Σήμερα γάμος γίνεται σ' ωραίο....
 Από τους τόσους γάμους που γίνονται κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο έτυχε να παρακολουθήσουμε έναν ξεχωριστό τόσο για το μέρος όσο και  για τον τρόπο άφιξης της νύφης και αποχώρησης μαζί με τον γαμπρό στο τέλος. Η ιστορία: ήταν αργά το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου. Ένα πανέμορφο τρεχαντήρι ξεκίνησε από το λιμάνι της Χώρας σφυρίζοντας συνεχώς. Τράβηξε προς τον Τουρλίτη. Μετά έστριψε έκανε ένα μεγάλο ημικύκλιο διασχίζοντας το Νειμποριό προς την Πλακούρα και κατέληξε στην Αγία Θαλασσινή όπου περίμεναν δεκάδες αυτοκίνητα και πολύς κόσμος...
Οριοθέτηση παραλίας και στο Κυ...
Οριοθετήθηκε από το λιμεναρχείο Άνδρου ο χώρος λουομένων στο Κυπρί και ορίστηκαν τα σχετικά με την λειτυργία των επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ και αναψυχής. Αναλυτικά με απόφαση του Λιμενάρχη Άνδρου ορίζονται οι κάτωθι απαγορεύσεις και συστάσεις:
Πυρκαγιά τέλος στον Φελλό! ...
Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/6/19, ΩΡΑ 01:10 Πυρκαγιά τέλος στο Φελλό! Κάτι Εγγλέζοι αποφάσισαν να κάψουν ξερόχορτα σήμερα! Η φωτιά τους ξέφυγε με τον σχετικό αέρα και έκαψε ελιές και κάποια δέντρα από το κτήμα και δύο στρέμματα από την περιοχή! Ευτυχώς έφτασαν εγκαίρως δύο μικρά οχήματα της πυροσβεστικής και την πρόλαβαν πριν επεκταθεί. Έτσι η φωτιά έσβησε γρήγορα. Διαφορετικά... ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/6/19, ΩΡΑ 12:45 Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή του Φελλού. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία. Ήδη τα πρώτα οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν επί τόπου και επιχειρούν. Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες λόγω του αέρα που πνέει. Έχει διαταχθεί γενική επιφυλακή στην πυροσβεστική και κατευθύνονται προς την φωτιά και άλλες δυνάμεις. Περισσότερα σε λίγο. "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"
Πρόβα καλοκαιριού: Η Άνδρος πέ...
  Με τα χθεσινά 8 δρομολόγια προς Ραφήνα (5 με συμβατικά και 3 με ταχύπλοα), ολοκληρώθηκε η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Στην Αγία Τριάδα (μνήμη Λεωνίδ...
 Αρκετός κόσμος στην Αγία Τριάδα που δεσπόζει ανάμεσα Χώρα και Στενιές πάνω στο ακρωτήρι όπου ο Ανδρέας Εμπειρίκος μετέφερε το σκήνωμα του πατέρα του Λεωνίδα Εμπειρίκου, του μεγαλύτερου εφοπλιστή και τολμηρού βιομηχάνου της Ελλάδος των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Δίπλα στον τάφο του Λεωνίδα Εμπειρίκου το υπέροχο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος να δεσπόζει κι αυτό πάνω στο ακρωτήρι να κοιτά προς Χώρα και προς Στενιές. Ανήμερα της Αγίας Τριάδας κι ο κόσμος έφτασε μέχρι εκεί χρονιάρα μέρα για την γιορτή, αλλά και εις μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Ανδριώτες κι Έλληνες του περασμένου αιώνα...  
Στον αστερισμό της Πεντηκοστής...
Στον αστερισμό της Πεντηκοστής βρέθηκε η Άνδρος αυτό το τριήμερο. Με πολλές παρουσίες. Με κάποιες απουσίες. Με τις παραδοσιακές γιορτές και τις παραδοσιακές ευχές. Με πολλά και διάφορα. Αλλά και με αρκετά αδιάφορα. Και πάνω από όλα ένα "φεγγάρι πάνω Θεέ μου ασημένιο τάλιρο" που έλεγε κι εκείνο το παλιό τραγούδι που έχουμε πολλά χρόνια ν' ακούσουμε. 
ΜΠΑΤΣΙ: Γιορτή λεμονιού 2019...
 Γιορτή λεμονιού στο Μπατσί. Με τον κόσμο να ξεχύνεται στον παραλιακό δρόμο. Επισκέπτες που έφτασαν μέχρι εδώ για ένα διαφορετικό τριήμερο. Και το Μπατσί Σαββάτο βράδυ τους προσφέρει την γιορτή αυτή της Άνδρου. Πάνω από την μικρή γραφική πόλη ένα υπέροχο φεγγάρι να κοιτά ράθυμα όλα όσα συμβαίνουν εδώ... 
Αγία Τριάδα Αλαδινού...
Αγία Τριάδα Αλαδινού Άνδρου
Γιατί δεν οριοθετούνται ο Άγιο...
Με αφορμή τα σχόλια σας ρωτήσαμε και μάθαμε ότι κατά την φετινή περίοδο οι παραλίες Άγιος Πέτρος και Χρυσή Άμμος (εκτός αυτής του Μπατσίου) έχουν επίσης καθοριστεί ως πολυσύχναστες (Λιμεναρχείο, Δήμος, Περιφέρεια). Δηλαδή προσελκύουν πάνω από 300 άτομα την ημέρα το καλοκαίρι.