Παρουσιάστηκε και ομολόγησε ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στον Άγιο Πέτρο

Η περιοχή από όπου ξεκίνησε η φωτιά στον Άνω Άγιο Πέτρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο δράστης της πυρκαγιάς που έκανε στάχτη μεγάλη έκταση στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, παρουσιάστηκε και ομολόγησε την πράξη του. Πρόκειται για τον Ι.Π ετών 68 ετών μελισσοκόμο που από αμέλεια, είναι ο υπαίτιος της φωτιάς που έκανε κάρβουνο, περίπου 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικης έκτασης και υψηλής βλάστησης από το χωριό Άγιος Πέτρος μέχρι την ομώνυμη παραλία, και μέχρι το Λιόπεσι και το Κυπρί.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει το σημείο στο οποίο εξερράγη η φωτιά. Την ώρα της ανάφλεξης της πρώτης εστίας, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφύγουν αστραπιαία προς κάθε κατεύθυνση. Μετά την κατάσβεση, άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη  και κλήθηκαν για κατάθεση τέσσερα με πέντε άτομα που βρίσκονταν την ώρα της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Από το δελτίο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Προς τιμήν του ο δράστης παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις ανακριτικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι μ’ ένα φυσερό-καμινέτο έκανε μελισσοκομικές εργασίες. Μια σπίθα που ξέφυγε, έφερε σε ελάχιστο χρόνο την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του μελισσοκόμου, εστάλη στον Εισαγγελέα στην Σύρο που παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και όταν ολοκληρωθεί, θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

«Εν Άνδρω»