Ο δρόμος της Μεσαριάς και το επαρχιακό δίκτυο της Άνδρου...

 

Από τον καθαρισμό του βασικού επαρχιακού δικτύου και το κάψιμο των χόρτων με την συνδρομή των εθελοντών πυροσβεστών (φωτο: Αλ.Σ.)

(Λάβαμε από κατοίκους της Μεσαριάς μέσω της αρχιτέκτονος κ. Ελένης Σαλουβάρδου (α) ανοικτή επιστολή ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του κεντρικού επαρχιακού δρόμου στην άκρη του οικισμού τους, (β) έκθεση επικινδυνότητας του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο και (γ) τεχνική έκθεση του Επαρχείου. Ελπίζουμε με την δημοσιεύση να υπάρξει ένα διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους (Δήμο Άνδρου & κάτοικο) ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα του βασικού επαρχιακού δικτύου της Άνδρου. Με την ευκαιρία της αναφοράς των κατοίκων στο έργο που εκτελείται αυτή την εποχή για την βελτίωση του βασικού επαρχιακού δικτύου της Άνδρου δημοσιεύουμε και στοιχεία που εστάλησαν για το έργο από το Επαρχείο - Εν Άνδρω) 


(α) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε τoν Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πού ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για την κατασκευή προστατευτικού τοιχίου στο πολύ επικίνδυνο τμήμα του επαρχιακού δρόμου μέσα στην Μεσαριά και απέναντι από την βρύση Λυγίζου. Η απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια τού δρόμου κατασκευή εντάχθηκε στο έργο βελτίωσης-συντήρησης τού οδικού δικτύου της Άνδρου, πού υλοποιείται αυτό τον καιρό.

Δυστυχώς όμως το έργο δεν θα υλοποιηθεί, γιατί η ιδιοκτήτρια τού οικοπέδου δεν θέλησε να επιτρέψει την κατασκευή του αναγκαίου προστατευτικού πέτρινου τοίχου, ο οποίος θά έπρεπε, σύμφωνα με τούς περιορισμούς στο σημείο αυτό της επαρχιακής οδού, να θεμελιωθεί στο οικόπεδό της.Έτσι, δυστυχώς, το πρόβλημα και ο κίνδυνος παραμένει. Παρακαλούμε για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης τού κινδύνου καθώς και μεταλλικού προστατευτικού στηθαίου.

(β) ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

 (γ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

 

(δ) Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

Από τις εργασίες καθαρισμού του επαρχιακού δικτύου

Δελτίο Τύπου Επαρχείου

 Η Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου μέσω του Τμήματος Τεχνικών Έργων Άνδρου εκτελεί καθαρισμούς στις τάφρους απορροής και στα πρανή ανάντη  καθώς και κλαδοκοπή,  στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο στις περιοχές Σταυροπέδα, Απροβάτου, Μπατσί. Πρωταρχικός στόχος είναι η  ασφάλεια των χρηστών του οδικού Δικτύου, μέσω της εξασφάλισης της καλύτερης ορατότητας καθώς και η σωστή παροχέτευση των όμβριων υδάτων εντός των τάφρων απορροής για την προστασία του Επαρχιακού Δικτύου

Οι μέχρι τώρα εργασίες ανέρχονται στο ποσό των 16.540 € με ΦΠΑ και εκπονούνται στα πλαίσια της εργολαβίας " Μίσθωση Μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κλπ στο Οδικό δίκτυο Άνδρου" Μετά το Πάσχα θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Δίκτυο Σταυροπέδα- Γαύριο και θα επεκταθούν και σε άλλα επικίνδυνα σημεία προς Κόρθι και Χώρα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου & ιδιαίτερα τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες της Άνδρου που βοήθησαν στην σημαντική μείωση των προϊόντων μεταφοράς  μέσω της επιτόπιας καύσης των προϊόντων κλαδοκοπής. Σημαντική ήταν η συμβολή την Τοπικών Προέδρων Πιτροφού, Απροβάτου & Μπατσίου για την εκτέλεση των εργασιών.

Ο Έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης