Σε ύφεση η φωτιά στον Αμόλοχο - Σε επιφυλακή επί τόπου πυροσβέστες και εθελοντές.

Εντυπωσιακή φωτογραφία από την σημερινή κατάσβεση της πυρκαγιάς

ΠAΡΑΣΚΕΥΗ, 10/8, ΩΡΑ 00:30 Η φωτιά εσε ύφεση στον Αμόλοχο. Πυροσβέστες και εθελοντές κατάφεραν σε τέσσερις ώρες, με 7 Μποφορ άνεμο, σε δύσβατη περιοχή και μάζεψαν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Περιόρισαν την εξάπλωση της πυρκαγιας προς δύο οικισμούς: το Βιτάλι και τον Ανόλοχο.  Κάηκαν περίπου 600 στρέμματα. Παρόντες από την αρχή η αστυνομία και το ΕΚΑΒ με εντολή του επικεφαλής του κλιμακίου.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινή επέμβαση των δύο καναντέρ.

Εξασφαλίστηκε το Ναυτικό Παρατηρητήριο όπου ήταν και αποθήκη καυσίμων. Εξασφαλίστηκε το Βιτάλι στην περιοχή της Αγίας Κυριακής. Τα 2 καναντέρ επιχείρησαν επί δύωρο εφοδιαζόμενα έξω από τον Άγιο Πέτρο στα Γαυριονήσια...

 

Το καναντέρ πάει για ανεφοδιασμο στα Γαυρονήσια.

Η φωτιά κατά την διάρκεια της εξέλιξης της σήμερα

Ο κίνδυνος πλέον έχει παρέλθει. Οι  άνεμοι κρατούν γύρω στα 5 Μποφόρ. Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής, 5 οχήματα των εθελοντών του ΣΕΔΑ και 2 υδροφόρες του Δήμου. Παρόντες 10 πυροσβέστες και 15 εθελοντές. Ήταν εκεί εκπρόσωπος του Δήμου, της Περιφέρειας, ο προϊστάμενος Πολιτικης Προστασίας του νησιού και ο δήμαρχος.

Φωτογραφία από την πυρκαγιά κατά την έναρξη

Η πυροσβεστική και οι εθελοντές παραμένουν επί τόπου για τις συνεχιζόμενες αναζοπυρώσεις, ενω εποισημαίνουν πως ο κινδυνος στην περιοχή είναι και αύριο μεγάλος.

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"