ΑΝΔΡΟΣ: Συνελήφθη καθηγητής πο...
Αστυνομικό τμήμα Άνδρου Χτες Τρίτη 20/4 συνελήφθη καθηγητής λυκείου της νότιας Άνδρου γιατί προχθές Δευτέρα 19/4 προσήλθε στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το απαραίτητο self test. Του ζητήθηκε από τους αρμόδιους, που ελέγχουν καθηγητές και μαθητές, να κάνει το προβλεπόμενο self test. Αυτός αρνήθηκε δηλώνοντας «αρνητής του self test».
1700 για εμβολιασμό στην Άνδρο...
  Το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Άνδρου... Η Άνδρος συνεχίζει σταθερά με μηδέν κρούσματα έχοντας πετύχει με την απομόνωση της από την Αττική να είναι και πάλι covid free νησί. Κάτι που αρκετοί χαιρέκακοι δυσκολεύονται να πιστέψουν. Από την άλλη πλησιάζουν τους 1700 οι εγγραμμένοι για τον μαζικό εμβολιασμό που ήδη ανοίγει. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 1800 που έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στην Άνδρο.
Ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμο...
Με πλοίο φτάνουν καθημερινά τα εμβόλια στην Άνδρο. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τους ελέγχους ενώ προχωρούν οι εμβολιασμοί... Ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμοί στην Άνδρο. Αναμένονται να εμβολιαστούν από 300-500 μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ συνεχίζουν να γράφονται στους καταλόγους του δημαρχείου για εμβολιασμό. Προσοχή, χωρίς εμβόλιο θα υπάρξει δυσκολία στο άνοιγμα του τουρισμού στο νησί.
Στον αστερισμό των εμβολίων η ...
Φωτογραφία από rapid test στο Μπατσί... Στον αστερισμό των εμβολίων η Άνδρος. Έχουν γίνει πάνω από 1.700 εμβόλια μέχρι στιγμής στο Κέντρο Υγείας. Για εμβολιασμό έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 1.300 κάτοικοι, ενώ απομένουν τρεις ακόμα μέρες για να εγγραφούν πολύ περισσότεροι. Μόνο με τον εμβολιασμό των κατοίκων το νησί θα γίνει ασφαλές και δεν θα έχει πισωγυρίσματα μέσα στο καλοκαίρι. Το εμβόλιο είναι η αφετηρία για μια καλή τουριστική σεζόν λοιπόν…
ΠΡΟΣΟΧΗ: Άρχισε από 15 Απριλίο...
Η πυροσβεστική υπηρεσία Νοτίου Αιγαίου σε ανακοίνωση της πληροφορεί τους κατοίκους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου πως η αντιπυρική περίοδος κανονικά ξεκινά από 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου. Κατ’ εξαίρεση όμως για τα νησιά Άνδρο, Νάξο, Ρόδο και Κάρπαθο η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε από την 15η Απριλίου. Από την 15η Απριλίου και μετά λοιπόν έχει απαγορευτεί η καύση κλαδιών, χόρτων κλπ.
1070 δήλωσαν μέχρι τώρα για να...
Σταθερά χωρίς κρούσματα η Άνδρος εδώ και καιρό. Συνεχίζουν να γράφονται στους καταλόγους του Δήμου Άνδρου οι κάτοικοι του νησιού για τον μαζικό εμβολιασμό. Ήδη έχουν φτάσει του 1070 και συνεχίζουν. Στα 11 κρούσματα οι Κυκλάδες. Ειδικότερα, 6 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, 1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου.
Μια διαφορετική γιορτινή μέρα ...
 Θαμπή μέρα. Θολός ορίζοντας. Αφρικάνικη σκόνη. Κι ένα μεγάλο βαρύ σύννεφο ανέβαινε προς τ΄Αποίκια και το Ζένο από τις Στενιές. Η μέρα της Θεοσκεπάστου διαφορετική. Ελάχιστα γιορτινή... 
Αρνητικά τα τεστ στην Άνδρο. Χ...
Στο Μπατσί όλα τα τεστ που έγιναν βγήκαν αρνητικά. Όλοι εστιάζουν στα εμβόλια που ξεκινούν από βδομάδα...  Η Άνδρος συνεχίζει σταθερά να είναι χωρίς κρούσμα. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα rapid test στο νησί. Σήμερα έγιναν στο Μπατσί 20 τεστ. Όλα αρνητικά. Όμως πλέον η προσοχή έχει πια εστιαστεί στους εμβολιασμούς. Ήδη προχωράνε γοργά οι κατάλογοι στον Δήμο Άνδρου και η προσοχή όλων έχει στραφεί στην επόμενη εβδομάδα που αρχίζουν μαζικοί εμβολιασμοί στο νησί.
Πρόβλημα στα self test της Άνδ...
  Οι δύο εργαζόμενοι στην μεσημεριανή βάρδια στο Κέντρο Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης 15/4. Και οι δύο, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι της εταιρείας security που τους πλαισιώνουν διαμένουν στην Άνδρο. Στα θετικά 8-10 θέσεις εργασίας στο νησί. Και σήμερα δεν ανακοινώθηκε κανένα κρούσμα στην Άνδρο. Γινόμαστε μονότονοι που το γράφουμε καθημερινά, αλλά πως αλλιώς θα υπενθυμίζουμε σε κάποιους καταστροφολόγους ή κακεντρεχείς πως δεν υπάρχουν αδέσποτα κρούσματα διάσπαρτα στο νησί. Αυτό έδειξαν και τα πρώτα μαζικά self test που έχουν γίνει. Να σημειώσουμε πως σήμερα υπήρξε πρόβλημα με τα self test στο νησί γιατί λόγω της ζημιάς στο δίκτυο τηλεφώνου και ίντερνετ υπήρξε ένα μικρό χάος με τα self test λόγω της διαδικτυακής πλατφόρμας που καταχωρούνται. Κι αυτό γιατί ένα μέρος του νησιού ήταν χωρίς διαδίκτυο και χωρίς πρόσβαση στις πλατφόρμες των τεστ.