Στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος εκατοντάδες ανέβηκαν στους Γερακώνες για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Πιο πολλοί την Κυριακή στον εσπερινό, λόγω και της κυριακάτικης αργίας όπου έγινε τα αδιαχώρητο. Αλλά και την Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής στην λειτουργία, πάλι εκατοντάδες παραβρέθηκαν. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του καλοκαιριού και παραδοσιακά η γιορτή αυτή αποτελούσε και αποτελεί κορυφαία θρησκευτική αναφορά για την Άνδρο.

Δύο στιγμές από την λειτουργία: άνω ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ, κάτω η εξαιρετική ομάδα των ψαλτών.

Στην λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ και ο ηγούμενος της Μονής Ευδόκιμος καθώς και πλήθοε ιερέων της Άνδρου. Επίσης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης, ο πρώην δήμαρχος Γ. Γλυνός και ο πρώην έπαρχος Γ. Μαλταμπές. Ακόμα παραβρέθηκε η Ελένη Μενεγάκη με δύο από τα τέσσερα παιδιά της μαζί με τον σύντροφό της Μάκη Πατζόπουλο. 

Δύο στιγμές: από την ομιλία του μητροπολίτη Δωρόθεου προς τους εκατοντάδες επισκέπτες της Μονής

Το αδιαχώρητο και στο πάρκινγκ παρά το εργάσιμο της μέρας!!

Μετά το τέλος της λειτουργίας ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ μίλησε προς τους παρεβρισκόμενους για την σημασία της παράδοσης στην εποχή μας και κατέληξε προσφέροντας δώρο στον Ηγούμενο π. Ευδόκιμο έναν σταυρό για να τον φορά στο στήθος κάνοντας αναφορά στην γιορτή του στις 31/7. Ο π. Ευδόκιμος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την στήριξη τους στην Μονή.

Από το μοναστήρι η θέα εκτείνεται μαγευτική μέχρι την Χώρα και το απέραντο Αιγαίο

Στιγμιότυπο στο ηγουμενείο την ώρα του καφέ

Και ο "αφανής μάγειρας" της πλούσιας μακαρονάδας του γεύματος. Λόγω της γιορτής μαγείρεψε ο ακάματος και μερακλής Γιάννης Μωράκης.

Ακολούθως προσφέρθηκε σε όλους καφές στους χώρους της Μονής και στο ηγουμενείο. Τέλος πολλοί παρακάθησαν και και στο γεύμα, με την απαραίτητη μακαρονάδα, στην κεντρική τράπεζα της Μονής.

"εν Άνδρω"