Ανακατατάξεις στο Μπατσί όπου χάθηκε και... το γραμματοκιβώτιο (!), αλλά "ξαναβρέθηκε" μετά την δημοσίευση μας!

 

Το φετινό καλοκαίρι θα βρει το Μπατσι (το πιο τουριστικό και δημοφιλές χωριό της Άνδρου), με πολλές αλλαγές, καθώς η εποχή μας, είναι περίοδος επιχειρηματικών ανακατατάξεων και καλών και κακών.

Μπαρ, εστιατόρια και καφετερίες με «παρελθόν» στην διασκέδαση και προνομιούχες θέσεις στην παραλία και το κέντρο της προκυμαίας έκλεισαν ή άλλαξαν θέση, ενώ κάποιοι επαγγελματίες καταστρώνουν τα τελικά τους σχέδια, για την ανανεωμένη παρουσία τους, τους επομένους μήνες.

Εκείνο όμως που συζητείται έντονα αυτές τις μέρες στο Μπατσί, είναι η εξαφάνιση του μοναδικού… γραμματοκιβωτίου των ΕΛΤΑ, που χάθηκε μυστηριωδώς αργά τη νύχτα της Πέμπτης (26.4) από το κέντρο του λιμανιού!

(Το σχόλιο του συνεργάτη μας για απώλεια του γραμματοκιβωτίου στο Μπατσί και οι παρατηρήσεις του για το δημόσιο αγαθό της αλληλογραφίας προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προέδρου του Τοπικού και του διευθυντή του Ταχυδρομείου, οι οποίοι επικοινώνησαν με το Εν Άνδρω και εξήγησαν πως στο κουτί λόγω παλαιότητας είχε χαλάσει η πόρτα. Το κουτί μας είπαν ξηλώθηκε από τον πρόεδρο του Τοπικού σε συνενόηση με τον διευθυντή του Ταχυδρομείου, ο οποίος έχει παραγγείλει νέο που θα μπει στη θέση του μόλις έρθει. Μετά από αυτό προσθέτουμε στο σημείο αυτό της ανάρτησης του συνεργάτη μας τις διευκρινήσεις τους - Εν Άνδρω).

Επειδή κάποια σχόλια επιμένουν για το υστερόβουλο της υπόθεσης του γραμματοκιβωτίου δεχθήκαμε νέο τηλεφώνημα από τν λιμενάρχη Άνδρου, στον χώρο του οποίου έγινε η ενέργεια. Μάς είπε πως ήταν ενήμερος και έστειλε σχετικά φωτογραφία της χαλασμένης/από την σκουριά πόρτας που έμενε ανοικτή (από κάτω) ώστε να πεισθούν οι αναγνώστες μας.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές, έκλεισε ένα μπαρ ακριβώς «στην καρδιά» του χωριού, λίγο πιο πάνω ένα κατάστημα που πουλούσε κυρίως κρέπες και πιο δίπλα μια καφετερία με πανοραμική θέα. Στην παραλία, πάνω από την αμμουδιά έκλεισε ένα μπαρ-εστιατόριο.

Στο κέντρο λέγεται ότι έκλεισε ένα άλλο μπαρ που είχε κυρίως ζωντανό πρόγραμμα, ενώ στα μέχρι σήμερα κλειστά παραλιακά καταστήματα δίπλα από την πιάτσα των ταξί, ανοίγει ξανά μια πιτσαρία, ενώ συγχρόνως μεταφέρεται από άλλο μέρος στο λιμάνι, ένα μεζεδοπωλείο.

Όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα ίσως υπάρξουν και άλλες ανακατατάξεις…

Χ.