Σειρά ατυχημάτων το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο!!!

Ατύχημα Σάββατο βράδυ χωρίς τραυματία στο Νειμποριό. Κατέφθασε η αστυνομία για το περιστατικό... (φωτ. Εν Άνδρω)

Τρία ατυχήματα έγιναν το Σάββατο βράδυ στην Άνδρο! Κι ένα ακόμα έγινε Παρασκευή βράδυ! Την Παρασκευή βράδυ έγινε στην Χώρα. Και το Σάββατο βράδυ έγινε ένα στον περιφερειακό δρόμο της Μεσαριάς, άλλο στο Κόρθι και τρίτο στο Νειμποριό!

Με την σειρά:

(α) Την Παρασκευή το βράδυ γύρω στις 20:30 στην στροφή του ξενοδοχείου Μικρά Αγγλία άγνωστο διερχόμενο αυτοκίνητο τραυμάτισε ελαφρά (αιμάτωμα στο πόδι) 11χρόνο κορίτσι και το εγκατέλειψε! Για το ατύχημα και την εγκατάλειψη έλαβε γνώση αργότερα η Αστυνομία Άνδρου.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περνά από μπροστά από το Ίδρυμα Κυδωνιέα την ώρα των εγκαινιών μεταφέροντας τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας (φωτ. Εν Άνδρω).

(β) Σάββατο γύρω στις 21:00 συγκρούστηκαν αυτοκίνητα στο περιφερειακό δρόμο της Μεσαριάς. Οδηγούσαν ένας 85χρονος άνδρας και 73χρονη γυναίκα. Στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία, καθώς και η αστυνομία. Ο 85χρόνος δεν φορούσε ζώνη και τραυματίστηκε πέφτοντας με το κεφάλι στο παρμπρίζ. Μετά τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας από την έμπειρη γιατρό, λόγω της προχωρημένης ηλικίας, κλήθηκε ελικόπτερο που έφτασε γύρω στις 21:45, τον παρέλαβε από το ελικοδρόμιο και τον μετέφερε για εξετάσεις στην Αθήνα.

(γ) Λίγο αργότερα υπήρξε άλλο τροχαίο στο Κόρθι. Ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο με οδηγό 75χρόνο και ένα μηχανάκι με 75χρόνο δικυκλιστή, ο οποίος δεν φορούσε κράνος. Στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλου.

(δ) Αργά το βράδυ στο Νειμποριό διερχόμενο όχημα προσπαθώντας να αποφύγει άλλο κινούμενο αντίθετα έπεσε πάνω στο τοιχίο και έπαθε ζημιά. Επί τόπου έφτασε η αστυνομία και ειδοποίησε για την απομάκρυνση του. Το όχημα παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος μέχρι την πρώτη πρωινή της Κυριακής.

Άλλη μια φωτογραφία με το ασθενοφόρο να τρέχει (φωτ. Εν Άνδρω).

Συμπεράσματα:

Οδηγείτε προσεκτικά και τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που χτες βράδυ έτρεχαν και δεν έφταναν. Δύο είχαν βάρδια, τέσσερις έτρεχαν στα περιστατικά. Οι επιπλέον δύο παράτησαν το ρεπό τους και βρέθηκαν στο πόστο τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Οι έμπειροι γιατροί του Κέντρου Υγείας με επικεφαλής την διευθύντρια έδωσαν πάλι το παρών. Και ανάμεσα στα περιστατικά βρήκαν τρόπο να δώσουν δύο λέξεις ώστε να πληροφορηθεί σωστά η κοινωνία και να μην υπάρξει ανησυχία ή ανεξέλεγκτες διαδόσεις. Το ίδιο σωστά χειρίστηκαν το ίδιο θέμα και οι τέσσερις διασώστες που επέδειξαν επαγγελματισμό και επάρκεια.

Κάτι ιδιαίτερο:

Ατυχώς χθες νεαροί ασκούμενοι, που κάνουν το αγροτικό τους, μετέτρεψαν την άγνοια τους σε υπεροψία! Ας τους πει κάποιος πως το «ιατρικό απόρρητο» αφορά μόνο τα προσωπικά στοιχεία του τραυματία. Δεν καλύπτει το γεγονός πως υπήρξε τραυματίας! Δεν καλύπτει και την υπεροπτική συμπεριφορά τους προς τους διασώστες! Ούτε μπορεί το "ιατρικό απόρρητο" να κρύψει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που ήρθε να παραλάβει τον τραυματία! Μήπως θα έπρεπε να περνάνε οι νεαροί ασκούμενοι και κανένα σεμινάριο περί «ιατρικού απορρήτου» πριν αρχίσουν να «διδάσκουν» τους γύρω τους, αλλά και τους έμπειρους διασώστες;

«Εν Άνδρω»