Υδροπλάνο στο Νειμποριό!!!

 

 Και ξάφνου ένα βουερό άσπρο υδροπλάνο άρχισε να κάνει διαδρομές στο Νειμποριό!!! Από την Αγία Θαλασσινή μέχρι τον Τουρλίτη. Ήταν χάρμα να το βλέπεις μέσα στο ήσυχο απομεσημερο του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017. Επί αρκετή ώρα ο μηχανικός, πιλότος και ιδιοκατασκευαστής του υδροπλάνου Κώστας Λουκίσας έκανε αρκετές προσπάθειες να το αποθαλασσώσει. Δεν τα κατάφερε. Κατάφερε όμως να ενθουσιάσει όλους εμάς που τον παρακολουθούσαμε να φέρνει σε πέρας μια προσπάθεια χρόνων από την μέρα που ξεκίνησε να το φτιάχνει μέχρι προχθές που ξεκίνησε τις δοκιμές να ετάξει με αυτό στο Νειμποριό. Στη φωτογραφία του Εν Άνδρω ο Κάστας Λουκίσας σε έναν ελιγμό στη θάλασσα με φοντο τον υπέροχο φάρο της Χώρας.

 

 Η κατασκευή του υδροπλάνου από τον Κώστα ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Επιταχύνθηκε από τον καιρό που πήρε σύνταξη. Το έφερε στο Νειμποριό δύο μέρες πριν τη δοκιμή και άρχισε να τοποθετεί τους πλωτήρες και το ουραίο φτερό στο σώμα του σκάφους. Όλα ολοκληρώθηκαν όλα το Σάββατο. Εδώ στη φωτογραφία του Εν Άνδρω το υδροπλάνο κατά την τελική σύνθεση του στο Νειμποριό δύο μέρες νωρίτερα από την δοκιμή.

 Βίντεο του Εν Άνδρω από τις δοκιμές για να πετάξει το υδροπλάνο στο Νειμποριό. Μπορεί να μην πέταξε μας χάρισε όμως ένα εξαιρετικό θαλάσσιο θέαμα στον πανέμορφο κόλπο της Χώρας.

Ο Κώστας Λουκίσας ανεβαίνει στο πιλοτήριο να ελέγξει τα πράγματα (φωτ. Εν Άνδρω).

Το υδροπλάνο έτοιμο μετά την πρώτη δοκιμή για τις τελικές προσπάθειες. Ο Κώστας βάζει εμπρός με τον παραδοσιακό τρόπο των παλιών αεροπλάνων γυρίζοντας τον έλικα με το χέρι. Αρκετός κόσμος στη πεζογέφυρα παρακολουθεί το εγχείρημα. Δύο νεαροί έχουν πάει πιο κοντά να δουν την προσπάθεια (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά από μερικές προσπάθειες το υδροπλάνο ξεκίνησε πήγε μέχρι την Αγία Θαλασσινή να πάρει φόρα για να ξεκινήσει την προσπάθεια αποθαλάσσωσης (φωτ. Εν Άνδρω).

Έκανε τις στροφές του και τις προσπάθειες του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες χαρίζοντας σε όλους ένα υπέροχο θέαμα έτσι κομψό και λευκό με φόντο το μοναδικό εκκλησάκι και την πανέμορφη Χώρα... (φωτογραφίες Εν Άνδρω).

 Ακόμα δύο φωτογραφίες από τις προσπάθειες αποθαλάσσωσης του Κώστα Λουκίσα. Η πρώτη με φόντο τον φάρο (φωτογραφίες Εν Άνδρω).

 Ο Κώστας Λουκίσας μπροστά στο υδροπλάνο του μετά τις δοκιμές στο Νειμποριό ποζάρει για το Εν Άνδρω. Ο Κώστας πάντα προσηνης, ευγενικός και καλόκαρδος. Μας συγκίνησε η προσπάθεια του. Ήταν κάπως σαν δική μας προσπάθεια. Μας πρόσφερε ένα εξαιρετικό θέαμα. Και έδειξε πως ο άνθρωπος πρέπει να βάζει πάντα ψραίους πρσωπικούς στόχυυς. Ακόμα και όταν δεν ολοκληρώνονται πλήρως αφηνουν μια ξεχωριστή αίσθηση στο τέλος. Σαν κάτι μέσα του να λέει: "το προσπάθησε ρε παιδί μου"! Και που ξέρεις στην επόμενη στροφή μπορεί και να το καταφέρει. Σε ευχαριστούμε για το θέαμα Κώστα και σου ευχόμαστε καλή τύχη - Εν Άνδρω.