Προβλήματα στο Μπατσί από την καταιγίδα που έπληξε την Άνδρο

Στο μέσο της παραλίας ήταν κλειστή η έξοδος του ποταμού. Εκεί μαζεύτηκαν τα νερά της βροχής και πλημμύρισαν τα αυτοκίνητα (φωτ. για Εν Άνδρω). 

Σήμερα το βράδυ η αναμενόμενη καταιγίδα έπληξε την Άνδρο. Η περιοχή Μπατσί-Γαύριο περισσότερο από μια ώρα δέχτηκε πολύ μεγάλα κύματα βροχής και λόγω κεραυνού είχε και διακοπή ρεύματος.

Το λάθος και η κατάληξη του (φωτ. για Εν Άνδρω).

Δύο προβλήματα υπήρξαν από αυτή την αιτία. Το πρώτο το Μπατσί που ηταν εκείνη την ώρα ασφυκτικά γεμάτο με τουρίστες βρέθηκε υποχρεωμένο να επιστρατεύσει ότι είχε: λάμπες θυέλλης και φακούς για φως και γκάζι και προπάνιο για ψήσιμο. Το Μπατσί άντεξε και ευτυχώς το ρεύμα επανήλθε μέσα σε μια ώρα και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Το πλημμυρισμένο μέρος του ποταμού δίπλα στο ξενοδοχείο στο Μπατσί (φωτ. για Εν Άνδρω).

Πραγματικός ποταμός στο Μπατσί (φωτ. για Εν Άνδρω).

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την καλοκαιρινή αμμουδιά στην έξοδο του ποταμού στο ξενοδοχείο Χρυσή Ακτή στο Μπατσί. Ο Δήμος Άνδρου είχε στρώσει την παραλία έχοντας αποκλείσει την έξοδο του ποταμού. Η αμμουδιά εμπόδιζε τη ροή του νερού και πλημμύρισε ο χώρος γύρω από το ξενοδοχείο φτάνοντας το ένα μέτρο ύψος και το νερό μπήκε και στο παρκινγκ! Περίπου 10 αυτοκίνητα βρέθηκαν στο νερό. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική η οποία σπεύδει με γκρέιντερ για να ανοίξει την κοίτη του ποταμού και να βοηθήσει τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο νερό.

Διθάνοιξη του ρέματος στην αμμουδιά για να φύγει το νερό (φωτ. για Εν Άνδρω).

Αρκετή βροχή έριξε και στην περιοχή της Χώρας, αλλά σαφώς λιγότερη (έβρεξε περίπου 40 λεπτά) χωρίς για την ώρα εμφανή προβλήματα στην περιοχή.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ς δέχτηκε την αναμε