Ένα εφιαλτικό ταξίδι της Μενεγάκη στον Κάβο Ντόρο!

(Φίλος αναγνώστης του Εν Άνδρω - που αυτή τη στιγμή ξεκινά για τετραήμερο στην Άνδρο - μάς έστειλε την παρακάτω αφήγηση της Ελένης Μενεγάκη με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε γιατί αποτυπώνει την εμπειρία της, αλλά και την εμπειρια όλων μας από το δύσκολο πέρασμα του Κάβο Ντόρο. Τον ευχαριστούμε τόσο για το κείμενο όσο και για την φωτογραφία και τα δημοσιεύουμε και τα δύο - Εν Άνδρω).

Το στενό ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο, ο Κάβο Ντόρος, είναι γνωστό για τις φουρτούνες, τις αντάρες, τους αέρηδες και τον υψηλό κυματισμό του. Αν δεν προσέξεις, αν δεν ξέρεις τα περάσματα και αν δεν γνωρίζεις που θα ορθοπλωρισεις, που θα στρίψεις και γενικά πως θα καπετανέψεις, μπορεί να βρεθείς σε περιπέτειες με επικίνδυνα επακόλουθα.

Με τον δικό της τρόπο η Ελένη Μενεγακη, που θεωρείται πλέον «Ανδριώτισα», μίλησε σήμερα στην εκπομπή της για ένα ταξίδι της πέρυσι το καλοκαίρι από την Ραφήνα στην Άνδρο με φουσκωτό, που θα της μείνει αξέχαστο. Ο καιρός είχε από την αρχή κάποια σημάδια, όμως οι επιβάτες του φουσκωτού δεν τους έδωσαν την σημασία που έπρεπε. Και ιδού η κατάληξη όπως την περιέγραψε σήμερα η γνωστή παρουσιάστρια:

«Εύχομαι το φετινό καλοκαίρι να είναι καλύτερο από το περσινό, όσον αφορά στους αέρηδες στο Αιγαίο. Μια φορά φύγαμε με το φουσκωτό από την Κάρυστο να πάμε στην Άνδρο. Όταν φλυγαμε είχε έναν θεσπέσιο καιρό. Καταπληκτικό.

Και με το που φτάνουμε στο Κάβο Ντόρο, ξαφνικά βγαίνει μια μαυρίλα, σηκώνονται τα κύματα, μου ήρθε ένα καλαμάρι στο δόξα πατρί! Κρατιόμουν κι έλεγα «Παναγία μου πότε φτάνουμε;»

Μιλάμε Ιούλιο μήνα! Φύγαμε κατακαλόκαιρο, με πολύ γλυκό καιρό και με το που φτάνουμε Κάβο Ντόρο, δίπλα στην Άνδρο δηλαδή, ξαφνικά βλέπω τη θάλασσα να γίνεται μαύρη, σηκώνονται κύματα ψηλά. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα κύματα, δεν θέλω να τα βλέπω. Έχω φοβία, δεν θέλω να σκέφτομαι τη μαυρίλα κάτω στη θάλασσα.

Και κρατιόμουν και έλεγα «Αχ και τα παιδιά μου μέσα, πού τα έφερα»; Και με το που φύγαμε από το Κάβο Ντόρο και φτάνουμε στην Άνδρο, ξαφνικά, λιακάδα, ήσυχα τα νερά, γυάλιζαν. Λέω: "Θεέ μου δεν τον ξαναπερνάω εγώ τον Κάβο Ντόρο με φουσκωτό με τίποτα"…

Εμ! Κάβο Ντόρος είναι αυτός δεν είναι παίξε-γέλασε...

Κ.Ρ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τέλεια, την ώρα που είμαστε στα σαλόνια του πλοίου με τα παιδιά μας και πηγαίνουμε "με ασφάλεια" τις διακοπές μας, στη γέφυρα η κυρία Μενεγάκη φωτογραφίζεται με το καπέλο του αξιωματικού. Επειδή ξέρω ποια θα είναι η απάντηση, ότι το πλοίο είναι σταματημένο (ότι η κα Μενεγάκη πήγε από νωρίς στο πλοίο και έτρεξε στη γέφυρα να φωτογραφηθεί), παραθέτω το βίντεο της κας Ζαγοραίου που τραβήχτηκε εν πλω και για το οποίο καμαρώνει όλος ο κόσμος.

https://www.facebook.com/sevoulaz/videos/vb.1194517604/10212639159112622/?type=2&;video_source=user_video_tab

Αν θυμάμαι καλά, για το Σάμινα είχε ειπωθεί ότι το πλήρωμα έβλεπε ποδόσφαιρο την ώρα του ταξιδιού...