Πάσχα με τους αναγνώστες μας στην Άνδρο και στις Κυκλάδες

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλη χαρά λάβαμε από αναγνώστες μας από την Άνδρο και τις Κυκλάδες αρκετές φωτογραφίες επιταφιων και σκηνές εντυπωσιακές για το Πάσχα. Επιλέξαμε αυτές που είχαν καλύτερη ανάλυση και ευκρίνεια και τις δημοσιεύουμε "ταξιδεύοντας" μαζί τυς αυτές τις πασχαλινές μέρες.  Ξεκινάμε με μια φωτογραφία από τον Πύργο της Σαντορίνης, Η φωτογραφία μιλά μόνη της. Ένα μοναδικό σκηνικό που κινείται ανάμεσα στον εντυπωσιασμό, την κατάνυξη και την κινηματογραφική αποθεωση. Όλα μαζί. Την φωτογραφία που ειναι από δημοσιεύμα για την Σαντορίνη έστειλε η αναγνώστρια μας Μπέτυ Χαζάπη. Ο Πύργος για όσους δεν ξέρουν είναι ένα από τα χωριά χωρίς θάλασσα στην Σαντορίνη. Είναι κτισμένο γύρω από έναν λόφο. Οι Σαντορικιοί έδωσαν τα ρέστα τους με αυτή την εικόνα. Και κατάφεραν να κάνουν το Πάσχα στην Σαντορίνη παγκόσμια "ατραξιόν". Αν δεν σε εντυπωσιάσει αυτή η νυχτερινή εικόνα - που σε κάνει να ξεχνάς και την Καλντέρα - δεν θα σε εντυπωσιάσει τίποτα.

.  

Νειμποριός. Του Παντελή Στυλιανού. Δεν είναι εξπρεσιονιστικός πίνακας. Δεν ε'ιναι ένας μεγάλος ζωγράφος που δημιούργησε αυτή τη σκηνή. Ο φάρος, σημείο αναφοράς στο κέντρο της εικόνας. Στη μια άκρη της είναι το μισοφωτισμένο άδειο λιμάνι και στην άλλη το μισοσκότεινο Μέσα Κάστρα του Μαρίνου Δάνδολου. Και πάνω μια φωτεινή αστραπή ενός κόκκινου πρωινού. Πίσω το συννεφιασμ'ενο πρόσκαιρα Αιγαίο. Ακούμπιστε λιγο την ψυχή σας εδώ..

Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου Γαυρίου. Ο Επιτάφιος του πατέρα Καλλίνικου, ενός ιερέα με έντονη πνευματική υπόσταση. Τον γνωρίσαμε τυχαία και μάς εντυπωσίασε. Συζητησαμε διαφορές που είχε το Εν Άνδρω και βρήκαμε την πλήρη κατανόηση . Καταλάβαμε από την μεριά μας τις δυνατότητες που δίνει η παρουσία του στο Γαύριο. Κι ευχόμαστε να πετύχει στο έργο του σε ένα κρίσιμο μέρος της Άνδρου. Την φωτογραφία μάς έστειλε η αναγνώστρια μας Μαρία Στεφανία, που συχνά στέλνει "ανταποκρίσεις" από το Γαύριο. Μερικές φορές ο φόρτος μάς έχει καταβαλει και δεν προλάβαμε να τις αναρτήσουμε. Την ευχαριστούμε για τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολαου Γαυρίου.

Τέλος ο Επιτάφιος των Λαμύρων. Της παρακάτω γειτονιάς μας. Μια άνοιξη κι αυτός. Μα ελπίδα ζωής. Ζούνε και τα μικρά ξεχασμένα χωριά της Άνδρου. Και δίνουν την μάχη τους ακόμα και με τον δικό τους Επιτάφιο. Είμαστε κοντά τους κι ευχαριστούμε τον πατέρα Φιλάρετο που με την φωτογραφία που μάς έστειλε μάς έδωσε την ευκαιρία να γράψουμε - με την αναφορά στα διπλανά Λάμυρα - για όλα τα μικρά χωρία της Άνδρου ελπίζοντας του χρόνου να στείλουν όλα φωτογραφίες και από τυς δικούς τους ανθισμένους Επιτάφιους>

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"