Οι 22 θανάσιμες παγίδες. Ποιοι ευθύνονται;

 

(Από αναγνώστη μας λάβαμε το παρακάτω κείμενο για τον κεντρικό δρόμο του νησιού μας. Όπου τα προβλήματα είναι εντός οικισμών είναι ευθύνη του Δήμου, όπου είναι εκτός οικισμών είναι ευθύνη του Επαρχείου. Το Εν Άνδρω περιμένει τις απαντήσεις των αρμοδίων για τις παρατηρήσεις που γράφει ο αναγνώστης μας.)  

Γαύριο-Χώρα μετρημένες 22  θανατηφόρες τρύπες στην άσφαλτο. Σε ευθείες, σε στροφές, στην μέση του δρόμου, στις άκρες, οι τρύπες από την μηδενική συντήρηση του οδοστρώματος, χάσκουν σαν το στόμα του δράκου, που περιμένει σαδιστικά μέρα και νύχτα να καταπιεί αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα. Η διαδρομή - κατά τα αλλά όμορφη - έχει μεταβληθεί σε πολύ επικίνδυνη παγίδα για τους ανυποψίαστους οδηγούς που αν πέσουν μέσα, στην καλύτερη περίπτωση θα χάσουν μια ζάντα, ένα λάστιχο, ένα ψαλίδι η ένα ακρόμπαρο και στην χειρότερη την ίδια την ζωή τους.

Οι πιο πολλές (λίγο πριν μπεις στην ευθεία του Άγιου Πέτρου, στο Κυπρί, μετά την Σταυροπέδα, έξω από την Μεσαριά) δημιουργήθηκαν φέτος τον χειμώνα από τις βροχές. Τα λεωφορεία ,τα βαριά φορτηγά, οι νταλίκες έδωσαν βάθος και τις άνοιξαν ακόμα περισσότερο.

Έπαρχος, δήμαρχος, αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι λοιποί υπεύθυνοι περνούν καθημερινά αλλά… «το αυτί τους δεν ιδρώνει». Αδιαφορούν, σφυρίζουν ανέμελα, δεν νοιάζονται να δώσουν σ ένα εργολάβο εντολή και κάποια χρήματα να διώξει τον Χάρο… Κατά τα άλλα μιλάνε για τουριστική ανάπτυξη, προβολή για για προσέλκυση παραθεριστών και άλλα ωραία…

Κύριοι δείτε την ουσία γιατί όταν ο κύριος οδικός άξονας του νησιού είναι σε μαύρα χάλια και σεις ανήμποροι η αδιάφοροι να δώσετε άμεση λύση ,έχετε αποτύχει σε όλα τα υπόλοιπα. Αφήστε ότι έχετε και ποινικές ευθύνες γιατί η ανυπαρξία πρόληψης τιμωρείται. Αυτά (προς το παρόν…)

Ταξιδιώτης