Εμείς μένουμε σπίτι κι αυτοί.....
  Το πρωί της Κυριακής 29/3 έφτασε στα ανατολικά παράλια της Άνδρου το σκάφος "Typhoon". Μόλις είχε τελειώσει τους καθαρισμούς ακτών στην Εύβοια και πέρασαν και στην Άνδρο. Πρώτη στάση το Ατένι. Το είδαν μερικοί και όταν είδαν και τις βάρκες που κατέβασε σκέφτηκαν: λαθρομετανάστες! Όμως δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν νόμιμοι καθαριστές ακτών. Το σκάφος ανήκει στην εταιρεία "Laskaridis Shipping" και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Κοινωφελούς  Ιδρύματος "Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης" για το θαλάσσιο περιβάλλον (Typhoon Project).  Με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μεριμνά κυρίως για τον καθαρισμό των πιο απομακρυσμένων ακτών της Χώρας μας από πλαστικό και άλλα ρυπογόνα υλικά που υποβαθμίζουν το παράκτιο και θαλάσσιο πλούτο της. Και με συνεχή δραστηριοποίηση σε όλη την Ελλάδα. Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε καθαρισμός των ακτών της Κρήτης και της Εύβοιας.  Η Άνδρος ήταν ο επόμενος σταθμός των περιβαλλοντικών του δράσεων. Τουλάχιστον τώρα που είμαστε σπίτι εμείς κάποιος να καθαρίσει τις ακτές μας! Την Κυριακή πρώτη μέρα και κατόπιν επικοινωνίας με το Λιμεναρχείο Άνδρου, καθαρίστηκαν οι παραλίες Ατένι, Βιτάλι, Βόρη, Λεύκα, Ζόρκος, Μικρογιάλι, Γίδες, Πλατανιστός και Ρόζος. Την Δευτέρα οι καθαρισμοί συμπεριέλαβαν τις παραλίες Φελλός, Μικρή και Μεγάλη Πέζα, Πύργος, Βλυχάδα, Καλαμίτσι, Κουρτάλη, και Πισωλιμνιώνας. Σήμερα Τρίτη είναι στο Μπατσί. Και αργότερα θα έρθει από την μεριά της Χώρας είπαν να καθαρίσει Γιάλια, Πίσω Γιάλια, Νειμποριό και Παραπόρτι. Επόμενος στόχος του Ιδρύματος όπως είπαν είναι η απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού ώστε το σκάφος "Typhoon" ώστε να έχει τη δυνατότητα να διενεργεί και καθαρισμό βυθών. Ένα πρότζεκτ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το Δήμο Άνδρου, μιας και ο καθαρισμός του βυθού του Στρόφυλα είναι επιτακτική και άμεση περιβαλλοντική ανάγκη και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής με την οποία είναι σε επαφή. "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"       
Μένουμε σπίτι και ψωνίζουν... ...
  Πενία τέχνας κατεργάζεται έλεγαν οι αρχαίοι. Είδαν κι απόειδαν οι ταξιτζήδες πως δεν έχει προκοπή και μεροκάματο με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων και αποφάσισαν... να ψωνίσουν για εμάς!!! Δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας. Τηλεφωνείτε στο σταθμό ταξί της περιοχής σας. Δίνετε την παραγγελία και σας φέρνουν τα ψώνια στο σπίτι σας. Πληρώνετε ψώνια και κούρσα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να αποφεύγετε τις μετακινήσεις, τις άδειες εξόδου, τον κίνδυνο του ιού κλπ. Παρακάτω η ανακοίνωση που έστειλαν οι φίλοι ταξιτζήδες το Σάββατο. Την δημοσιεύουμε Δευτέρα πρωί πριν ξεκινήσετε εσείς για ψώνια - ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΜΠΑΤΣΙ: Κι η ζωή συνεχίζεται μ...
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν χειμώνα-καλοκαίρι, με πανδημία ή χωρίς, με βροχή και ήλιο. Τα αποχετευτικά του Μπατσίου βουλώνουν!!! Και τα... ξεβουλώνουν!... Συνέβαινε πάντα. Συμβαίνει και τώρα! Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν βούλωσαν τα αποχετευτικά. Και μέσα στην πανδημία και στο χάος της ο Δήμος Άνδρου κατάφερε να φέρει άμεσα το ειδικό αποφρακτικό μηχάνημα του Λιμενικού Ταμείου από την Τήνο.
Αρνητικό το τεστ στο Θεολόγος....
Το τεστ για τον ναυτικό του ποίου Θεολόγος που είχε παρουσιάσει πυρετό για μια μέρα και είχε ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας στο πλοίο βγήκε αρνητικό στον κορονοϊό. Ο ναυτικός είχε ένα απλό κρυολόγημα όπως έδειξε και η μετέπειτα πορεία της υγείας του (απύρετος), αλλά και όπως επιβεβαίωσε και το τεστ που έγινε. Έτσι το πλοίο ταξιδεύει κανονικά αύριο.
Δύο πρόστιμα στο Γαύριο ή πληρ...
Δύο αλλοδαποί χτες το μεσημέρι Σάββατο 29/3 έκαναν βόλτα στο λιμάνι περιμένοντας το καράβι! Το Λιμενικό τους έκανε έλεγχο και βρήκε πως δεν είχαν συμπληρώσει τις φόρμες εξόδου! Δήλωσαν άγνοια συμπλήρωσης. Το Λιμενικό έκοψε από 150 ευρώ πρόστιμο στον καθένα! Μερικοί, έλεγε ένας παλιός ναυτικός, πρέπει να πληρώσουν για να μάθουν!...
Διακομιδή ασθενούς: το Λιμενικ...
Φωτογραφία από την διακομιδή τα χαράματα της Κυριακής. Το ασθενοφόρο του εΚΑΒ δίπλα στο σκάφος του Λιμενικού κατά την μεταφορά. Το Λιμενικό της Άνδρου τέθηκε σε συναγερμό και με μέριμνα του - σε συνεννόηση με το Κέντρο Επιχειρήσεως - διακομίσθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 29/3, από το Γαύριο στην Ερμούπολη, με το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου, 70 χρόνος συμπολίτης μας, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης λόγω αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Πρόστιμο...
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που λάβαμε από το Λιμεναρχείο Άνδρου, ενημερώνουμε με τη σειρά μας όλους τους κατοίκους του νησιού ότι:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Superferry II κάνε...
Σε μια ένδειξη στήριξης των δύο εταιρειών της γραμμής μας, αλλά και στήριξης των νησιών της, το Superferry II, που είχε ανεκτέλεστο σήμερα, ενεργοποιήθηκε και μετά από πρωτοβουλία των αδελφών Στεφάνου άλλαξε πορεία και ταξιδεύει για Μύκονο για να κάνει το απογευματινό δρομολόγιο του Θεολόγος. Ως γνωστόν το δρομολόγιο του Θεολόγος ακυρώθηκε λόγω πρωτοκόλλου ασφαλείας.
Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο α...
  Φωτογραφία αρχείου. Στο χτεσινό δρομολόγιο του «Θεολόγος» από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ναυτικός του πλοίου παρουσίασε πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα. Αμέσως η Fast Ferries ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας και ο ναυτικός τέθηκε σε απομόνωση. Το πλοίο κατέβασε στην Άνδρο 19 κατοίκους (επιβάτες και οδηγούς φορτηγών) και συνέχισε για Μύκονο. Σήμερα ο ναυτικός – σύμφωνα με πληροφορίες - παρουσιάζει βελτίωση και δεν έχει πυρετό. Όμως παραμένει σε απομόνωση. Το πλοίο θα επιστρέψει κενό επιβατών και οχημάτων στη Ραφήνα. Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι κλινικά το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θεωρείται κρούσμα μιας και δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα η Fast Ferries προκειμένου να εξασφαλίσει την δημόσια υγεία το αντιμετώπισε ως πιθανό κρούσμα. Το πλοίο θα παραμείνει στη Ραφήνα μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα όπου θα έχει το επόμενο δρομολόγιο του. Μέχρι τότε θα έχει απολυμανθεί πλήρως το πλοίο από πιστοποιημένο συνεργείο και θα έχει βγει η απάντηση του τεστ για το ιό για το ναυτικό. Το Λιμεναρχείο Άνδρου ειδοποίησε και τους 19 που αποβιβάστηκαν στην Άνδρο να παραμείνουν σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας μέχρι νεωτέρας. «ΕΝ ΑΝΔΡΩ»