Κατάληψη για την εγκατάλειψη σ...
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ Τ/Λ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019   (Το κείμενο διαμαρτυρίας είναι από το F/B του Γυμνασίου Κορθίου. Το υπογράφουν οι μαθητές του σχολείου. Οι φωτογραφίες είναι των μαθητών και συνοδεύουν το κείμενο. Μας εστάλη από τον κορθιανό αναγνώστη μας Δ.Λ. και αναφέρεται στην χτεσινή πρώτη μέρα της καταιγίδας (13/2/19). Την ευθύνη συντήρησης του σχολείου έχει ο Δήμος Άνδρου. Άραγε πόσα χρόνια έχει να συντηρηθεί; Άραγε ακούει κανείς; - Εν Άνδρω)  
Βρήκαν τους δολοφόνους του Άνδ...
Ο ένας από τους δυο δολοφόνους του επιχειρηματία συνελήφθη στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε παλέψει για να προστατεύσει την οικογένειά του και τελικά δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην πλάτη. Η επίθεση μέσα στο σπίτι του επιχειρηματία τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας το 2018. Πέθανε 18 ημέρες μετά την επίθεση και αφού είχε δώσει γενναία μάχη για να κρατηθεί στην ζωή - ΠΗΓΗ: Newsit.
Ο Άγιος Χαράλαμπος στην Άνδρο ...
 Παραμονή του Αγίου Χαραλάμπους στου Κοχύλου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κάθε χρόνο σε μεγάλο αρχιερατικό εσπερινό τιμά τον Άγιο Χαράλαμπο τον οποίο αναφέρει μια παλιά ιστορία του χωριού, που πηγαίνει πίσω περίπου 100 χρόνια. Έτσι και εφέτος το Σάββατο 9/2 ο Πολιτιστικός Σύλλογος κάλεσε τον κόσμο του χωριού και άλλους Ανδριώτες να συνεορτάσουν τον Άγιο στο χωριό τους... (φωτ. Χαρίδημος).
Οι πίτες του Ευδόκιμου! Μια συ...
Ήταν μια διαφορετική Κυριακή στο μοναστήρι της Παναχράντου. Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου κατέφθασε με όλη την προετοιμασία του για να ανοίξει φύλλο με τον γέροντα Ευδόκιμο που ήταν κι αυτός πανέτοιμος. Στόχος να φτιάξουν πίτες που θα μοιράζονταν σε οικογένειες με της Άνδρου που αυτές τις μέρες έχουν προβλήματα. Για καλό σκοπό η συνάντηση και η όλη εκδήλωση που θα έλεγε κι ένας μικρός φίλος. Στην κλασική εικόνα του τέλους, μετά το γεύμα με κλασική μακαρονάδα με σάλτσα ("Evdokimos style") ποζάρουν όλοι μαζί χαρούμενοι για μια αναμνηστική φωτογραφία. Η Άνδρος στα καλύτερα της... (φωτ. Μονή Παναχράντου).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ…...
(Από τον κ. Γιώργο Μπάλλα, εγγονό του πρώην κοινοτάρχη και προέδρου Λαμύρων, λάβαμε και δημοσιεύουμε ευχαριστήριο προς όσους συμπαραστάθηκαν στο πένθος της οικογένειας – Εν Άνδρω). Στις 5 Φεβρουαρίου έφυγε από κοντά μου ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν πραγματικό στήριγμα για όλη την οικογένεια αλλά κυρίως για μένα. Ήταν αυτός ο οποίος μου έδωσε αρχές και αξίες, με έμαθε να είμαι ταπεινός, ευγενικός και να έχω ανθεκτικές ασπίδες ηθικής σε μια εποχή που κατακλύζεται από τη δολοπλοκία.
Απίστευτη κακοποίηση ζώου στην...
(Φίλος αναγνώστης από το Γαύριο έστειλε χτες την παρακάτω είδηση που αλίευσε από φιλοζωικές στήλες. Την διαβάσαμε και μας πλάκωσε την καρδιά. Μας ζήτησε να διαμαρτυρηθούμε. Ούτε αυτό δεν έχουμε κουράγιο να κάνουμε. Ο βασανισμός ενός έρμου σκύλου μας υπερβαίνει. Την αναδημοσιεύουμε χωρίς άλλα σχόλια. Και με την ευχή να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Άνδρο… - Εν Άνδρω)
«Έφυγε» ο πρώην κοινοτάρχης κα...
  Ο μπάρμπα-Γιώργης ξαποσταίνει από τον κάματο της μέρας... Έφυγε λοιπόν μπάρμπα-Γιώργης Μπάλλας. Το μάθαμε πριν από λίγο. Και μια αίσθηση απώλειας μας κυρίευσε. Επί 18 ολόκληρα χρόνια - που βρέθηκα στο Υψηλού - ήταν η μόνιμη φιγούρα του χωριού. Ήξερε όλη την πλαγιά από τα Λάμυρα μέχρι τις Στραπουριές σαν την τσέπη του.
Ένα πρωτότυπο μήνυμα για την π...
Στην εκκλησία του χωριού ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου έκοψε την πίτα του, υπό το βλέμα του παπα Μανώλη. Στην φωτογραφία ο πρόεδρος λέει δυό λόγια πριν την κοπή. (Λάβαμε ένα πρωτότυπο μήνυμα από την κοπή της πίτας στο χωριό Συνετί της Άνδρου. Το έστειλε ο χαλκέντερος παπά Μανώλης που δίνει τη δική του μάχη σε ένα χωρίο με εκατοντάδες κατοικους το καλοκαίρι, αλλά μερικές δεκάδες τον χειμώνα. Κόψανε την πίτα του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου του χωριού στην εκκλησία. Και κεράστηκαν στο μοναδικό καφενείο. Παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, Και στο τέλος έστειλε ο παπάς το μήνυμα στην ιστοσελίδα μας. Το διαβάσαμε και το δημοσιεύουμε αυτούσιο γιατί δείχνει μια άλλη Άνδρο: λίγο ξεχασμένη, αλλά με χιούμορ - Εν Άνδρω).
Παρουσίες και βραβεύσεις στην ...
ΠΙΤΑ ΣΤΕΝΙΩΝ  Πολύς κόσμος στην πίτα των Στενιών και στην συνεστίαση που ακολούθησε. Και ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές/ακτοπλοϊκές παρουσίες. Αλλά και ιδιαίτερες βραβεύσεις. Στη φωτογραφία η βράβευση του Ζαννή Αλιφραγκή με στενιώτικη καταγωγή για το χρυσό μετάλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο πόλο. Διακρίνεται ο πρόεδρος του συλλόγου Χαρίλαος Χαζάπης.