Διάσωση ζεύγους ελλήνων ανοικτά της Παλαιόπολης

 

Ακόμα μια διάσωση από το λιμενικό της Άνδρου σήμερα Τρίτη 21/7 στα ανοικτά της Παλαιόπολης. Ένα ζευγάρι ελλήνων (ο άνδρας 45 και η γυναίκα 43 ετών) ξεκίνησαν από Μύκονο με προορισμό Ραφήνα. Στα ανοιχτά της Παλαιόπολης βρέθηκαν μέσα σε ισχυρή κατεβασιά ανέμου στην συγκεκριμένη περιοχή της Άνδρου. Η μηχανή ζορίστηκε και ξαφνικά έσβησε. Οι δύο επιβαίνοντες άρχισαν με καθρέφτη να κάνουν σήματα.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο, που έχει στενή επικοινωνία αυτές τις μέρες με  το λιμενικό και κάνουν και κοινές περιπολίες για πρόληψη πυρκαγιών, ήταν το πρώτο που πήρε το σήμα γύρω στις 14.00 για το συμβάν. Ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό. Στη συνέχεια λόγω θέσης του κλιμακίου η πυροσβεστική κατεύθυνε το φουσκωτό του λιμενικού που είχε ξεκινήσει από το Γαύριο. Σε 15’ λεπτά το ταχύπλοο του λιμενικού έφτασε στο σημείο του συμβάντος. Ήταν γύρω στις 14.15 όταν το φουσκωτό διέσωσε τους δύο Έλληνες. Όμως παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να τραβήξει το πολλών μέτρων ιστιοπλοϊκό λόγω του αέρα.

Το ιστιοπλοϊκό εγκαταλείφθηκε και ξέσυρε προς Γυάρο. Το φουσκωτό επέστρεψε τους δύο παρ’ ολίγον ναυαγούς στο Γαύριο. Παρά το γεγονός πως το φουσκωτό του λιμενικού ήταν σε πολύ καλή κατάσταση συνάντησε ισχυρό αέρα και του σκίστηκε η τέντα.

Σε ερώτηση των λιμενικών προς τους επιβάτες του ιστιοπλοϊκού «πως τόλμησαν το ταξίδι» η απάντηση ήταν πως ταξιδεύοντας κοντά στην στεριά δεν είχαν βρει αέρα. Όμως στην Παλαιόπολη έπεσαν σε πολύ ισχυρό άνεμο και έπαθαν την ζημιά…

«εν Άνδρω»