Σοβαρό το έλλειμμα αστυνομικών στην Άνδρο!

«Ανοχύρωτη» από πλευράς δημόσιας ασφάλειας και προστασίας του πολίτη φαίνεται η Άνδρος! Νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί λειτουργούν στο όριο, λόγω ελλείψεων. Για πρώτη φορά τόσο το αστυνομικό τμήμα της Χώρας, όσο και ο αστυνομικός σταθμός του Γαυρίου, έχουν ιδιαίτερα υποστελεχωθεί.

Συγκεκριμένα:

Στο Άνδρο υπάρχει 50% μειωμένη αστυνομική δύναμη! Κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην σωστή αστυνόμευση του νησιού. Να υπολογισθεί πως η περιοχή αστυνόμευσης  του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου είναι αρκετά μεγάλη (δεύτερο νησί σε έκταση μετά της Νάξο) και τις περισσότερες φορές δυσκολεύονται να οργανώσουν σωστά τις περιπολίες που είναι αναγκαίες.

Στον Αστυνομικό Σταθμό Υδρούσας η υποστελέχωση - ιδίως τον χειμώνα που φεύγουν οι αποσπασμένοι - είναι πολύ μεγάλη. Να σημειώσουμε πως ο αστυνομικός σταθμός Υδρούσας εκτός από την αστυνόμευση στο λιμάνι του Γαυρίου (τροχαία), αστυνομεύει σχεδόν την μισή έκταση της Άνδρου - λόγω της άνισης διοικητικής διαίρεσης του νησιού. Στην ευθύνη του και το Μπατσί, που κατά τους θερινούς μήνες έχει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση της Άνδρου.

Είναι αλήθεια ότι στην Άνδρο δεν παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας,  αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται οι περιπολίες ιδίως σε περιοχές ερημικές και μακρινές που κατοικούν  άνθρωποι και υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα κλειστά εξοχικά σπίτια .

Στο νησί συζητούν και για δύο ανεξιχνίαστα εγκλήματα, ένα προσφάτως και ένα στο παρελθόν, οι φάκελοι των οποίων είναι στην Ασφάλεια Σύρου. Για το παλαιότερο και σοβαρότερο αρκετοί αναρωτιούνται τι έχει γίνει.

Αυτά ως προς την αστυνόμευση.

Όμως και από πολιτικής άποψης η Άνδρος δεν δικαιολογείται να είναι το… «αποπαίδι» των Κυκλάδων! Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου πρέπει να πιέσουν άμεσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα για την ενίσχυση της τοπικής Αστυνομίας. Αν δεν ήξεραν την κατάσταση ας κάνουν κάτι τώρα που την έμαθαν. Κάποια πολιτική κίνηση πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν το νησί μας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»