Ακυβέρνητο ταχύπλοο από το Στενό της Άνδρου στο Στενό της Μυκόνου!

 

Είναι να απορεί κανείς πως πολλοί τρελαίνονται τόσο με την ελληνική θάλασσα ώστε να αγνοούν τους κινδύνους της. Με 8 Μποφώρ πήραν το ταχύπλοο να πανε βόλτα στ' ανοιχτά. Έπαθαν μηχανική βλάβη. Κι άντε να τους μαζέψει το λιμεναρχείο. Αλλά ποιο λιμεναρχείο; Από το Στενό της Άνδρου τους ξέσυρε ο καιρός στο Στενό της Μυκόνου!!! 

Χτες βράδυ ταχύπλοο σκάφος αναψυχής με επιβαίνοντες τρεις βούλγαρους πολίτες μετά από μηχανική βλάβη βρέθηκε ακυβέρνητο ανατολικά του Στενού της Άνδρου. Οι τρεις αλλοδαποί είχαν βγει προφανώς για βόλτα και δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση. Ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Άνδρου. Το λιμεναρχείο Άνδρου εξέτασε την περίπτωση να βγει σκάφος από το Κόρθι που ήταν πιο κοντά.

Όμως εκείνη την ώρα στο νυχτερινό πέλαγος φυσούσαν άνεμοι 8 Μποφώρ! Λόγω του μεγάλου κυματισμού και του δυνατού αέρα δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα. Πριν όμως ληφθούν τελικές αποφάσεις στην Άνδρο διαπιστώθηκε πως ο δυνατός βόρειος άνεμος ξέσερνε το ακυβέρνητο σκάφος νότια στα ανοικτά της Τήνου. Η επιχείρηση επέστρεψε στην δικαιοδοσία του λιμεναρχείου Τήνου.

Το λιμεναρχείο Τήνου βγήκε τις πρωινές ώρες – που έκοψε ο αέρας - με το πλοιάριο του και σε συνεργασία με ιδιώτη, προσέγγισε το ταχύπλοο που είχε φτάσει στο Στενό μεταξύ Τήνου και Μυκόνου (!) και επέβλεψε στην ρυμούλκηση του σκάφους με τους βούλγαρους πολίτες από τον ιδιώτη στην Τήνο.

Τέλος καλό όλα καλά. Όμως αγγίζει τα όρια του απίστευτου, σχολίασε αξιωματικός του λιμενικού στο Εν Άνδρω, με την αμεριμνησία και την απερισκεψία έλληνες και ξένοι που όταν είναι σε διακοπές συμπεριφέρονται στην θάλασσα. Καθημερινά υπάρχουν περιστατικά που δείχνουν ανεμελιά. Ιδίως αυτό το καλοκαίρι τα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί. Το λιμεναρχείο συνιστά σε όλους, μέσω του Εν Άνδρω, ιδιαίτερη προσοχή στην θάλασσα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»