Ποιος στο ΝΑΤ παίζει με τις συντάξεις των ναυτικών της Άνδρου;

 

Οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν στο site μας από ναυτικούς της Άνδρου και έλεγαν πω; Είχαν γίνει υπερβάλλουσες κρατήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ναυτικών για το ΚΕΑΝ μετά το 2012. Τις λάθος κρατήσεις ακολούθησαν λάθος επιστροφές!!!

Για την ιστορία όταν οι ναυτικοί είδαν τις λάθος κρατήσεις προσέφυγαν και δικαιώθηκαν. Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως και οι επιστροφές που έγιναν ήταν πάλι… λάθος!!! Είναι αξίωμα στην Ελλάδα όλα τα λάθη να είναι όλως τυχαίως σε βάρος των συνταξιούχων!

Ειδικότερα, οι αρχικές κρατήσεις για το ΚΕΑΝ υπολογίστηκαν επί της μεικτής σύνταξης και όχι επί της καταβαλλόμενης!!! Το αποτέλεσμα οι κρατήσεις να είναι μεγαλύτερες και τα ασφαλιστικά ταμεία να πρέπει να επιστρέψουν τις διαφορές που εισέπραξαν.

Στις συντάξεις όμως του ΝΑΤ έχει παρατηρηθεί από πολλούς συνταξιούχους ναυτικούς, ότι οι επιστροφές και πάλι είναι λανθασμένες. Υπάρχουν πολλά παράπονα στον υπολογισμό και στην έλλειψη αναλυτικής πληροφόρησης.

Στην Άνδρο, από τα μέσα του περασμένου Γενάρη που αναδείχθηκε το θέμα, έχουν υποβληθεί πάνω από 350 αιτήσεις συνταξιούχων ναυτικών του νησιού μας στο Λιμεναρχείο. Το Λιμεναρχείο εν συνεχεία έχουν διαβιβασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ (Διεύθυνση Παροχών και ΕΤΕΑΕΠ/ΚΕΑΝ) προς διερεύνηση και νέων λαθών.

Έφτασε το λιμεναρχείο να κατακλύζεται καθημερινά από πολίτες! Τα τηλέφωνα άναψαν από τους λιμενικούς προς τους αρμόδιους οι οποίοι δηλώνουν ότι: «τα εξετάζουν και θα απαντήσουν»!!!. Αλλά απάντηση καμιά μετά τόσους μήνες!!!

Ρωτήσαμε και μας είπαν πως τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 210-4149282  έως  210-4149286  (κυρία Καραγιάννη).

Ας κάνει τον κόπο κάποιος αρμόδιος του υπουργείου να απαντήσει στο δίκαιο αίτημα των απόμαχων ναυτικών για το θέμα αφορά εκατοντάδες οικογένειες στην Άνδρο...

«Εν Άνδρω»