Και η γιορτή των βραβεύσεων στο Μπατσί συνεχίζεται...

Όσοι νομίζανε πως το Σωματείο Επαγγελματιών στο Μπατσί θα αποθαρρυνόταν επειδή οι "επίσημοι" της περιοχής τους σνομπάρανε ή επειδή κάποιοι ανώνυμοι "επαγγελματίες" ή "νέοι επαγγελματίες" κρυπτόμενοι πίσω από ψευδώνυμα τους ειρωνεύτηκαν μάλλον κάνανε λάθος. Αυτοί συνεχίζουν απτόητοι τις βραβεύσεις των ξένων τουριστών που αγάπησαν το Μπατσί και την Άνδρο σαν δεύτερη πατρίδα τους κι έρχονται για περισσότερα από 20 χρόνια σε αυτόν τον ωραίο τόπο.Με μια νέα σειρά από βραβεύσεις συνεχίζουν την δική τους τουριστική πολιτική χωρίς την συμπαράσταση κανενός. Αρκεί που αυτοί το πιστεύουν. Στον τόπο αυτόν χρειάζονται άνθρωποι που να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Να αγαπούν αυτό που κάνουν. Και να κάνουν πράγματα που ανοίγουν δρόμους. Πράγματα που ανοίγουν με τον τρόπο τους το μικρό Μπατσί στον μεγάλο κόσμο...

Στην παραπάνω φωτογραφία ο Ρίτσαρντ και η σύζυγός τους από το Southampton και ακουσαν από φιλους για την ομορφη Ανδρο. Ετσι απεφασισαν να την επισκεφθουν και ετσι κολλησαν και συνεχισαν να την επισκεπτονται για 24 χρονια.  Τα τελευταια χρονια ξοδευουν  λιγες εβδομαδες στην Ανδρο και λιγες εβδομαδες στα Χανια της Κρητης.

Ο TERRY και η EUNICE από το NEWPORT της Αγγλίας έρχονται για 22 χρόνια στην Άνδρο. Έμαθαν για την Άνδρο από τους φίλους τους. Ήρθαν στο Μπατσι το 1996 για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκαν από το τοπίο και τους ανθρώπους και ετσι συνέχισαν να έρχονται μέχρι σήμερα.

Ο DAVID και η BEV από το Manchester ήρθαν στην Άνδρο πριν από 33 χρόνια. Έμαθαν και αυτοί για την Άνδρο από φίλους τους. Τα πρώτα 7 χρόνια η γυναίκα του δεν ήταν ευχαριστημένη με κάποιους από εδώ και γκρίνιαζε. Μια φορά όμως σε μια εκδρομή βρήκαν ένα μικρό εκκλησάκι και ο DAVID της υποσχέθηκε ότι θα την παντρευτεί εκεί. Πράγματι έτσι έγινε. Πολλοί θυμούνται την BEV να περνά επάνω σε γαϊδουράκι στην παραλία του Μπατσιού με όργανα και φίλους. Φυσικά συνεχίζουν να επισκέπτονται με φίλους κάθε χρόνο το Μπατσί.

Ο GEORGE και η JACQUI από το Manchester έρχονται στην Άνδρο ανελλιπώς για 21 χρόνια. Και αυτοί άκουσαν για πρώτη φορά για την Άνδρο από φίλους τους. Αγαπάνε το Μπατσί, τους ανθρώπους, το φαί και δεν σκέπτονται να αλλάξουν προορισμό.

Η MAXINE από το  Forfar της ΣΚΩΤΙΑΣ έρχεται για 31 χρόνια στην Άνδρο. Την Άνδρο την έμαθε επισκεπτόμενη το τουριστικό γραφείο COSMAR με την προτροπή φίλων της. Κάποτε αρραβωνιάστηκε και συνέχισε να έρχεται ανελλιπώς με τον αρραβωνιαστικό της. Ο αρραβωνιαστικός της πέθανε πριν από χρόνια, αλλά αυτή συνέχισε να επισκέπτεται την αγαπημένη της Άνδρο. Δίπλα στην MAXINE είναι ο επόμενος ξένος που θα βραβευτεί προσεχώς...

Οι βραβεύσεις - που πλέον έχουν φτάσει στα 14 άτομα - είναι ένα μικρό βήμα αναγνώρισης απο κάποιους επαγγελματίες αυτών των ανθρώπων που ήρθαν σαν ξένοι κι "ανακάλυψαν", στήριξαν και στηρίζουν με τη συνεχή παρουσία τους το μικρό και γραφικό Μπατσί επί 20ετία. Το τι έγραψαν μερικοί ανώνυμοι σε κάποια σχόλια και στο τι κάνουν ή πως συμπεριφέρονται κάποιοι υπεύθυνοι για τον τουρισμό έχει πια ξεπεραστεί μέσα από μια πολυήμερη γιορτή που την εμπνεύστηκε ο Γιάννης Κατσιλίβας και στην οποία δόθηκαν στους αγαπημένους φίλους της Άνδρου 14 καραβάκια του Στρόφιλα σμιλεμένα στο χέρι στο "καρνάγιο του Ευτύχη".

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας αναφλεροντας για το ποσόν που ξόδεψαν για τα δέκα καραβάκια ως "βάζω το χέρι μου στη τσέπη".
Δεν θα συνεχίσω διότι υπάρχει πολύ παρασκήνιο που δεν γνωρίζετε εσείς, αλλά γνωρίζει ο κόσμος.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή, και όταν αναφέρεται ένας χαρακτηρισμός, ο οοπίος όμως είναι αληθής, αυτό δεν τον καθιστά απαραιτήτως ως ΚΑΚΙΑ, αλλά απλά λέω τα πράγματα με το όνομά τους, κάτι που έχει ξεχάσει πλεόν ο κόσμος να κάνει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ
Πάνω από 300 ευρώ τα κεράσματα στις 14 βραβεύσεις. Πάνω από 200 ευρώ τα 14 καραβάκια. Και να αφήσουμε τον κόπο.
Και βέβαια ξεχάσατε κάτι εβδομάδες προετοιμασίας και τα δύο 10ημερα για τα φεστιβάλ διεθνούς κουζίνας που τα κάνατε γαργάρα. Και βέβαια τα έξοδα.
Ενώ εσείς τι έχετε κάνει για την Άνδρο; ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε τα γραφεία της κοινότητας δεν ξέρετε. Απαντώ συνεχώς γιατί θέλω να δω που θα φτάσει ΚΑΚΟΤΗΤΑ σας.
Τερματίζω εδώ. Θεωρώ πως δεν σας ενδιαφέρει η Άνδρος και έχετυε ελάχιστη σχέση με το Μπατσί.
Μπορεί αυτό το Σωματείο να μην είναι τέλειο και να έχει τρωτά. Όμως από ότι βλέπω είναι οι μόνοι που προσπαθούν να κάνουν κάτι συλλογικά. Κι αυτό είναι το πρόβλημα της Άνδρου σήμερα: η συλλογικότητα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φαντάζομαι Αγαπητό Εν Άνδρω είστε και εκπρόσωπος Τύπου του σωματείου και για αυτό απαντάτε εσείς και δεν απαντούν οι ίδιοι.
Θεωρώ πως τα ερωτήματα είναι εύλογα. Για δε το προφίλ στο facebook γνωρίζουμε πως υπάρχει, εντούτοις όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το σωματείο όπως αναφέραμε.
Αυτά δε περί Δανίας για την εποχή του Παππαλούκα, τα προσπερνώ διότι δεν μπορούν να αποδειχτούν.
Τα δε περί φακέλου στο Δήμου Άνδρου, τα παρερχόμαστε και αυτά για αυτονόητους λόγους.
Τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται; Στις πληροφορίες του facebook δεν αναγράφονται τα στοιχεία.
(Το γραφείο είναι δίπλα στα γραφεία της Κοινότητας. Αλλά μάλλον ως ξένος δεν θα ξέρετε και που είναι η κοινότητα ε; - Εν Άνδρω)
Άραγε, γιατί δεν αναρτούν το καταστατικό στο σάιτ τους; Φαντάζομαι δεν τίθεται θέμα εμπιστευτικότητας.
(Πέστε μας έναν σύλλογο που έχει αναρτήσει το καταστατικό του στο facebook στην Άνδρο; Στο πρωτοδικείο μάλιστα - Εν Άνδρω).
Και κλείνοντας, θέτω ξανά το ερώτημα που δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε για λογαριασμό του Σωματείου¨
".... δεν σας προκαλεί εντύπωση γιατί όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στο νησί και υποτιθεμένως "νοιαζόταν" για τον τόπο και τον τουρισμό δεν έκαναν τίποτε, αλλά ήταν εξαφανισμένοι; "
(δεν σας προκαλεί εντύπωση πως είστε ο μόνος στο Μπατσί και σε όλη την Άνδρο που ΔΕΝ πήρατε είδηση περσι κι εφέτος τα δύο 10ήμερα ξένης κουζίνας που ταξίδεψαν και στο εξωτερικό; - Εν Άνδρω)
Σας ευχαριστώ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρωτάμε και μαθαίνουμε. Δεν δημοσιεύουμε χυδαίους υπαινιγμούς οπως αυτοί κάνετε ανώνυμος εσείς για τον οποιόδηποτε αναπάντητους. Το "αρπαχτή" που τοσο εύκολα εξαπολύσατε για ανθρώπους που πληρώνουν από την τσέπη τους τις βραβεύσεις και τρέχουν και πληρώνουν πάλι από την τσέπη τους τα φεστιβάλ για τις ξένες κουζίνες στο Μπατσί επί δύο χρόνια (αυτό πως σας διεφυγε) δείχνει ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΚΑΚΟΤΗΤΑ.
Αυτοί δεν ήθελαν να απαντήσουν. Αλλά εγώ που όλως τυχαίως τους βοήθησα πέρσι και εφέτος αφιλοκερδώς ένοιωσα την ΚΑΚΟΤΗΤΑ σας κι απάντησα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς δεν έχει τίποτε προσωπικά προς τους ανθρώπους που κάνουν τις βραβεύσεις, να σχολιάσουμε για την ύπαρξη των αρνητικών σχολίων.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σε ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με την νομική ύπαρξη του Σωματείου Επαγγελματιών Τουρισμού Μπατσίου δεν έχουν απαντηθεί. Υπάρχει Καταστατικό; Ποια είναι τα μέλη, ο πρόεδρος, κ.λπ?
(Από όσο ξέρουμε το Σωματείο εχει 35 μέλη, 5μελές συμβούλιο και προέδρος είναι ο Ε. Τσιβουρακής. Σίγουρα δεν είστε από Μπατσί γιατί αυτά είναι γνωστα - Εν Άνδρω)
Απορίας άξιον είναι επίσης το γεγονός πως δεν υπάρχουν σχετικές Πληροφορίες ούτε στα προφίλ που διαθέτουν στο Facebook ούτε πουθενά αλλού στο διαδίκτυο.
(Υπάρχει προφίλ του Σωματείου στο FACEBOOK προφανώς δεν ξέρετε και από F/b- - Εν Άνδρω).
Εάν ο κόσμος κάνει κριτική, είναι ακριβώς για τον προαναφερόμενο λόγο. Ο Κόσμος γνωρίζει πως πρόκειται για μια "γερασμένη παρεούλα" που δεν της καίγεται καρφί για τον Τόπο (υπάρχει μπόλικη "τοπική" γνώση (ιστορία) που δεν γνωρίζει ο κόσμος) και το μόνο που θέλουν...
(το να βρίζετε μπορείτε να μπλέξετε κι εμάς σε αγωγές λυπούμαστε αλλά αυτά δεν ανεβάινουν - Εν Άνδρω).
Η Επαγγελματική τους σταδιοδρομία όπως έχει δει ο κόσμος δεν τους καθιστά ιδιαίτερα "επιτυχημένους", αλλά το αντίθετο.
(εσείς που είστε ανώνυμος μάλλον θα είστε ιδιαίτερα επιτυχημένος - Εν Άνδρω).
Τέλος, δεν σας προκαλεί εντύπωση γιατί όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στο νησί και υποτιθεμένως "νοιαζόταν" για τον τόπο και τον τουρισμό δεν έκαναν τίποτε, αλλά ήταν εξαφανισμένοι;
(ο κ. Κατσιλίβας είναι από το 1985 στα τουριστικά και πρώτος πήγε την Άνδρο το 1989 στην έκθεση Θεσσαλονίκης και το 1992 στη Δανία χωρίς κρατική χρηματοδότηση - Εν Άνδρω).
Τι έγινε τώρα και ξαφνικά έχουμε ένα Σωματείο που φύτρωσε από το πουθενά και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως αγαπάει το Μπατσί και προσπαθεί να ανεβάσει τον τουρισμό.
Ουαί και αλίμονο εάν το Μπατσί είχε ανάγκη από τέτοιας πάστας ανθρώπων...
(πως μιλάτε έτσι εσείς ως ανωνυμος; Τι πάστας άνθρωπος μπορεί να είστε εσείς; Πάστας νουγκατίνας ή μιλφέιγ; - Εν Άνδρω)...
Το Μπατσί έχει ανάγκη από υποδομές διότι η παρατεταμένη και αυξημένη τουριστική κίνηση χωρίς την ανάλογη επένδυση σε υποδομές το έχουν φθείρει και λειτουργεί οριακά εδώ και χρόνια.
Υπάρχει το πρόβλημα των πεπαλαιωμένων σωλήνων ύδρευσης του χωριού. Τόσα χρόνια και κανείς δεν έχει κάνει τίποτε.
(Τα παράπονα σας στον δήμαρχο παρακαλώ - Εν Άνδρω)
Υπάρχει το θέμα φιλτραρίσματος του νερού των γεωτρήσεων, κάτι που δεν έχει μεγάλο κόστος που όμως το όφελος θα είναι τεράστιο εφόσον το νερό θα απαλλαγεί από τα άλατα και θα γίνει πόσιμο.
(Κι αυτό στον δήμαρχος παρακαλώ - Εν Άνδρω).
Υπάρχει το θέμα της Μαρίνας, ένα έργο που εάν ολοκληρωνόταν θα προσέλκυε και άλλες μορφές τουρισμού.
(Κι αυτό στον δήμαρχο παρακαλώ - Εν Άνδρω).
Υπάρχει το θέμα της αισθητικής που δυστυχώς το Μπατσί του σήμερα έχει χάσει το χαρακτήρα που γοήτευσε κάποτε επώνυμους και μη ανθρώπους. Χίλιες φορές καλύτερα θα ήταν να πετούσαμε στη θάλασσα ότι "νέο" ή καινούργιο έχει τοποθετηθεί στο χωριό και να το αφήναμε με το παιό του πρόσωπο της δεκαετίας του 60, παρά το σημερινό "πλαστικοποιημένο", υβριδικό και "άοσμο" χαρακτήρα που του έχουν δώσει μεταξύ άλλων και οι κύριοι της "γερασμένης παρεούλας- γιατί δεν μπορώ να τους αποκαλέσω Σωματείο χωρίς να δω το καταστατικό τους".
(υπάρχει στα γραφεία του Συλλόγου. Αν δεν τα ξέρετε ρωτήστε θα τα βρείτε - Εν Άνδρω).
Υπάρχει το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων για την έλλειψη συντονισμού μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι ένα τοξικό περιβάλλον, κάτι που έχει ήδη σχολιαστεί σε άλλα άρθρα το Εν Άνδρω και αλλού στο διαδίκτυο.
Υπάρχει το θέμα φαγητού. Τέσσερα τα μαγαζιά που προσφέρουν ανελλιπώς (για πάρα πολλά χρόνια) ποιότητα και καλές τιμές.
Η λίστα είναι μεγάλη και δεν είναι του παρόντος, αλλά τα προβλήματα που αναφέρει είναι πάρα πολύ σημαντικά που δυστυχώς δεν έχουμε δει ΠΟΤΕ τη "γερασμένη παρεούλα" να παίρνει θέση για αυτά.
(Τα έχει αναφέρει με λεπτομερή φάκελο στον δήμαρχο Άνδρου, αλλά προφανώς κι αυτό δεν το ξέρετε - Εν Άνδρω).
Η Λογική λέει πως για κάτι που αγαπάει πραγματικά κανείς, ασχολείται όχι μόνο επιβραβεύοντάς το, αλλά και μερικές φορές μαλώνοντας του ή συμβουλεύοντας το, όπως κάνει ο γονιός με το παιδί του.
Σας ευχαριστώ για την ανάρτησή μου που σκοπό δεν έχει να βλάψει τους ανθρώπους, αλλά πιθανόν να τους βοηθήσει εάν πραγματικά "ξύπνησαν" μετά από όλα αυτά τα χρόνια "εκμετάλλευσης" του Μπατσίου, διαβάζοντας με προσοχή τον παρόν σχολιασμό.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro