ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, όπου διατυπώθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς μέτρα πρόληψης, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου.  Δήμος, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πολιτική Προστασία και ΣΕΔΑ, όπως κάθε χρόνο ενώνουν δυνάμεις, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία να επιτύχουν τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από τον πρόληψη και την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς στο νησί μας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Αντώνης Λάβδας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου Χρήστος Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής του Α.Τ. Άνδρου Ευστάθιος Μαδενίδης, ο Λιμενάρχης Χρήστος Νάνος, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Άνδρου Κωνσταντίνος Γκλάρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου Νίκος Χαζάπης, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Σταμάτης Μαραβελής και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άνδρου Ευαγγελία Λιαποπούλου.

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου κ. Χρήστος Παπαϊωάννου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις σχετικές ισχύουσες εγκυκλίους, ενώ από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου κ. Αντώνη Λάβδα κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναλυτικότερα προτάθηκε να τοποθετηθούν τέσσερις ή πέντε νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί στην Δημοτική Ενότητα Υδρούσας και την Βόρεια Άνδρο, καθώς και να γίνει ανακατανομή πέντε δεξαμενών πυρόσβεσης σε περιοχές που θα υποδείξει ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αίτημα για χρηματοδότηση πρόσληψης προσωπικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στο νησί.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου