Ψηφίσματα και αποχαιρετισμοί για τον Γιάννη Γλυνό (Πανάχραντος, Μητροπολίτης, Γ. Βρούτσης, Δήμος Άνδρου, Δήμαρχος Θήρας, Δήμαρχος Μήλου, ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Μουστάκειο, Επαρχείο, Δ. & Γ Στεφάνου, Γ.Λ. Καμπάνης, Γ. Λεονταρίτης, Επιμελητήριο Κυκλάδων κλπ)

Έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην ιστοσελίδα μας ψηφίσματα και αποχαιρετισμοί για τον εκλιπόντα Γιάννη Γλυνό. Στη στήλη αυτή θα προσθέτουμε κάθε νέο ψήφισμα ή ανακοίνωση και θα γίνεται και σχετική ανάρτηση στον τίτλο και α;ντίστοιχη κοινοπόίηση στο f/b του ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥ.  ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ.

Έμελλε τούτη η εφετινή λαμπρά επέτειος της Εθνικής εορτής του Έπους του ΄40 να επισκιαστεί με το φευγιό ενός μεγάλου Ανδρείου ανδρός.

Επί το άκουσμα του αγγέλματος της αποδημίας του πνευματικού αναστήματος  του πρώην δημάρχου Άνδρου κ.  Ιωάννη Γλυνού, του άδολου και πραγματικού φίλου, αδερφού και μεγάλου ευεργέτου της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, η Ιερά ημών Αδελφότης αποφάσισε :

  1. Να κηρύξει τριήμερον πένθος.
  2. Πένθιμη κωδωνοκρουσία επί τριήμερον.
  3. Οι σημαίες της Ιεράς Μονής να κυματίζουν μεσίστιες επί τριήμερον.
  4. Να εκφράσει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
  5. Να παραστεί σύσσωμη στην Εξόδιο Ακολουθία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:30.
  6. Να αναγραφεί το όνομα του στα Ιερά Δίπτυχα των κεκοιμημένων της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου ούτως ώστε να μνημονεύεται εσαεί.

Όσο ανεκτίμητη λογίζεται η προσφορά του στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της νήσου Άνδρου, άλλο τόσο δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει πίσω του.

Ο Γιάννης μας  είτε επολιτεύετο ως Δήμαρχος Κορθίου πρώτα και μετέπειτα Άνδρου είτε ιδιώτευε, ήταν πάντα δίπλα μας, ως σύμβουλος και αρωγός, ως αγωνιών για το παρόν και το μέλλον της Ιεράς Μονής Παναχράντου, παρών πάντοτε και παντού σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις μας, συνοδοιπόρος στη χαρά, υπερασπιστής στη δοκιμασία.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου

Αρχιμ. Ευδόκιμος και οι Παναχραντινοί πατέρες Αρχιμ. Αέτιος και Αρχιμ. Φιλάρετος

 

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ& ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

 Ερμούπολη, 29 Οκτωβρίου 2018

Πληροφορηθείς τήν απώλεια του αγαπητού μου φίλου, ευπατρίδη Ανδριώτη, στοργικού συζύγου, φιλοστόργου πατέρα και διατελέσαντος Δημάρχου Κορθίου αρχικά και του ενιαίου Δήμου Άνδρου στη συνέχεια, Ιωάννη Γλυνού, καταθέτω στη μνήμη του, μαζί με εκατοντάδες άλλους είμαι βέβαιος, την προσωπική μου ευγνωμοσύνη, για την προσφορά του προς τον ηγαπημένο λαό της Ἀνδρου!

 Ο Ιωάννης Γλυνός, με τα χαρίσματα που διέκριναν την προσωπικότητά του, την αρχοντιά, την ευγένεια, τη διάκριση, τον πάντα μετρημένο και μεστό περιεχομένου λόγο του, διαχειρἰσθηκε τα δημόσια πράγματα της Άνδρου με τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αγάπη προς τον τόπο του και σεβασμό ακόμα προς όσους διαφωνούσαν μαζί του.

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα ενθυμούμαι την υποδοχή, που μου επεφύλαξε κατά την πρώτη Επισκοπική μου επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι, το Φεβρουάριο του 2002, τους λόγους, που απηύθυνε προς το πρόσωπό μου και τα προς την ελαχιστότητά μου δώρα της αγαπώσης με καρδίας του.

 Η συναναστροφή μου μαζί του υπήρξε πάντα διδασκαλείο!

Πιστεύω ότι μετά το θάνατο του Νικολάου Θεολόγου, η απώλεια του Ιωάννη Γλυνού κάνει το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Άνδρου πτωχότερο.

Μαζί με τους προοδοιπορήσαντες Δημάρχους Λεωνίδα Βούλγαρη, και Σταμ. Σκόρδο, τον Έπαρχο Ιωάννη Πέρρο και τον Επαρχιακό Σύμβουλο Νικόλαο Παλαμίδη, ο Ιωάννης Γλυνός σηματοδότησε ανεξίτηλα την κοινωνική ζωή της Άνδρου.

Στην εκλεκτή του οικογένεια εύχομαι υγεία και μακροημέρευση.

Ο Θεός να έχει τον Ιωάννη αιώνια στη μνήμη Του!

Ο ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ

Η συνάντηση μου με τον αγαπημένο Γιάννη Γλυνό δεν ήταν περιήγηση. Ήταν, όπως συμβαίνει στις λίγες συναντήσεις που έχουμε στη ζωή μας, εμβολιασμός με την ουσία που αποκτούν αυτές οι σχέσεις όταν υπερβαίνουν την αστοχία του περιττού.

Έχασα έναν πραγματικό φίλο. Έχασαν τα νησιά μας έναν σπουδαίο άνθρωπο και έναν σπουδαίο πολίτη. Ήταν εμβληματική μορφή στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η πορεία του στη ζωή και στην κοινωνία είθε να γίνεται ευεργετική για μας που συνεχίζουμε. Ας είναι πρόσταγμα ο δικός μας φωτοτροπισμός.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντίο φίλε! Αντίο Δήμαρχε

Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Για την απώλεια του φίλου μου και πρώην Δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού

Σήμερα η Άνδρος πενθεί.

Η αιφνίδια απώλεια του φίλου μου και πρώην δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Άνδρο και εμένα βαθύτατα.

Χάσαμε, έναν γνήσιο, αυθεντικό, ειλικρινή, ανιδιοτελή και σπάνιο άνθρωπο.

Ως μαχητής της αυτοδιοίκησης υπηρέτησε τα συμφέροντα της Άνδρου και των Ανδριωτών, επί σειρά ετών, με πάθος, πείσμα και αυταπάρνηση, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς. Πάντα ευαίσθητος και δίκαιος, διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και τη συνέπεια του.

Υπήρξε άξιος Δήμαρχος, μα πάνω από όλα ένας ξεχωριστός και προικισμένος άνθρωπος που αγαπούσε παράφορα την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο και το Κόρθι.

Σε ευχαριστούμε φίλε Γιάννη για όσα έκανες και για όσα απλόχερα πρόσφερες.

Ήσουν πάντα εκεί, όταν σε ζητούσαν. Δίπλα και συμπαραστάτης στα προβλήματα όλων. Ακόμη και όταν αποσύρθηκες από την “πρώτη γραμμή” σε νιώθαμε πάντα κοντά μας. Πάντα με το χαμόγελο και τη ζεστασιά της ψυχής σου.

Όλοι όσοι βρεθήκαμε δίπλα σου αισθανόμαστε υπερήφανοι και υποχρεωμένοι. Για τη φίλια, την αγάπη, τη γνώση και την στήριξη που μας χάρισες.

Έφυγες, την ώρα που οι επιλογές και το όραμα σου για την Άνδρο δικαιώνονται.

Θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

Στην γυναίκα σου Μαρία και στα 2 εξαίρετα παιδιά σου, για τα οποία ήσουν τόσο υπερήφανος, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στο θλιβερό άκουσμα του πρόωρου και αδόκητου θανάτου του τέως Δημάρχου Άνδρου και εκλεκτού συναδέλφου

Γιάννη Γλυνού

Ετών 63

συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους Δημότες της Άνδρου.

Να παραστεί αντιπροσωπία της ΠΕΔΝΑ στην κηδεία, με επικεφαλής το μέλος του ΔΣ και Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη.

Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.

Να δημοσιεύσει το παρόν Ψήφισμα στον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο.

Ο Γιάννης Γλυνός υπήρξε ένας εκλεκτός, πολύτιμος και αξέχαστος συνάδελφος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, ανθρωπισμό, όραμα και πραγματική αγάπη την Άνδρο και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, από τη θέση τόσο του Δημάρχου όλου του νησιού (2011-2014) όσο και του Δημάρχου Κορθίου (1999-2010) και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο πανέμορφο νησί.

      Ήταν υπόδειγμα Ανθρώπου, Επιστήμονα και Υπηρέτη της Αυτοδιοίκησης και αφήνει αξεπέραστη παρακαταθήκη σε όλους μας. 

    Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αγαπημένης του Άνδρου που θα τον φιλοξενεί για πάντα.

 Για την Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου                                                                                                  

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                           Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. &

                                                                                                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Π.ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ                                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

                                               ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ                                    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ                         

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΟΥ

Για τον πρόωρο χαμό του τέως Δημάρχου ‘Ανδρου, Γιάννη Γλυνού, εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο φίλος Γιάννης Γλυνός ήταν ένας ικανός άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με το όραμα και την συνεισφορά του άλλαξε τα δεδομένα του τόπου του.

Ο εκλιπών ξεχώρισε για την ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς, της κοινωνικής συμμετοχής και την αποτελεσματικότητα των έργων του.

Στους Ανδριώτες και στην οικογένειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Αιωνία του η μνήμη!

Ο Δήμαρχος Μήλου

Γεράσιμος Δαμουλάκης

 

 

 Το αρχαιολογικό σύμπλεγμα που ονειρεύτηκε ο Γ. Γλυνός στο Κόρθι και προχωρά στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (φωτ. Εν Άνδρω).

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Η είδηση του θανάτου του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία του νησιού μας. Για περίπου τρεις δεκαετίες ο Ιωάννης Γλυνός υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας πλούσιο έργο. Ως Δήμαρχος Κορθίου και μετέπειτα ως πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου  Άνδρου προσέφερε πολλά στον τόπο με το δυναμισμό και την εργατικότητα του τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των δημοτών της Άνδρου.

Με αφορμή την  αναγγελία του θανάτου του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου  2018 και ώρα 11:00 προκειμένου να αποτίσουν τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα  πρώην Δήμαρχο Άνδρου Ιωάννη Γλυνό και να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή σε αυτόν,

Αποφασίζουν  ομόφωνα:

Εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του καλού οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου

ΙΩΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ

Και εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος :

Να διατυπώσουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Δημάρχου Άνδρου.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και εν γένει Δημοτικά κτίρια επί πενθημέρου.

Την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπά του και τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Να τελεστεί η κηδεία με δημοτική δαπάνη.

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

 

Ένα κτίριο εκπαιδευτικό "όνειρο" του Γλυνού (φωτ. Εν Άνδρω).

ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ

Η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτήματος ΠΕΤΡΟΥ Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους, φίλους και συνεργάτες του εκλιπόντος Γλυνού Ιωάννη, πρώην Δημάρχου Κορθίου και Άνδρου.
Ο Γλυνός Ιωάννης από τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε ως Αυτοδιοικητικός,υπήρξε στενός συνεργάτης του Μουστακείου Κληροδοτήματος βοηθώντας στην επλήρωση του σκοπού του Διαθέτη για την μάθηση των παιδιών του τόπου μας ,την εξέλιξη της εκπαίδευσης τους, αλλά
και για μια σειρά κοινωφελών έργων στην περιοχή Κορθίου με πολιτιστική και εκπαιδευτική βαρύτητα όπως :
Η ανάδειξη του ναού Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, η ανάδειξη και χρήση του Δημοτικού Σχολείου Κορθίου Αγ. Τριάδας, ως Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μοναδικού στις Κυκλάδες, η δημιουργία τμημάτων ειδικοτήτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην Πίσω Μεριά, η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή Αλαμανιάς Κορθίου.
Έχοντας ως όραμα του την δημιουργία τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κόρθι, ήταν εκείνος που ώθησε στην πραγματοποίηση των νέων εκπαιδευτηρίων του Κληροδοτήματος στην Πίσω Μεριά Κορθίου τα οποία και μόλις προ λίγων ημερών ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής παρέλαβε!
Το κενό που άφησε στον γενέθλιο τόπο του, που αγαπούσε υπηρετώντας αυτόν και τους ανθρώπους του, είναι δυσαναπλήρωτο.
Αιωνία η μνήμη του.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Μουστακείου Κληροδοτήματος

Δ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ - Ι. ΞΑΝΘΟΣ Ι. - Γ. ΤΡΑΝΑΚΟΣ

 

 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου

Η αιφνίδια απώλεια του πρώην δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού αφήνει σε όλους εμάς, όσοι από κοντά τον γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε τις αρετές του, θλίψη και βαθειά οδύνη. Ήταν ακέραιος, ευαίσθητος, ανιδιοτελής, ασυμβίβαστος με ό,τι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Άνδρου.

Έφυγε αφήνοντας πίσω του την καλή μαρτυρία και την δικαίωση των πεπραγμένων του. Ήταν ένας καλός και άξιος Δήμαρχος τον οποίο πάντα θα θυμόμαστε. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν ξεχαστούν. Τον αγαπητό φίλο Γιάννη Γλυνό πάντα θα τον θυμόμαστε.

Έφυγες Γιάννη δικαιωμένος  παίρνοντας μαζί σου την αγάπη και την απεριόριστη εκτίμησή μας. Στην αγαπημένη σύντροφό σου και τα λατρευτά παιδιά σου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Κυριάκος Κουτσομάλλης

Διευθυντής Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, ημέρα της κηδείας του πρώην Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού συμμετέχοντας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πανανδριακό πένθος εις ένδειξη τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Έπαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

 

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κόρθι. Έργο του Γιάννη Γλυνού.

Τιμή στον Ιωάννη Μ. Γλυνό

Η Άνδρος υποκλίνεται σήμερα τιμώντας τον Ιωάννη Μ. Γλυνό, πρώην Δήμαρχο Άνδρου και Κορθίου και εσαεί δάσκαλο.  Δάσκαλο επιστημονικής γνώσης στους νέους, δάσκαλο ήθους στους πολιτικούς αντίπαλους, δάσκαλο γνώσης, ηθικής και εντιμότητας προς όλους. Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς ο Ιωάννης Μ. Γλυνός στάθηκε όρθιος μέχρι τέλους.

Όρθιος στον αγώνα της Άνδρου για ενότητα, πρόοδο και ευημερία. Πρώτος στους δικαίους αγώνες της πολιτικής για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ομόνοια. Πρώτος στους αγώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για έργα προόδου και περιβαλλοντική αειφορική ανάπτυξη με επιστροφή των νέων στην επαρχία.

Είμαστε πλούσιοι από τις προσφορές του και σήμερα πολύ φτωχοί από την προσωπική απουσία του. Όμως είμαστε πολύ βέβαιοι πως το αύριο της Άνδρου θα ανήκει στις επιλογές του και η προσωπικότητα του θα είναι παρούσα στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Είμαστε πολύ τυχεροί που σε είχαμε συνοδοιπόρο συναγωνιστή και φίλο.

Είμαστε πολύ περήφανοι που μας είχες κοντά σου και έχουμε γνωρίσει από κοντά το αληθινό πρόσωπο του άξιου ανθρώπου, μπροστάρη για τον λαό και τον τόπο.

Θα είμαστε ενωμένοι στις ιδέες και στις πρακτικές που δίδαξες με τον λόγο και τις πράξεις σου όλα αυτά τα χρόνια της προσφοράς σου.

Ανδριακή Ενότητα

 

Από την εκδήλωση για την επανέναρξη της ανακαίνισης που του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Τον ονερευόταν ένα μικρό αρχαιολογικό πάρκο στο Κόρθι ο Γλυνός. Εδώ με τους αρχαιολόγους/αρχιτέκτονες του έργου (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Golden Star Ferries για τον Γιάννη Γλυνό

Σύσσωμη η οικογένεια της ανδριώτικης ακτοπλοϊκής εταιρείας Golden Star Ferries (πλοικτήτες, πληρώματα, εργαζόμενοι κλπ) συμπαρίσταται ολόψυχα στο βαρύ πένθος της Άνδρου για την απώλεια του τετράκις δημάρχου Κορθίου και Άνδρου.

Οι αδελφοί Δημήτρης και Γιώργος Στεφάνου με βαθειά συγκίνηση για την απώλεια του φίλου και συμπατριώτη τους Γιάννη Γλυνού θα παρεβρεθούν στην κηδεία και η εταιρεία θα καταθέσει χρηματικό ποσό στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων και θα αποσταλεί στεφάνι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του εκλιπόντος.

Για την εταιρεία

Δημήτρης και Γιώργος Στεφάνου

 

Ο Γ.Λ. Καμπάνης για τον Γιάννη Γλυνό

O Γιάννης Γλυνός δεν έφυγε απλώς εκοιμήθηκε για να ξεκουραστεί απο την ταλαιπωρία της υγείας του που τον «κούρασε».
Φίλε Γιάννη,
Πάντα θα πλανάσαι στα τεκτενώμενα δημαρχιακά έργα των συνεχιστών σου για να τους οδηγείς στα ουσιώδη αποτελέσματα που πολύ συχνά δημιουργούσες με επιτυχία.
Φίλε, θα μας λείψεις.
Μη μας ξεχάσεις, είμαστε πάντοτε έτοιμοι να σε ακούσομε και να σου εκφράζομε συνεχώς την ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερες με τη σοφία σου και τον ανδρισμό σου!

Γ.Λ. Καμπάνης

Υ.Γ. Αν και όχι στα πολύ καλά μου έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση θα παρευρίσκομαι στο ύστατο αντίο του ταξιδιού σου, την Τετάρτη 31/10 13.30 στο Κόρθι.

 

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την απώλεια του Γιάννη Γλυνού 

            Σύρος, 29 Οκτωβρίου 2018

Η Άνδρος και οι Κυκλάδες θρηνούν μια μεγάλη απώλεια. Ο Γιάννης Γλυνός, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τα κοινά για 30 χρόνια με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου του και των συμπολιτών του.

Διορατικός, προοδευτικός και πρωτοπόρος, ευγενής και προσηνής, πρόλαβε να δει το αυτοδιοικητικό του όραμα να μετουσιώνει τη δημοκρατική και με “ανοιχτούς” ορίζοντες πολιτική του σκέψη.

Η Άνδρος και οι Κυκλάδες τον αποχαιρετούν με σεβασμό και καθολική αποδοχή του έργου και της προσφοράς του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Γεώργιος Λεονταρίτης

   

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Τήνο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, σήμερα 30.10.2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 και μόλις  αναγγέλθηκε η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Άνδρου και επί σειρά ετών μέλους του Δ.Λ.Τ.Τ-Α.  Γλυνού Ιωάννη, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό  Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου  για να λάβει απόφαση επί του παρακάτω μοναδικού θέματος:

ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ: Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος από το ΔΣ  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Άνδρου και Μέλους του Δ.Λ.Τ.Τ.-Α. Ιωάννη Γλυνού.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αφού εξήρε την προσωπικότητα, το έργο και  την προσφορά του εκλιπόντος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου και στην Τήνο γενικότερα, πρότεινε και έγιναν ομόφωνα δεκτά τα ακόλουθα:

  1. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δ.Λ.Τ.Τ.-Α. στα γραφεία της υπηρεσίας καθώς και στους χώρους ευθύνης του, στο νησί της Άνδρου την ημέρα της κηδείας του σε εκδήλωση πένθους.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.
  3. Να παρακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο την Εξόδιο Ακολουθία.
  4. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα κατά την ώρα της Εξόδιου Ακολουθίας.
  5. Να δημοσιευτεί το παρόν στον τύπο και να αποσταλεί αντίγραφο στην οικογένεια του μεταστάντος και
  6. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη μετά το θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.

                              Ο Αντιπρόεδρος                                 

 Ευάγγελος Κορνάρος   

 Τα  μέλη

Κροντηράς Παναγιώτης

Αποστολόπουλος Βασίλης

Αστράς Αριστοτέλης

Βιδάλης Νικόλαος 

 

Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» την Δεύτερα 29Οκτωβρίου 2018, αποφασίστηκε ομόφωνα το κάτωθι:

Η «Λέσχη Ανδρίων» εκ μέρους των μελών της, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος αείμνηστου Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο οποίος με το ήθος και την προσφορά του ως οικογενειάρχης, εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης υπηρέτησε την κοινωνία της Άνδρου, αφήνοντας αξιόλογο έργο.

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστούν εκπρόσωποι του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων».   

Θα κατατεθεί χρηματικό ποσό από την «Λέσχη Ανδρίων» στον «Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων» ως φόρος τιμής στη μνήμη του και στην υπηρεσία του στην κοινωνία της Άνδρου.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων»

 

Ψήφισμα Δ.Σ Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για τον θάνατο του Ιωάννη Γλυνού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου μετά το άγγελμα του θανάτου του  υποστηρικτή  του συλλόγου μας, Ιωάννη Γλυνού προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και για την αδιάλειπτη θερμή συμπαράσταση του προς τον σύλλογο μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σύσταση και την λειτουργία του σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα

  1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια  στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην τελετή της κηδείας του.
  3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας.

Ο πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Χαζάπης Νικόλαος                Στυλιανός Παντελεήμων

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΡΟΣ Οικογένεια τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού

Κοιν. ΜΜΕ Άνδρου Ερμούπολη,

29 Οκτωβρίου 2018

Αριθ. Πρωτ. 12.032

Η Διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη για το θάνατο του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο οποίος υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κοινωνία της Άνδρου επί 16 χρόνια με ανιδιοτέλεια, αποτελεσματικότητα και εντιμότητα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος. Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ Διεύθυνση: Χώρα Άνδρου

Κοιν. ΜΜΕ Άνδρου

Ερμούπολη, 29 Οκτωβρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. 12.033

Η Διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη για το θάνατο του τέως Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, ο οποίος υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κοινωνία της Άνδρου επί 16 χρόνια με ανιδιοτέλεια, αποτελεσματικότητα και εντιμότητα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Τ.Λ. ΚΟΡΘΙΟΥ

 Οι καθηγητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του συναδέλφου μας, πρώην Δημάρχου Άνδρου, Γιάννη Γλυνού, που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος για πολλά χρόνια και στο δικό μας σχολείο και συλλυπούμαστε θερμά την οικογένειά του.

Για να τιμήσουμε τη μνήμη του και την προσφορά του στην κοινωνία της Άνδρου, αποφασίσαμε αντί στεφάνου να προσφέρουμε δωρεά στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων Άνδρου.

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΕΤΙΟΥ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, με θέμα την άμεση έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια του τ. Δημάρχου Άνδρου και εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας  Ιωάννη Γλυνού, το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε:

Να συμμετάσχει σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντί στεφάνου να κατατεθεί συμβολικό ποσό για  την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Σύλλογου Αποικίων.

Στον  Γιάννη το Γλυνό το Λαογραφικό Μουσείο οφείλει τα μέγιστα, γιατί   ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του και πάντα ήταν δίπλα μας, σε κάθε μας προσπάθεια. Του οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Φίλε Γιάννη, καλό σου ταξίδι.

Ο Πρόεδρος                                                         Η  Γραμματέας

Δημήτριος Φακής                                           Μαριογκούλα Τηνιακού

 

 Ο Νίκος Συρμαλένιος για τον Γιάννη Γλυνό

Έφυγε χθες βράδυ από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος στους κοινούς αγώνες Γιάννης Γλυνός. Χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, έδινε μέχρι τέλος με αξιοπρέπεια την άνιση μάχη, που έχασε τελικά μετά από πολύχρονο αγώνα.

Ο Γιάννης, εκπαιδευτικός μαθηματικός στο επάγγελμα, υπήρξε ακαταπόνητος μαχητής της αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με πίστη και επιμονή, με γνώμονα την αγάπη του για το Κόρθι, αλλά και το νησί του την Άνδρο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα κοινά υπήρξε αιρετός και διετέλεσε αρχικά δήμαρχος Κορθίου και μετέπειτα με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δήμαρχος Άνδρου. Είχε πολλούς φίλους και λίγους εχθρούς, γιατί το έργο του ήταν πολύ πλούσιο και παγκοίνως αναγνωρισμένο, ενώ ταυτόχρονα η αξία του αναγνωρίστηκε γρήγορα και πέραν της Άνδρου, σε όλες τις Κυκλάδες, τις οποίες υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από τη θέση του μέλους του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κυκλάδων (ΤΕΔΚ), αλλά και ευρύτερα σε όλη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Με τον Γιάννη πορευτήκαμε μαζί για πολλά χρόνια σε διαφορετικά επίπεδα αυτοδιοίκησης, αλλά αυτό που μου θα μείνει χαραγμένο για πάντα είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά του, η απλότητα, αλλά και η διαρκής αναζήτηση για ένα οραματικό σχεδιασμό για το χωριό, για το νησί, για τον τόπο, πάντα με προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο. Σίγουρα το μόνο ελάττωμα του ήταν ότι δεν ήθελε να κακοκαρδίσει κανένα και αυτό πάντα δημιουργούσε προβλήματα σε όσους θεωρούσαν ότι με αυτό τον τρόπο, δεν είχαν την εύνοια της άποψης τους.

Φίλε και σύντροφε Γιάννη της Άνδρου και των Κυκλάδων σε αποχαιρετούμε με οδύνη, συνεχίζουμε όμως μέχρι τέλους να πορευόμαστε στην ίδια κοίτη.

Στη γυναίκα σου στυλοβάτη της ζωής σου, στα παιδιά σου, σε όλους τους οικείους σου, τα πιο θερμά συλλυπητήρια!!!

29/10/2018