Πανηγύρι Πιτροφού: Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο...

Γύρω στα 600 άτομαα είχε στις 12:00 τη νύχτα το μεγάλο πανηγύρι του ορεινού Πιτροφού. Ίσως πιο πολλούς από τα προηγούμενα χρόνια. Και βεβαίως στις 12:00 μόλις είχε αρχίσει να φουντώνει το γλέντι. Όλοι αυτοί και οι επόμενοι που ήρθαν απλώθηκαν στην μεγάλη αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου. Έφαγαν ήπιαν, χόρεψαν και τραγούδισαν μαζί με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και το σύγκρότημα του (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

Κι όταν λέμε χόρεψαν, χόρεψαν όλοι. Ακόμα και τα μικρά παιδιά, που ξεκίνησαν πρώτα-πρώτα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Χόρεψαν όμως και οι μεγάλοι. Κι ό κύκλος άνοιγε διαρκώς όσο πέρναγε η ώρα.. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ίσως γιατί είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο που έλεγε και ο Κονιτόπουλος... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήταν εκεί όλες οι ηλικίες του νησιού. Νέα κορίτσια σαν τα κρύα νερά και ζωηροί μησήλικες... (φωτ. Εν Άνδρω).

Κι ο χορός καλά κρατούσε. Κι όλο περισσότεροι εναλλάσσονταν στην πίστα. Και όλοι ξεφάντωναν. Ανοίγει η καρδιά σου με τόσο κόσμο και τόσο κέφι  (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήταν ένα κλασικό νησιώτικο πανηγύρι όπου πηγαίνουν όλοι: νέοι και μεγαλύτεροι, οικογένειες και παρέες...  Το ¨Εν Άνδρω" ήταν εκεί και ευχαριστεί τους διοργανωτές για τα καλά τους λόγια που είπαν δημόσια προς το site (φωτ. Εν Άνδρω).

Όμως πίσω από το γλέντι υπήρχαν οι "αφανείς ήρωες" που έστησαν τα πάντα και σέρβιραν τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ για να εξηπυρετηθούν τόσες εκατοντάδες άτομα. Κι αυτοί με κέφι και χιούμορ... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ανάμεσα τους ωραίες κοπέλες στο σερβίρισμα της κουζίνας (φωτ. Εν Άνδρω).

Και φυσικά στο πίσω μέρος του σχολείου οι ψήστες που δούλευαν ακατάπαυστα ψήνοντας άπειρα σουβλάκια και λουκάνικα.. Όπως μάθαμε όλοι μαζί οι εθελοντές της βραδιάς ήταν 20 νέοι και νέες από τον χωρίο. Για την Άνδρο και τον Πιτροφό ρε γαμώτο... (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"