Έφτασε στην Άνδρο το τζιπ της Αστυνομίας! Σειρά έχει το Λιμεναρχείο…

Το νέο περιπολικό της Αστυνομίας Άνδρου έξω από το αστυνομικό τμήμα στη Χώρα. Περιμένει να βαφτεί στα χρώματα της αστυνομίας (φωτ. Εν Άνδρω).

Το νέο περιπολικό της Αστυνομίας Άνδρου, έφτασε στο νησί και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους και στις ερημιές για περιπολία και άλλες συγκεκριμένες αποστολές.

Αγοράστηκε από τους εφοπλιστές καπεταν Γιαννούλη Καμπάνη και τους αδελφούς Δημήτρη και Γιώργο Στεφάνου, που έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον τόπο, αισθητοποιημένοι από τα δημοσιεύματα του «εν Ανδρω», που αποκάλυψε ότι το νησί δεν έχει αστυνομικό τζιπ μετά την απόσυρση του παλαιού.

Προς το παρόν-μέχρις ότου βαφτεί με τα χρώματα της ΕΛΑΣ,- βρίσκεται σταθμευμένο έξω από το  τμήμα της Χώρας.

Το άκρως απαραίτητο αστυνομικό όχημα, τύπου Nissan X Trail, είναι τζιπ 4χ4 και έχει την δυνατότητα να φτάσει στα πιο δύσκολα σημεία της Άνδρου, κάτι που δεν είναι σε θέση να κάνουν τα υπόλοιπα περιπολικά αφού είναι… κούρσες και μάλιστα με πολλά χιλιόμετρα. Μάλιστα το τελευταίο που ήρθε από την Κομοτηνή, έχει στο κοντέρ του καταγεγραμμένα περισσότερα από …400.000!

Στο μεταξύ άμεση ανάγκη για κατάλληλο υπηρεσιακό αυτοκίνητο έχουν τόσο το Λιμεναρχείο Άνδρου, όσο και το υπολιμεναρχείο Γαυρίου, που ελέγχουν  χιλιόμετρα παραλίες και ερημιές του νησιού και για πάνε ως εκεί οι λιμενικοί, χρειάζονται σκληρό και δυνατό όχημα.

Τα υπάρχοντα είναι παλιά (18ετίας) και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της ασφαλούς και ολοκληρωμένης αστυνόμευσης.

Ήδη στο υπουργείο Ναυτιλίας, έχουν υποβληθεί αναφορές από το Λιμεναρχείο Άνδρου για την προμήθεια σύγχρονου περιπολικού και αναμένεται η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος.

Χ.