ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: Ανεμβο...
  ΕΝΑΣ ΑΚΥΡΗΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ: ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ & Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΙΑΣ 38ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ...
ΑΡΝΗ: χειμερινή, μακρινή και μ...
ΑΡΝΗ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΤΟΠΙΑ... Χειμωνιάτικη μέρα. Ορεινή Άνδρος. Κι όταν σκέφτεσαι "ορεινή Άνδρος" 6-7 χωριά έρχονται στο νου. Ανάμεσα τους ο Αρνάς ή Άρνη. Το καταπράσινο χωριό της Κεντρικής Άνδρου στην πλαγιά της Κουβάρας, της πιο ψηλής κορφής του νησιού. Κάποτε ήταν Δήμος. Σήμερα στην καταπράσινη και δασωμένη πλαγιά, που απλώνει το χωριό. το χειμώνα απομένουν μερικές δεκάδες ηλικιωμένοι. Λίγα τα παιδιά. Η Άνδρος κατέβηκε στα πεδινά και στα παράλια του καλοκαιριού.
ΑΝΔΡΟΣ: Μέχρι 6/12 οι κωδικοί....
  Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το Μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ Μέχρι 6/12 θα έχουν διανεμηθεί στην Άνδρο όλοι οι κωδικοί αυτοαπογραφής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής εκκρεμούν ακόμα πολλοί φάκελοι στη Χώρα, στις Στενιές και αλλού. Έχουν διανεμηθεί όλοι οι φάκελοι του Υψηλού, Στραπουριών, Λαμύρων, Αποικίων κλπ.
"Έχασα τη ζωή μου, τα παιδιά μ...
  Είναι θλιβερό και εξοργιστικό συνάμα να χάνονται πλέον καθημερινά νέοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, παιδιά, επειδή δεν εμβολιάστηκαν ακούγοντας τον έναν ή τον άλλο στα social media να λέει και να γράφει το μακρύ και το κοντό του για τον εμβολιασμό και τον κορονοϊό. Κι ακόμα πιο θλιβερό να βγαίνουν κάποιοι "σελέμπριτι" και να κάνουν "αντίσταση" στην επιστήμη και στην ιατρική στο όνομα της "δημοκρατίας" και της παρα-θεολογίας.
Συγκίνηση από την αποχώρηση το...
Ο αναγνώστης μας Δ.Λ. από την Ραφήνα έστειλε σήμερα το πρωί την συγκινητική είδηση της αποχώρησης από την ακτοπλοΐα του καπετάν Ισίδωρου Λιγνού, όπως την ανέγραψε, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο το RPN.gr της Ραφήνας.
Η φωτιά με ολονύκτιες επιχωματ...
ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΠΡΩΙ: Η φωτιά με ολονύκτιες επιχωματώσεις περιορίστηκε... Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τηνιακός με μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών επιχωμάτωναν τα σκουπίδια και τις μπάλες σκουπιδιών σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την φωτιά. Ο ιδιώτης Γιάννης Ζαγοραίος σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο και εργάτες καθαριότητας του Δήμου Άνδρου και τον ΣΕΔΑ συνέχισαν σε επιφυλακή και ξανάρχισαν τις επιχωματώσεις από τα χαράματα περιορίζοντας την έκταση της φωτιάς και σώζοντας τον δεματοποιητή με χωμάτινους δρόμους που κατασκεύασαν γύρω του.  Αυτή τη στιγμή η φωτιά στα σκουπίδια έχει κατακαθίσει και περιοριστεί και συνεχίζονται οι επιχωματώσεις σύμφωνα και με τις εντολές της πυροσβεστικής Άνδρου. Η πυροσβεστική δηλώνει ικανοποίηση από την πλήρη συνεργασία του Δήμου στις εντολές της, καθώς από την πρώτη στιγμή έφτασαν δύο μηχανήματα του Δήμου και ιδιώτη και φορτηγό για τις επιχωματώσεις. Κάτι πολύ σημαντικό για τον περιορισμό και το σβήσιμο της φωτιάς. Μιλώντας με τον επικεφαλής του κλιμακίου μας εξήγησε πως δεν μπορεί να εκτιμήσει τα αίτια της φωτιάς. Το αν η φωτιά είναι έργο εμπρησμού ή αυτοανάφλεξης. Αν βρεθεί εμπρησμός θα εξεταστεί διεξοδικά αν είναι εξ αμελείας (λάθος εργαζόμενου ή κάτι λάθος πεταμένο στα σκουπίδια που αναφλέγει) ή εμπρησμός εκ προθέσεως. Όλα αυτά όμως θα εξεταστούν στο τέλος. Αυτή τη στιγμή η πυροσβεστική έχει αποσυρθεί από το συμβάν και ο Δήμος έχει αναλάβει με τις συνεχείς επιχωματώσεις να σβήσει την φωτιά. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝ  ΑΝΔΡΩ: Κατηγόρησε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ ο επί διετία καταγγέλλων μας για όλα Γ. Καμήλος (που έχει μηνύσει την μισή Άνδρο κι εμάς σε συνεργασία με τον φίλο του κ. Σουσούδη) πως αργήσαμε να γράψουμε για την φωτιά κατά μια ώρα. Δεν ξέραμε (α) πως έχουμε βάρδια μαζί με την πυροσβεστική, (β) δεν ξέραμε πως έχουμε και ωράριο αναγραφής όλων των συμβάντων, (γ) πως δεν πρέπει ούτε να αργούμε ούτε να χάνουμε ειδήσεις γιατί θα μας καταγγέλλει για καθυστέρηση (ή και συμπαιγνία) ο κ. Καμήλος και το PitsouniCity του (ιστοσελίδα κάπου από τον Πειραιά που κάποια σχέση θα έχει με όσους θήτευσαν στο Πειραϊκό ρεπορτάζ). Υπαινίσσεται ο κύριος αυτός - ο καταγγέλλων τους πάντες και τα πάντα - και το Pitsouni του συμπαιγνίες. Μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Το ότι αυτός έγραψε για την φωτιά στα απορρίμματα σε ελάχιστη ώρα από την εκδήλωση της μπορεί να σημαίνει πως είτε "είχε βάρδια" χτες με την πυροσβεστική είτε "επιτηρούσε" την χωματερή - για δικούς του λόγους - και δεν καθυστέρησε καθόλου να γράψει και έρχεται μετά να μάς καταγγείλει - κι αυτός και το Pitsouni του. Κάθε εκτίμηση δεκτή από εμάς...    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ: Η φωτιά επεκτάθηκε και δύσκολα θα σβήσει... Δυστυχώς η φωτιά λόγω του ισχυρού νότιου άνεμου πέρασε το ανάχωμα που είχε κάνει το ερπυστριοφόρο μηχάνημα προς την μεριά των προς επεξεργασία απορριμμάτων και πλησιάζει και στις δεματοποιημένες μπάλες. Αν φτάσει σε αυτές μπορεί να καεί μέρος του μηχανήματος του δεματοποιητή.
Απογραφή 2021: Απίθανα περιστα...
Αναδημοσίευση: Λίνα Γιάνναρου - kathimerini.gr ΑΘΗΝΑ Η Μ. μας διηγήθηκε την εμπειρία της από τις πρώτες ημέρες διανομής των φακέλων της απογραφής, με τον όρο της ανωνυμίας.
Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογι...
  Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ  ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Έξι νέα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά»
Κτηματολόγιο: Παράταση συλλογή...
Παρατείνεται μέχρι την 5η Ιανουαρίου 2022 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, στις Κυκλάδες. Όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr