.
ΑΝΔΡΟΣ: Βρέθηκε πεταμένη η εικ...
Η Παναγία Μυροβλύτισσα στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Άνδρου Μια απίστευτη ιεροσυλία στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Άνδρο όπου επιχειρήθηκε από αγνώστους χτες τη νύχτα η κλοπή της εικόνας της Παναγίας Μυροβλύτισσας! Μετά από σύντομη έρευνα της αστυνομίας και του λιμενικού η εικόνα βρέθηκε πεταμένη ανάμεσα σε αναστατωμένα πράματα κοντά στην Αγία Τράπεζα!
Άνδρος και Καμπάνη συναντήθηκα...
Έχουν περάσει 106 χρόνια από την φονικότατη μάχη του Κιλκίς μεταξύ του ελληνικού και του βουλγαρικού στρατού για την Μακεδονία. Εκείνη την μέρα ένας ανδριώτης συνταγματάρχης, ο Αντώνης Καμπάνης, επικεφαλής του συντάγματος του έπεσε πρώτος ανεβαίνοντας έφιππος στο ύψωμα που χώριζε τον ελληνικό στρατό από την πόλη του Κιλκίς. Στη μνήμη του οι κάτοικοι της περιοχή ονόμασαν το χωριό ΚΑΜΠΑΝΗ. Και χτες ανήμερα της Θεοσκεπάστου αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Άνδρου. Στη φωτογραφία σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας του Κιλκίς που περιγράφουν την μάχη της 21ης Ιουνίου 2013 (φωτ. Εν Άνδρω). 
Τέλη κυκλοφορίας... και στα σκ...
  Τέλη στα κότερα, στα ιστιοπλοϊκά, στις θαλαμηγούς κλπ από 9 Μαΐου! Την γλυτώνουν οι βάρκες! Σε ηλεκτρονικό μητρώο όλα τα σκάφη. Μια νέα περίοδος για ότι είναι πάνω από 7 μέτρα και ταξιδεύει στη θάλασσα! Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω. Κότερα και ιστιοπλοϊκά στο Μπατσί. Τέλη κυκλοφορίας σε όλα από 9 Μαΐου!