Η μοναδικότητα της Άνδρου στις πυρκαγιές

000foto1

Από την χτεσινή φωτιά στην Άνω Κατάκοιλο, 23 Δεκεμβρίου 2014!!!

 

Πρόκειται για μια μοναδικότητα της Άνδρου. Βρείτε ένα ελληνικό νησί που προπαραμονή Χριστουγέννων να ανάβει δασική φωτιά! Και μάλιστα μετά από δύο εβδομάδες με βροχές! Μόλις το βρείτε σημειώστε το στο χάρτη γιατί θα πρόκειται για μια ακόμα πανελλήνια μοναδικότητα… μαζί με την Άνδρο φυσικά!!!

 

 000foto2

 

Κι όμως είναι δασική φωτιά στην Άνδρο προπαραμονή Χριστουγέννων!!!

 

Τι να πει κανείς βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες από την χθεσινή φωτιά στην Άνω Κατάκοιλο; Πλήθος πυροσβέστες με 7 οχήματα και μια θδροφόρα να σβήνουν 80-100 στρέμματα δασικής έκτασης απόβραδο (!) 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!

 

Αν είναι δυνατόν!!!!!

 

 

ΩΡΑ 19.15 ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟ

 

Η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Κατάκοιλο εξελίχθηκε και έκαψε γύρω στα 80 με 100 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια, σχοίνα, χόρτα) και έσβυσε μετά από άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και των εθελοντών δασοπυροσβεστών. Επί τόπου έφτασαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής και 3 οχήματα των εθελοντών δασοπυροσβεστών και μια υδροφόρα του Δήμου. Αυτή τη στιγμή η φωτιά παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβέψεις έχει σβύσει. Επί τόπου παραμένουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές επιβλέποντας τον χώρο. Η αρχική εκτίμηση για φωτιά από κάψιμο χόρτων έχει να κάνει με το γεγονός πως κοντά στον χώρο υπάρχουν καλλιέργειες.

 

ΩΡΑ 18.55

Πιθανή αιτία φωτιάς είναι μάλλον το κάψιμο χόρτων από κάποιον απρόσεκτο σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση.

 

Φωτογραφία αρχείου

ΩΡΑ 18.20 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟ
Είναι να τρελαθεί κανείς με την Άνδρο προπαραμονή Χριστουγέννων και μετά από μέρες βροχερές έχουμε μεγάλη φωτιά στην Άνω Κατάκοιλο!!! Αυτή τη στιγμή η πυροσβεστική της Άνδρου είναι εκεί, ενώ στον τόπο της φωτιάς κατευθύνεται και η ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών Άνδρου. Η φωτιά φαίνεται και από την γέφυρα του Super Ferry που είναι σε απόσταση από την Άνδρο και πλησιάζει ΡΑΦΗΝΑ. Στον τόπο της πυρκαγιάς είναι 4 οχήματα της πυροσβεστικής. Μόλις έφτασε και ένα όχημα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και μια υδροφόρος του Δήμου Άνδρου. Η φωτιά ήταν μεγάλη αλλά κατάφεραν και την μάζεψαν. Θέλει άλλες δύο ώρες για να τεθεί εκτός κινδύνου σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής. Το "εν Άνδρω" για μια ακόμα φορά θα είναι μαζί σας σε αυτή την έκτακτη περίπτωση να σας πληροφορήσει με εγκυρότητα και ακρίβεια για μια δύσκολη στιγμή.