SOS για τον πύργο Καΐρη στην Μ...
  Πύργος Καΐρη - Μεσαριά Άνδρος ΑΓΑΠΗΤΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ EMAIL ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ Konstantinos Stratis - Τρι 3/12/2019 4:28 μ.μ.
Βάδιζα στην Λειβάδιζα ή ο κόσμ...
  Λειβάδιζα: ο Άγιος Συμεών και δίπλα του ο Άγιος Νικόλαος. Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019. Στην Λειβάδιζα ένα χωριό που αργοσβήνει ξεχασμένο σε μια άκρη της βορειοανατολικής Άνδρου. Εκεί ανάμεσα στον κάποτε πολυπληθή Αμμόλοχο και στο κάποτε φραγκικό Βιτάλι. Λίγο πιο πέρα από τον σημερινό κοσμοπολίτικο και καλοκαιρινό Ζόργκο. Εκεί η Λειβάδιζα. Για όσους - κι είναι πολλοί - δεν την ξέρουν. Για όσους την ξέρουν – κι είναι πια λίγοι – περιττές οι επεξηγήσεις.
Κι άλλοι βανδαλισμοί σε νεκροτ...
ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! 4 Δεκ 2019 Φωτογραφία αναγνώστη από το Μπατσί Οι μέχρι σήμερα καταγγελίες για βανδαλισμούς σε κενούς τάφους σε νεκροταφεία της Άνδρου είχαν προκαλέσει την προσοχή και την συγκίνηση της κοινής γνώμης της Άνδρου. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο μια τέτοια ιερόσυλη πράξη στην Άνδρο, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα όπου ο σεβασμός σε τέτοιους χώρους είναι παράδοση.
 Μητροπολίτης Σύρου: Είμαστε ό...
   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: iefimerida.gr Ένα ενδιαφέρον κείμενο του μητροπολίτη Δωρόθεου αναδημοσίευσε το ενημερωτικό σάιτ iefimerida.gr και αναδημοσιεύουμε κι εμείς στο Εν Άνδρω. Στο κείμενο ο κ. Δωρόθεος κάνει λόγο για φαινόμενα ξενοφοβίας και προειδοποιεί ότι  «Όσο και αν φαίνεται παράξενο ή παρακινδυνευμένο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους ξένους αποτελεί τη λυδία λίθο για τη γνησιότητα και αυθεντικότητα της Χριστιανικής μας πίστης». Μάλιστα, ο μητροπολίτης Σύρου επισημαίνει ότι «όλοι είμαστε μετανάστες με πρώτο τον Ιησού» για να καταλήξει ότι «Σήμερα, δυστυχώς, περισσότεροι “άθεοι” ενδιαφέρονται για τους ξένους, παρά “χριστιανοί”».
Τι θα γίνει επιτέλους σε αυτό ...
Φωτογραφία αρχείου (Περίεργα πράγματα συμβαίνουν χειμώνα καιρό στην Άνδρο όπως φαίνεται και από την σημερινή ανακοίνωση του αντιδήμαρχου καθαριότητας Δ. Τηνιακού. Κάποιοι εξακολουθούν να βγάζουν στρώματα,παλιά έπιπλα, μπάζα,κλπ και να τα πετάνε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Εκφράζουμε μια απορία: μήπως κάποιοι ή κάποιες αντί να αλλάζουν σεντόνια κάθε εβδομάδα αλλάζουν... στρώματα; Και μήπως αντί για γενική καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα ανακαινίζουν όλο το σπίτι πετώντας τα παλιά έπιπλα; Αλλιώς δεν εξηγείται χειμώνα καιρό και τόσα στρώματα και τόσα παλιά έπιπλα στους δρόμους - Εν Άνδρω)
Έρχεται το χριστουγεννιάτικο ε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥ Άνδρος, 15-11-2019  ΘΕΜΑ: « Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ναυτικούς λόγω Εορτών Χριστουγέννων 2019 ».
Παραλειπόμενα της γιορτής: από...
 Την ώρα που το ηρωικό Superferry έκανε το θαλασσινό πέρασμα της χρονιάς από το Μπατσί χαιρετώντας τον Άγιο Φίλιππο συνέβαιναν στο αραξοβόλι του Μπατσιού πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία ανακαλύψαμε λίγο αργότερα όλως τυχαίως μετά από ένα δικό μας βιαστικό πέρασμα από την ταβέρνα του Σταμάτη, που γιορτάζει κι αυτή την μέρα τούτη με τραπέζια το μεσημέρι και με μεγάλο πανηγύρι χτες το βράδυ με τον Νίκο Σκόρδο από την Πίσω Μεριά. Είναι μια ανάσα στο άδειο κι εφτασφράγιστο Μπατσί - μέσα Νοεμβρίου κάθε χρόνο - κάποιος όχι μόνο να είναι ανοικτός, αλλά να στήνει τραπέζια και πανηγύρι. 
ΜΠΑΤΣΙ: Το Superferry απέδωσε ...
Ήταν η εφετινή έκπληξη στην γιορτή του Αγίου Φιλίππου. Με το που βγήκε το Superferry από τα Γαυριονήσια έστριψε ξαφνικά προς το Μπατσί. Ο καπετάν Θανάσης Χαλάς έφτασε με το πλοίο μόλις 200 μέτρα περίπου πριν το μικρό λιμάνι του οικισμού θυμίζοντας σε όσους τον βλέπαμε άλλες εποχές. Τότε που τα πλοία έπιαναν μετά το Γαύριο και στο Μπατσί. Πόσα χρόνια είχαν να δουν οι Μπατσιώτες πλοίο της γραμμής μας να φτάνει τόσο κοντά στο παλιό γραφικό λιμανάκι; Και να σφυρίζει συνεχώς σε όλη την προσέγγιση!... 
ΧΩΡΑ: Λευκή Νύχτα 7/12/19 - ΜΠ...
  ΧΩΡΑ: Λευκή Νϋχτα 2015 (φωτ. Εν Άνδρω). (Ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης καθιέρωσε τις γιορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων στην Άνδρο. Στόχος η προσέλκυση παραθεριστών και φίλων της Άνδρου για μια χειμωνιάτικη επίσκεψη στο νησί. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Ελάχιστοι κίνησαν να έρθουν στην Άνδρο για τις γιορτές που γίνονταν χειμώνα σε όλο το νησί, καθώς η μια περιοχή ακολούθησε την άλλη.  Όμως οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας (Χώρα & Κόρθι) και του ανάμματος του δέντρου (Μπατσί & Γαύριο) πέτυχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό να κινητοποιήσουν τους ντόπιους και κατάφεραν να βγάλουν τον κόσμο της Άνδρου από τα σπίτια του.