Έτοιμη η πυροσβεστική για το καλοκαίρι. Προχωρά το θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης.


Ο στόλος της πυροσβεστικής στην Άνδρο. Πρώτο αριστερα το καινούριο όχημα. Τα άλλα επισκευάστηκαν από την αρχή.

Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Όμως να πούμε και κάτι καλό να χαμογελάσουμε μέσα στο ζοφερό τοπίο των ημερών. Η πυροσβεστική στην Άνδρο μοιάζει αυτή τη χρονιά πιο προετοιμασμένη από κάθε άλλη φορά για να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι. Ήδη μετά από ενέργειες έχουν έρθει και νέα οχήματα, αλλά και νέο υλικό πυρόσβεσης.

Αυτό σε συνδυασμό με την επίσης πολύ καλή οργάνωση και προετοιμασία των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών δίνει τη δυνατότητα να μπορεί η Άνδρος να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις. Άρα κάτι κινείται στο νησί μας.

Άλλα δύο μικρότερα οχήματα. Το πρώτο αριστερά είναι καινούριο.

Χιλιόμετρα καινούριοι σωλήνες πυρόσβεσης.

Τώρα στο ζήτημα της ελεύθερης και ανεξέλεγκτης βόσκησης που αποτελεί σημαντική αιτία πυρκαγιών σύμφωνα με τα πορίσματα της πυροσβεστικής έχει γίνει μια προσπάθεια από τις 30 Απριλίου και έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους με βάση σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Την επιτροπή απαρτίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Μαμάη, Αθηνά Τσατσομοίρου και Ιάκωβος Σκόρδος.

Απομένει να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε να σταλεί το μήνυμα στους βοσκούς να μαζέψουν τα ζώα τους και να σταματήσουν μερικά από τα προβλήματα των φθινοπωρινών πυρκαγιών.

«εν Άνδρω»