Σύλληψη από το Λιμενικό για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

 

Σύλληψη αλλοδαπού από το λιμενικό για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Ο αλλοδαπός ήταν καιρό στην Άνδρο. Το λιμενικό μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες παρέδωσε τον συλληφθέντα στην αστυνομία για να προχωρήσει στην απέλαση του. Με αυτή την διευκρίνιση αναρτούμε την ανακοίνωση που έβγαλε το Λιμεναρχείο Άνδρου, το οποίο έκανε την σύλληψη:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης Τετάρτης 07-03-2018, στελέχη του Λιμεναρχείου Άνδρου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων εξακρίβωσης στοιχείων αλλοδαπών, διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω αλλοδαπός δεν κατείχε έγγραφα που να νομιμοποιούν τη διαμονή του στην Ελλάδα.

Επιπλέον σε αναζήτηση στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων SCHENGEN INFORMATION SYSTEM από το γραφείο ασφαλείας του Λιμεναρχείου διαπιστώθηκε ότι για τον εν λόγω αλλοδαπό υπάρχει καταχώρηση με απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. 

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου διενεργείται προανάκριση, ενώ ο αλλοδαπός κατόπιν Εισαγγελικής εντολής παραδόθηκε στο Α.Τ. Άνδρου προκειμένου να προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία διοικητικής του απέλασης.